Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Καταρρέουν Πανεπιστήμια και ΤΕΙ – Έρχονται νέα λουκέτα σε τμήματα

Καταρρέουν Πανεπιστήμια και ΤΕΙ – Έρχονται νέα λουκέτα σε τμήματα

- Νέος γύρος συγχωνεύσεων τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ λόγω οικονομικών προβλημάτων
- Προβλέψεις για περικοπή του αριθμού των τμημάτων κατά 30% έως το 2016
- Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν αυτή την εβδομάδα οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων










Συρρίκνωση των πανεπιστημίων της χώρας, κλείσιμο τμημάτων και συγχωνεύσεις ιδρυμάτων αναμένονται το επόμενο διάστημα ως συνέπεια όλων των αποφάσεων που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα.

Όπως λέει στο ΒΗΜΑ της Κυριακής ανώτατο στέλεχος της Αρχής για τη Διασφάλιση της Ποιότητας (ΑΔΙΠ) στα ανώτατα ιδρύματα “πάμε σε νέο γύρο συγχωνεύσεων τμημάτων των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ. Κι αυτό δεν θα το κάνουμε εμείς. Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα αρχίσει η κατάρρευση πολλών ιδρυμάτων, κυρίως στην περιφέρεια. Η πρώτη του μήνα θα βρει πολλούς με τα χέρια ψηλά. Ας μην ξεχνάμε οτι το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να κόψει περίπου 1 δισ. από τα ταμεία του το 2016. Και είναι βέβαιο πως δεν θα τα κόψει από τα σχολεία...” .

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα την περασμένη εβδομάδα η Αρχή ζήτησε με έγγραφό της από όλα τα ανώτατα ιδρύματα να προχωρήσουν στο τελικό στάδιο της αξιολόγησής τους, δηλαδή να καταγράψουν τμήματα, προσωπικό και φοιτητές. Οπως λέει το στέλεχος της ΑΔΙΠ αυτό σημαίνει πως “αναγκαστικά τα ίδια τα ιδρύματα με βάση τα οικονομικά στοιχεία που θα προκύψουν θα πρέπει να προχωρήσουν μόνα τους σε γενναίες περικοπές και συγχωνεύσεις τμημάτων”.

Ο ίδιος επιστήμονας που χειρίζεται την άτυπη “Αθηνά 2” προβλέπει νέα περικοπή των τμημάτων κατά 30% έως το 2016 και συγχωνεύσεις τμημάτων στην περιφέρεια.

Νέα απεργία των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων
Προειδοποιητική 48ωρη απεργία για τις 13 και 14 Μαΐου αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων υποστηρίζοντας ότι οι συνάδελφοί τους που έχουν απολυθεί δεν έχουν υπαχθεί στη διαδικασία της κινητικότητας.

Οι υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών προειδοποιούν για καινούργιες μεγάλες κινητοποιήσεις αν απολυθούν συνάδελφοί τους.

Από χθες μετέχουν σε ανοικτή διαρκή γενική συνέλευση, ενώ προχώρησαν και σε επανασύσταση της απεργιακής επιτροπής τους για να οργανώσει τη νέα κινητοποίηση και μιλούν για «καθολικό κλείσιμο» σχολών.

Οι διοικητικοί ζητούν από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει αμέσως στην υλοποίηση της διαδικασίας της κινητικότητας, να διασφαλίσει την επανένταξη στις υπηρεσίες όλων των διοικητικών υπαλλήλων μηδενός εξαιρουμένου και να πάρει πίσω το νέο σύστημα αξιολόγησης με βάση το οποίο, όπως λένε, θέλει να δημιουργήσει μια τεράστια δεξαμενή υπαλλήλων προς απόλυση.
πηγή:newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου