Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥΣ (πολιτικά)


ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

 ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗ 2014

   Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.

   ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥΣ (πολιτικά)


Γράφει ο: Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής

                        Μαθηματικός

Εισαγωγικά επισημαίνουμε για ότι ακολουθεί δεν υπονοούμε τον χρηματισμό κανενός. Εμείς τη πολιτική διαχείριση εξετάζουμε.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ –ΒΟΝΙΤΣΑΣ 

ΠΕΜΠΤΗ 21-3-2014.

ΘΕΜΑ: Περί εξουσιοδότησης υπογραφής συμβολαίου αγοράς ακινήτου για την Ε.Ε.Α Λυμάτων Κατούνας και επικαιροποίηση σχετικών αποφάσεων Δημοτικού Συμβουλίου. Αριθ. Απόφασης 50/2013

Ο Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος κ Φερεντίνος Ευθύμιος είπε << ότι εδώ έχει τεθεί θέμα νομιμότητας και εμείς συζητάμε πόσο κάνει θα πρέπει να πάμε στον Εισαγγελέα. Επειδή δεν δέχομαι το δεν θυμάμαι και γιατί αιωρείται ότι κάποιοι θα τα πάρουν εγώ προτείνω γιατί αισθάνομαι θιγμένος ότι πάω να νομιμοποιήσω μια κατάσταση που είναι παράνομη, εγώ δεν δέχομαι να αιωρείται ότι υπάρχει παράνομη απόφαση και ότι εμείς θα κάνουμε επικαιροποίηση αυτής  της απόφασης. Δε επικαιροποιώ τίποτε .>>

Βέβαια στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ ψήφισε την αγορά του ακινήτου έναντι ποσού 214.000 ευρώ.

Ερώτηση 1 : Πήγατε στον εισαγγελέα; Αν ναι σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υπόθεση; Αν όχι πείτε μας τους λόγους.


Στην ίδια συνεδρίαση έχουμε .

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ Γεροκωστόπουλος Κω/νος είπε ότι,<< επειδή μαθήματα ηθικής δεν δέχομαι από κανέναν όταν αφορά θέμα οικονομικής διαχείρισης , ποιος ήταν αυτός που αντέδρασε όταν μας φέρατε το θέμα της αγοράς του ακινήτου με το ποσό των 214.000,00 ευρώ σύμφωνα με το ΣΟΕ. Άρα λοιπόν εμείς συμφωνούμε με την παραπομπή του θέματος στην δικαιοσύνη και επιπλέον αν το ακίνητο αγοραστεί με τιμή πέρα από τις αντικειμενικές αξίες εγώ θα προσφύγω στον εισαγγελέα για ύποπτη οικονομική συναλλαγή γιατί ένα ακίνητο 20.000 ευρώ αγοράστηκε σε υπερβολική τιμή.>>

Ερώτηση 2: Πήγατε στον εισαγγελέα; Αν ναι, σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υπόθεση; Αν όχι, πείτε μας τους λόγους.

Κύριοι είστε υποχρεωμένοι να απαντήσετε σε αυτές τις ερωτήσεις. Μην ξεχνάτε ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και οι Δημότες πρέπει να ενημερωθούμε.

Ερώτηση 3 : Ερωτάται ο κ Δήμαρχος, ο κ Φερεντίνος, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και κάθε αρμόδιος του δήμου .

 Ποια ελεγκτική αρχή προσφάτως  σας παρακαλεί να την ενημερώσετε για καταγγελία που έγινε προς αυτή και αφορά την παραπάνω αγοροπωλησία;

Τούτη τη φορά η πολιτική γίνεται με όρους πολιτικούς . Οι Δημότες αφού ενημερωθούμε πλήρως να κάνουμε ελεύθερα την επιλογή μας και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

  ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:

1)    Πόσο κόστισε το κάθε κοινόχρηστο ποδήλατο;

2)    Πόσα χρήματα εισέπραξε ο Δήμος από τις οφειλές των Δημοτών; Αφορά το ποσό των 2.800.000  ευρώ των 20 μεγαλοοφειλετών.

3)    Πόσοι Δημότες χρωστάνε στο Δήμο πάνω από 500 ευρώ; Ποιό  είναι αυτό το ποσό;

4)    Κύριε Δήμαρχε, κ Φερεντίνο, κ Αποστολάκη

       Είναι πολιτικά ηθικό δημοτικοί σύμβουλοι εν ενεργεία και ξανά υποψήφιοι να

.παίρνουν  με απευθείας ανάθεση ή όχι δουλειές – προμήθειες από το Δήμο;

5)    Κύριε Δήμαρχε , τι ακριβώς θα κάνει ο μηχανικός εκσκαφέας 12  μέρες για την συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων της ΔΕ Παλαίρου;  Συνολικά με Φ.Π.Α. 4.920 ευρώ η δαπάνη.

6)    Κύριε Δήμαρχε , τι ακριβώς θα κάνει ο μηχανικός εκσκαφέας 4 μέρες(350 ευρώ τη μέρα) , το φορτηγό 4 μέρες(300 ευρώ τη μέρα)  και άλλος εκσκαφέας 2 μέρες (326 ευρώ τη μέρα )για τον καθαρισμό –συντήρηση αλιευτικού καταφυγίου Πογωνιάς; Συνολικά με Φ.Π.Α  4.000 ΕΥΡΩ περίπου η δαπάνη.

Αγαπητέ  αναγνώστη –στρια όλα τα παραπάνω μπορείτε να τα βρείτε  σε επίσημα χαρτιά του Δήμου και της πολιτείας.

Η διαύγεια του Δήμου είναι άκρως αποκαλυπτική.


3 σχόλια:

  1. Μη περιμένεις απάντηση από το κ. Φερεντίνο. Αν είχε , θα το είχε κάνει μέχρι τώρα. Όλα ήταν ένα παιχνίδι εντυπωσιασμού. Όλα φαίνεται να ήταν μεθοδευμένα και η αγορά του χέρσου οικοπέδου , πραγματικής αξίας 25 χιλ ευρώ, ήταν προαποφασισμένη να γίνει στα 214 χιλ ευρώ, « αφού τα λεφτά δεν είναι δικά μας» . Αυτή είναι η νοοτροπία όσων χειρίζονται χρήματα του δημοσίου. «Τα λεφτά δεν είναι δικά μας». Καταλαβαίνεις τον υπεύθυνο τρόπο διαχείρισης χρημάτων που δεν είναι δικά τους.
    Άδικα περιμένεις απαντηση και από το κ. Γεροκωστόπουλο. Το ακίνητο αγοράστηκε στη τιμή των 217.000 ευρώ αν δεν κάνω λάθος. Καμμία αντίδραση και από το στρατηγό, παρά τα όσα έλεγε. Αξιολογείται για το λόγο του.
    Άδικα περιμένεις απάντηση από τον Δήμαρχο. Άργησε πολύ να φέρει το θέμα στο ΔΣ , και όταν το έφερε οι προθεσμίες ήδη είχαν περάσει και το έργο κινδύνευε να χαθεί , όπως είπε κάποιος νομικός στο ΔΣ.
    Ούτε και από τον κ. Αποστολάκη να περιμένεις απάντηση. Αντέδρασε για το οικόπεδο αλλά φωνή βοώντος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλα τα λέει ο μαθηματικός. Υπήρχε μεθόδευση για την αγορά του ακινήτου στα 214.000eyro αλλιώς δεν θα κράταγε το πόρισμα τουΣΟΕ ένα χΡονο στο συρτάρι ο ΔΗμαρχος. Μεθόδευση που υπηρέτησε ο κ. Φερεντίνου μαζί με τον στρατηγό τον Βαρβάτο και τους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΣΙΩΟΥΝ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ . ΚΙ ΟΤΑΝ ΛΕΝΕ ΚΑΤΙ , ΤΙΜΟΥΝ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥΣ. Διαφορετικά καταλήγουν πολιτικάντηδες , πράγμα που δεν τους πάει και πολύ μακρυά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή