Τρίτη 13 Μαΐου 2014

ΠΛΑΓΙΑ: ΓΕΜΙΣΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΠΟΨΕ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: «Αναλαμβάνω την ευθύνη»


Πλήθος κόσμου με ενθουσιασμό και πεποίθηση για νίκη παρεβρέθη στη σημερινή ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Ακτίου-Βόνιτσας κ. Αποστολάκη στην Πλαγιά. Η «Δύναμη Πολιτών» φάνηκε καθαρά ότι αναλαμβάνει πλέον την ευθύνη να οδηγήσει την πανέμορφη περιοχή της Πλαγιάς και της Περατιάς στην οδό της ανάπτυξης.
Η συμφωνία επισφραγίστηκε με το συνεχιζόμενο δυνατό χειροκρότημα, καθώς οι κάτοικοι της περιοχής γνωρίζουν καλά ότι αυτά που ανέφερε ο Γιώργος Θεόδωρος Αποστολάκης είναι συμβόλαιο τιμής για τον ίδιο, ότι δεν θα ξεχαστούν την επομένη των εκλογών, «όπως ξεχάστηκαν οι υποσχέσεις εκείνων που υποσχέθηκαν τα πάντα και δεν έκαναν τίποτα».
Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μια περιοχή η μιζέρια δεν της ταιριάζει, που οι δυνατότητές της είναι πραγματικά ανεξάντλητες. Μια περιοχή αδικημένη, όμως…
«Και εδώ λοιπόν μπαίνει το πραγματικό δίλημμα των εκλογών:Ποιός και με ποιούς συνεργάτες, μπορεί να δώσει πειστικές απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα; Ποιος μπορεί να δώσει λύσεις στα ουσιαστικά προβλήματα αυτού του τόπου; Οι δημοτικοί άρχοντες κρίνονται από τα έργα τους», είπε ο κ. Αποστολάκης, καλώντας τους ίδιους τους δημότες να συγκρίνουν και να κρίνουν.
Να δουν τι έγινε στην Πλαγιά και Περατιά στα τριάμισι χρόνια που πέρασαν, από την απερχόμενη δημοτική αρχή  και το φιλόδοξο διάδοχό της, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
Και το πρόβλημα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Αποστολάκης, δεν είναι ότι δεν έγιναν έργα ουσίας. Το χειρότερο  είναι ότι δεν υπάρχουν ούτε μελέτες για το αύριο.
«Βέβαια, δεν είναι μόνο η Πλαγιά και η Περατιά πουπαρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης. Η ίδια εικόνα παρουσιάζεται σε όλο το δήμο», τόνισε, επισημαίνοντας  ταυτόχρονα ότι «τα έργα που αναφέρουν στον απολογισμό τους για το δήμο, κατά το 80%, είναι έργα που αφορούσαν τον πρώην δήμο Ανακτορίου που εμείς είχαμε δρομολογήσει  ή και δημοπρατήσει».
Στη συνέχεια και αφού με αλλεπάλληλα παραδείγματα απέδειξε ότι τα 3,5 χρόνια που πέρασαν έμειναν ανεκμετάλλευτα τα σημαντικά πλεονεκτήματα της περιοχής, ο κ. Αποστολάκης παρουσίασε το πρόγραμμά του, τονίζοντας πρώτα απ’ όλα ότι δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει γραφείο τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του Δήμου, σε μια περιοχή, που προσδοκά οικονομικά οφέλη από τον τουρισμό.
Μίλησε έτσι για την ολοκλήρωση του παραλιακού δρόμου, Περατιά- Πλαγιά- Πογωνιά- Πάλαιρος και για μια σειρά παρεμβάσεων που θα κάνουν τα χωριά  ελκυστικά: Καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός, επισκευή όλου του εσωτερικού οδικού δικτύου, παιδικές χαρές και χώροι αναψυχής, αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων κ.α.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην στήριξη του πρωτογενούς τομέα και της παραγωγής, δεσμευόμενος και για τη συγκρότηση γραφείου αγροτικής ανάπτυξης: «Πρέπει να στηρίξουμε  τον αγρότη και το κτηνοτρόφο της περιοχής με έργα υποδομής. Πρέπει επιτέλους να γίνουν οι αγροτικοί δρόμοι και όχι να ρίχνουμε μερικά αυτοκίνητα αμμοχάλικο την περίοδο των εκλογών για ψηφοθηρία…», είπε χαρακτηριστικά.
Το σημαντικότερο, όμως, που πρέπει να γίνει, είναι η επέκταση του σχεδίου πόλης  σε όλα τα χωριά και η εφαρμογή του γενικού πολεοδομικού σχεδιασμού.
Αυτό σημαίνει καθορισμός χρήσεων γης και δημιουργία ζωνών για τουρισμό, αγροτοκτηνοτροφία και άλλες δραστηριότητες.























2 σχόλια:

  1. "...αιθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων.."
    βεβαίως και να φτιάξει στην πλαγιά αιθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων...όπως έφτιαξε και στην Βόνιτσα!!
    Πολιτισμός και Αποστολάκης είναι δύο έννοιες που δεν τέμνονται στο άπειρο ποτέ των ποτών!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ σήμερα πήξαμε στο πολιτισμό. Στα προγράμματα των εκδηλώσεων γράφουμε και όσα κάνουν οι ιδιώτες με εισητήριο. Αρνούνται να στηρίξουν ένα χορευτικό, μια μπάντα αλλά έχουν λεφτά για ταξιδάκια μετά των κολλητών. Μπορείς να κατηγορείς τον ένα και να έχεις δίκιο, αλλά υπάρχει και το μέτρο σύγκρισης σήμερα.

      Διαγραφή