Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Η Βόνιτσα ψήφισε ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ - Το αποτέλεσμα κρίθηκε

Με ενθουσιασμό, παλμό και αισιοδοξία οι πολίτες της Βόνιτσας έστειλαν σήμερα το μήνυμα της νίκης, με τον υποψήφιο δήμαρχο Γ. Θ. Αποστολάκη να δίνει το σύνθημα  για την ολική ανατροπή και την επανεκκίνηση του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας.

«Οι συμπολίτες μας, οι συνδημότες, ψήφισαν ήδη! Ψήφισαν τους ανθρώπους που είναι αποφασισμένοι και ικανοί να αλλάξουν την πορεία του Δήμου. Ψήφισαν όσους έχουν τη γνώση αλλά και την όρεξη να τρέξουν, να προσπαθήσουν και να πετύχουν. Ψηφίσαν αυτούς που ξέρουν ότι μπορούν να τους εμπιστευτούν. Ψήφισαν αξιοπρέπεια, ήθος, διαφάνεια, αποτελεσματικότητα..», είπε ο κ. Αποστολάκης δηλώνοντας συγκλονισμένος απ’ τη συμμετοχή των πολιτών, οι οποίοι και δεν σταμάτησαν στιγμή να τον χειροκροτούν, ώστε αυτό το  χειροκρότημα να ακουστεί σε κάθε γωνιά του δήμου, σε όλες τις κοινότητες, σε κάθε οικισμό.


Διότι, όπως τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος, «το άγγελμα της νίκης και της αλλαγής  είναι τόσο ηχηρό που θα σπάσει τα δεσμά της απομόνωσης και της εγκατάλειψης, στην οποία καταδίκασαν την περιοχή εκείνοι που με ανύπαρκτο έργο έχουν σήμερα το θράσος να εμφανίζονται ενώπιον των πολιτών υποσχόμενοι τα πάντα στους πάντες, νομίζοντας ότι έτσι θα καλύψουν την ανυπαρξία τους».

Ο ίδιος εξήγησε ότι τα ψηφοδέλτια δεν είναι συγχωροχάρτια και η κάλπη δεν είναι η κολυμβήθρα του Σιλωάμ, καλώντας τους δημότες να τιμωρήσουν όσους τους κορόιδεψαν, όσους τους πρόδωσαν, όσους τους εξαπάτησαν. Και να επιβραβεύσουν όσους στάθηκαν δίπλα τους, αρωγοί στα προβλήματά τους και συνοδοιπόροι στις καθημερινές τους αγωνίες: «Δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ με το παρελθόν. Επειδή όμως κάποιοι προσπαθούν και πάλι να απαξιώσουν,  να μηδενίσουν το τεράστιο  έργο, που κάναμε στο τόπο μας, είμαι υποχρεωμένος να τους φρεσκάρω τη μνήμη.
Στα οκτώ χρόνια που με τιμήσατε με τη ψήφο σας, ο δήμος απέκτησε  άλλη οντότητα. Εκμεταλλευτήκαμε κάθε δυνατότητα, εργαστήκαμε σκληρά, σχεδιάσαμε,  δημιουργήσαμε ευκαιρίες, φέραμε πόρους, τολμήσαμε και αγγίξαμε κάθε τομέα δράσης που επηρέαζε και βελτίωνε τις συνθήκες ζωής των δημοτών. Αυτό ακριβώς το πολυδιάστατο έργο αποτελεί την αδιάψευστη μαρτυρία της αγάπης μας για το τόπο. Αυτό ακριβώς το έργο είναι η καταλυτική απάντησή μας, στα ψέματα και στις λασπολογίες», είπε ο κ. Αποστολάκης, απαριθμώντας μια σειρά από έργα που υλοποίησε ως δήμαρχος Ανακτορίου και προ-καλώντας τους αντιπάλους του σ” αυτές τις εκλογές να κάνουν το ίδιο… αν μπορούν.
Και τόνισε: «Αφήσαμε έργα σε εξέλιξη και ώριμες μελέτες για ένταξη.Τα σταμάτησαν, τα αγνόησαν, τα εγκατέλειψαν.
Γιατί; Γιατί δεν ολοκληρώθηκαν οι είσοδοι στη Βόνιτσα; Γιατί δεν έγινε η δεύτερη είσοδος στο Μοναστηράκι; Γιατί δεν εκμεταλλεύτηκαν το πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ, που ήδη εκμεταλλεύονται οι βόρειοι δήμοι του Αμβρακικού; Τι έγινε με τη μελέτη του νέου διοικητηρίου; Και άλλα πολλά,  αναπάντητα ερωτήματα και ξεχασμένες υποσχέσεις. Μία είναι η πραγματικότητα.Το 2010 παρέδωσα ένα δήμο πρωταθλητή σε απορροφητικότητα κονδυλίων και εκτέλεσης έργων στη Δυτική Ελλάδα.Πρώτο σε ρυθμούς ανάπτυξης, με δεύτερη τη Ναύπακτο,σύμφωνα με έκθεση του Επιμελητηρίου  Αιτωλ/νίας.
Σήμερα, με πραγματικό πόνο ψυχής βλέπω ένα δήμο τελευταίο στο νομό μας. Δεν είναι αυτή η θέση που δικαιούμαστε. Δεν είναι αυτή η θέση που μας ταιριάζει.Έντρομος σήμερα ο φιλόδοξος υποψήφιος δήμαρχος, από τη σύγκριση της δικής μου περιόδου και της δικής του ανεπάρκειας, τολμά να παρουσιάζει σα δικά του, τα έργα που εμείς είχαμε δρομολογήσει και εμείς είχαμε δημοπρατήσει, για να δείξει κι αυτός, ότι κάτι κατάφερε. Εσείς όμως γνωρίζετε ότι, αν δεν υπήρχαν αυτά τα έργα, που εμείς είχαμε ξεκινήσει, τίποτε δεν θα κινούνταν στο δήμο».
Συνεχίζοντας με την ίδια ένταση, ο κ. Αποστολάκης κατηγόρησε τον «φιλόδοξο διάδοχο» ότι με καταδικασμένες παλαιοκομματικές πρακτικές προσπαθεί να υφαρπάξει ψήφους, σημειώνοντας, όμως, ότι  το αποτέλεσμα θα τον απογοητεύσει, αφού, όπως είπε οι δημότες έχουν και μνήμη και κρίση.
Απευθυνόμενος, δε, προσωπικά στον «φιλόδοξο διάδοχο», τόνισε: «Επικαλείστε ότι, δεν ήσασταν εσείς ο δήμαρχος. Είχατε όμως χρέος και ευθύνη, από τη θέση του αναπληρωτή δημάρχου, να ταρακουνήσετε τα νερά, να σπρώξετε με όλες σας τις δυνάμεις, να πείσετε, να τρέξετε. Αυτό θα έκανε  ο οποιοσδήποτε πονάει το τόπο του. Αυτό θα έκανε ο καθένας που σέβεται τη ψήφο των δημοτών. Αλλά εσείς μείνατε μακριά από τα προβλήματα, μακριά από τη καθημερινότητα, τις αγωνίες, και το πόνο του δημότη. Αυτή είναι η διαφορά μας.Για σάς, οι υποχρεώσεις τελείωσαν το βράδυ των εκλογών.Για μας, οι ευθύνες αρχίζουν ακριβώς την επόμενη ημέρα. Εσείς ικανοποιηθήκατε με τη καρέκλα. Εμείς ανησυχούμε για την ευημερία και τη προκοπή του πολίτη. Εσείς ασχολούσασταν με τη φιλοδοξία σας, να γίνετε βεζύρης στη θέση του βεζύρη, πριονίζοντας ακόμα και τη θέση του δημάρχου. Εμείς μια γροθιά ενωμένοι στον αγώνα μας, για τα προβλήματα του τόπου. Εσείς  καταφεύγατε στις εύκολες υποσχέσεις και τα συνειδητά ψέματα. Εμείς  κάναμε  το δήμο εργοτάξιο απ’ άκρη σε άκρη. Εσείς κλεισμένοι στα γραφεία σας και με κλειστά τα τηλέφωνα στον υποτιθέμενο ανοικτό σας δήμο. Εμείς, πάντα με τις πόρτες πραγματικά ανοικτές στο δημότη και τα προβλήματά του. Ξεχάσατε  ότι κάποτε φθάνει η ώρα του απολογισμού. Πείτε μας, λοιπόν, ποιο είναι το έργο που αφήνετε  πίσω σας; «
Παρουσιάζοντας ακολούθως τους βασικούς άξονες του προγράμματός του, ο κ. Αποστολάκης μίλησε εκτενώς για τη στήριξη των αγροτών, με τη δημιουργία Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης, οδοποιία και εξηλεκτρισμό, με την υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων που θα αναδείξουν τα τοπικά προϊόντα και θα δώσουν προστιθέμενη αξία στην παραγωγή.
Ανάλογο Γραφείο θα λειτουργήσει και για την Τουριστική Ανάπτυξη, που θα αγκαλιάσει κάθε προσπάθεια και θα βοηθήσει αποφασιστικά τις ήδη φιλότιμες ενέργειες της ιδιωτικής πρωτοβουλίας,  φροντίζοντας και  για τη προβολή και διαφήμιση του τόπου, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μίλησε ακόμη για μαρίνα και αλιευτικά καταφύγια στη  Βόνιτσα, στο  Λουτράκι, στο Δρυμό, στα Παλιάμπελα και στον  Αγ. Νικόλαο.  Επίσης αναφέρθηκε σε σειρά οδικών και άλλων έργων που «εμείς τα αρχίσαμε και εμείς θα τα ολοκληρώσουμε», όπως και στη σύσταση υπηρεσιών (πολεοδομία, κοινωνική μέριμνα κτλ) που θα αναβαθμίσουν τη λειτουργία του δήμου και θα εμπεδώσουν μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες: «Γιατί εμείς οραματιζόμαστε ένα δήμο με ανθρώπινο πρόσωπο, με ισχυρές δομές κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης».
Φυσικά, ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί σε θέματα περιβάλλοντος και ανάδειξης των μνημείων της περιοχής, καθώς, συν τοις άλλοις, τέτοιες δράσεις μπορούν να δημιουργήσουν το κατάλληλο πεδίο για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, κάτι που θα υποστηριχθεί με τη λειτουργία Γραφείου Απασχόλησης και Επιχειρηματικότητας.
Τέλος, και αφού παρουσίασε αναλυτικά τις προτάσεις του για την Κουκουμίτσα και τη Σάλτινη, ο κ. Αποστολάκης είπε ότι οι εκλογές είναι η ευκαιρία που έχουν οι πολίτες για να δώσουν  στον τόπο την αξία που του στέρησαν, για να μπει ξανά ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας σε αναπτυξιακή τροχιά.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου