Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, Κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΑΚΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΑ ΝΕΑ»

Φίλες και Φίλοι. Πριν λίγες ημέρες αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα ως περιφερειακός Σύμβουλος στην Δυτική Ελλάδα με τον συνδυασμό «ΜΑΖΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ» του υποψήφιου Περιφερειάρχη κ. Κατσανιώτη. Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από πολύ σκέψη και αναλογιζόμενος τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, προβλήματα τα οποία δυστυχώς δεν έχουν λυθεί επί πολλές δεκαετίες.
Οι περισσότεροι από εσάς με γνωρίζετε προσωπικά καθώς επί χρόνια ασχολούμαι με τα κοινά του τόπου μας από όπου και όποτε μου ζητηθεί, βάζοντας πάντα πάνω από όλα το συμφέρον του Δήμου μας και την προβολή του προάγοντας ταυτόχρονα και το πνεύμα του εθελοντισμού.
Στην συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία αποφάσισα, όπως ανέφερα και παραπάνω, να θέσω υποψηφιότητα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Θα προσπαθήσω αν εκλεγώ να δώσω λύση στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας.
Αλήθεια γνωρίζετε φίλες και φίλοι ότι με βάση στοιχεια που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπ. Οικονομικών τουλάχιστον 2 από τις σχετικά μεγάλες τοπικές κοινότητες του δήμου Ακτίου Βόνιτσας μαζί με τις “υπαγόμενες” σε αυτές μικρές γειτονικές τους κοινότητες βάσει Ταχυδρομικού Κώδικα και ετησίου οικογενειακού εισοδήματος βρέθηκαν στα 44 φτωχότερα χωρια της χώρας. Το Μοναστηράκι και η Κατούνα. Με απλά λόγια δηλαδή, σχεδόν ο μίσος δήμος ανήκει στις φτωχότερες περιοχές της χώρας. H ραγδαια πτωση πληθυσμου και η αποκαρδιωτικη εικονα των χωριων της περιοχης, που σε πολυ μεγαλο βαθμο κατοικουνται απο ηλικιωμενους χαμηλοσυνταξιουχους,  ευκολα επιβεβαιωνει την εκτιμηση αυτή;
Γνωρίζετε ότι συνεχίζεται η επί δεκαετίες παντελής απουσία κρατικών επενδύσεων στην περιοχή μιας και δεν αναφέρθηκε καν στο ” Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης” που επί 60 χρονιά έχει άξονα αναφοράς α) την Αθήνα και β) την ανατολική Ελλάδα συνεχώς και αδιαλείπτως παραβιάζοντας την αρχή της ισόρροπης ανάπτυξης της χώρας, της αποκέντρωσης (ανέκδοτο πια) κλπ;
Γνωρίζετε ότι είναι ενοχλητικα εμφανής η παντελής απουσία συντήρησης η επέκτασης οδικών δικτύων, τόσο εντος των οικισμών του δήμου, όσο και έκτος, στις επαρχιακές οδούς που ενώνουν Μυτικα, Παλαιρο, Βόνιτσα, Κατούνα. Μάλιστα η οδός Λευκάδας - Ακτίου – Βονιτσας- Αμφιλοχίας , είναι εδω και 20 χρονιά από τις γνωστότερες οδικες καρμανιόλες της Ελλάδας;
Αυτά είναι ίσως τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει  η περιοχή μας. Προβλήματα τα οποία χρίζουν άμεσης λύσης. Πρέπει όλοι μαζί να πολεμήσουμε για να τα αντιμετωπίζουμε και να τα ξεπεράσουμε. Όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε τον τόπο μας.
Εγώ θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να τα καταφέρουμε. Για αυτό τον λόγο ζητάω την ψήφο σας.
Βιογραφικό: 
Ο Δημήτρης γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα, αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Βόνιτσας το 1993. Στην συνέχεια εισήχθη στις Τεχνικές Επαγγελματικές Σχολές Ηπείρου στο τμήμα Ηλεκτρολογίας, από όπου και αποφοίτησε με Άριστα. 
Το 2000 αποφοίτησε από την Σχολή Πυροσβεστών Πολεμικής Αεροπορίας της Θεσσαλονίκης.  Εργάστηκε ως Πυροσβέστης- Διασώστης αεροσκαφών στην Αεροπορική Βάση του ΝΑΤΟ στο Άκτιο από το 2000 έως και το 2006. Από το 2006 έως 2013 εργάστηκε στον χώρο της εστίασης ενώ τα τελευταία δύο χρόνια δραστηριοποιείτε επιχειρηματικά στο χώρο αυτό.
Το 1998 εκλέγετε Δημοτικός Σύμβουλος  και Πρόεδρος του Δ.Δ. Θυρρείου σε ηλικία μόλις 22 ετών, ενώ παράλληλα βραβεύεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως ο νεότερος Πρόεδρος και Δημοτικός Σύμβουλος στην Ευρώπη.
Παράλληλα συμμετέχει στο Συνέδριο της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς που πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο ως ο νεότερος εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.  Το 2002 εκλέγεται ξανά ενώ είναι υποψήφιος σε όλες τις Δημοτικές Εκλογές έως σήμερα. Από το 2000 έως το 2002 υπήρξε μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής και της Επιτροπής Αδερφοποίησης του Δήμου Ανακτορίου. Υπήρξε υπεύθυνος Πυρκαγιών στον Τομέα Πολιτικής Προστασίας από το 1998 έως το 2002. Ενώ διατέλεσε  στην πρώτη επιτροπή Λειτουργίας του Κλειστού Γυμναστηρίου Βόνιτσας κατά την παραλαβή του το 2000. Μέλος της ΔΟΝΑ Δήμου Ανακτορίου κατά τα έτη 2006 έως και 2010. Από το 2010 έως σήμερα ορίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας μέλος του ΝΠΔΔ «Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης».
Από το 1996 έως και το 2014 εκλέγεται ανελλιπώς στην Δημοτική Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας  θητεύοντας σε όλες σχεδόν τις θέσεις του Συμβουλίου. Το 2006 συμμετέχει στην διαδικασία επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ Ανακτορίου στην οποία θητεύει ως εκλεγμένος Πρόεδρος έως και το 2009. Το 2006 υπήρξε οργανωτικός υπεύθυνος του Φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ που πραγματοποιήθηκε στην Λευκάδα.
Από το 2004 είναι μέλος του Δ.Σ. της ομάδος μπάσκετ της πόλης του τον Α.Ο. Βόνιτσας ενώ παράλληλα συμμετέχει σε όλες τις εθελοντικές ομάδες και δράσεις του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας με σημαντική προσφορά τόσο στον Αθλητισμό όσο και τον Πολιτισμό της περιοχής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου