Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ΜΠΟΡΕΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΥΡΡΕΙΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΕΨΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟ 1ο ΚΑΙ ΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΧΟΛΕΊΟ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ

«ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ»
Στο πλαίσιο της διεθνούς ημέρας μουσείων, που φέτος έχει θέμα: «Οι Συλλογές μας ενώνουν», η ΛΣΤ’ Εφορεία προϊστορικών και κλασσικών αρχαιοτήτων πραγματοποίησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Αρχαιολογικό μουσείο Θυρρείου.
Επίσκεψη και θεματική ξενάγηση μαθητών των Δημοτικών Σχολείων της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θυρρείου, με τη συνοδεία των γονιών τους. Στόχος η δημιουργία δεσμών μεταξύ γενεών. Η ΛΣΤ’ Εφορεία προϊστορικών και κλασσικών αρχαιοτήτων Βασιλική Τσαντήλα, Αρχαιολόγος Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων.
Τα παιδιά και οι γονείς που επισκέφτηκαν το Μουσείο είχαν την ευκαιρία να δουν τα σπάνια εκθέματα, ενημερώθηκαν από την αρχαιολόγο Βασιλική Τσαντήλα για το μουσείο, συμμετείχαν σε παιδαγωγικά παιχνίδια ενώ τους δόθηκε η δυνατότητα να δημιουργήσουν έργα ζωγραφικής, εμπνευσμένα από το θέμα των φετινών εκδηλώσεων….
Βασικός στόχος ήταν η γνωριμία των παιδιών με το μουσείο και τα ευρήματα του, η ανάπτυξη της δημιουργικής τους φαντασίας, η συνειδητοποίηση της αξίας των γραπτών πηγών της αρχαιότητας επιγραφών και κυρίως επιτύμβιων στηλών. 

Ένα μεγάλο μπράβο στους μαθητές και δασκάλους του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Βόνιτσας ελπίζουμε να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής μας όπως και φορείς, Σύλλογοι κ.α
Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων (International Museum Day). 
Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών "με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης, την αμοιβαία κατανόηση και τη συνεργασία μεταξύ των λαών".
Για τον εορτασμό του έτους 2014, το ICOM επέλεξε το θέμα "Οι συλλογές των μουσείων μας ενώνουν"
Τα μουσεία είναι ζωντανοί οργανισμοί που συμβάλλουν στη δημιουργία δεσμών μεταξύ επισκεπτών, γενεών και πολιτισμών σε όλο τον κόσμο. Ενώ λειτουργούν στο παρόν, προστατεύουν και προβάλλουν τα τεκμήρια του παρελθόντος. Αποτελούν συνδετικούς κρίκους που παρέχουν τη δυνατότητα στις σύγχρονες και στις μελλοντικές γενεές να κατανοήσουν καλύτερα την καταγωγή και την ιστορία τους.
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ. 
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 
ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ, ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, 
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΝ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΩΤΟΠΑΕΙ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ, 
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΑΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΤΕΣ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 
ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΑΝ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ..
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ 
.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ...
ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ  ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΜΕ ΤΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΡΟΛΟ ΜΕΡΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου