Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Δήλωση υποψηφιότητας του μαθηματικού Κώστα Θ. Τριαντακωνσταντή στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλή το Νίκο Μωραΐτη.

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ-ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ-ΤΩΡΑ ΕΧΕΤΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΛΥΣΗ.
ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗ 2014


Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥΣ (πολιτικά)

Γράφει ο: Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής
Μαθηματικός

                    Φίλες και φίλοι του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας,

Είμαι από την Πογωνιά. Κατάγομαι από γεωργοκτηνοτροφική οικογένεια.Από καρδιάς ένα μεγάλο ευχαριστώ στου δύο γονείς μου για όσα έκαναν με αυτοθυσία διαχρονικά για μένα.

Από 12 ετών  εσωτερικός μετανάστης. Τα γυμνασιακά, τα φοιτητικά, τα στρατιωτικά, τα προς την επιβίωση χρόνια (εκτός 4 χρόνων που δίδαξα στην Πάλαιρο) τα πέρασα μακριά από την Πογωνιά. Τώρα, ζω και εργάζομαι στο Μεσολόγγι.

Από φοιτητής, το 1977, έζησα  ενεργά την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας. Συμμετείχα ενεργά στο φοιτητικό κίνημα, σε πολιτικούς και  κοινωνικούς αγώνες, πολιτιστικούς και επιστημονικούς συλλόγους, στα αυτοδιοικητικά πράγματα των πόλεων έζησα.

            Σταθερά και αταλάντευτα κοντά στους ανθρώπους του μόχθου, της εργασίας, του πολιτισμού και του πνεύματος. Μακριά από λαμογιές, αρπαχτές και ρουσφέτια. Έζησα και ζω με αξιοπρέπεια, ασυμβίβαστα με την  περιρρέουσα φαυλότητα, ακέραιος με καθαρά χέρια και ψυχή, αγωνιστικά και υπερήφανα.

Η πατρίδα μας βιώνει τα τελευταία χρόνια μια πρωτοφανή  κοινωνική, ηθική, θεσμική κρίση αξιών, κρίση οικονομική. Την κοινωνία της αφθονίας, της ευημερίας και της κατανάλωσης  αντικατέστησε η κοινωνία της στέρησης, της φτώχιας , της βιοπάλης. Οι πολίτες, ζούμε μια καταβαράθρωση του βιοτικού μας επιπέδου. Η κοινωνική συνοχή από τα βαθειά ρήγματα που υπέστη τίθεται σε αμφισβήτηση. Σείεται το εποικοδόμημα συθέμελα. Οι θεσμοί - όχι τυχαία και άδικα πολλές φορές - αμφισβητούνται στη λειτουργία τους. Υπάρχει μία κοινωνική κινητικότητα πρωτόγνωρη μεταπολιτευτικά.

Το πολύ χθες υποχωρεί με γεωμετρική πρόοδο, ταχύτατα,  άτακτα, ανήμπορο να εξηγήσει τι συμβαίνει γύρω του. Η εξουσία στην οποία συνήθισε, περνά σε λίγο σε νέες κοινωνικές  δυνάμεις.

Τούτη την κρίσιμη ώρα η Αυτοδιοίκηση βρίσκεται ανοχύρωτη, αμήχανη, δίχως στρατηγική, δίχως πρόταση. Δήμοι βρίσκονται στα πρόθυρα χρεοκοπίας, άλλοι είναι χρεοκοπημένοι, ξένοι εντελώς από τις τοπικές κοινωνίες. Δήμοι υπό οικονομική επιτήρηση ή πολλοί περισσότεροι στα πρόθυρα οικονομικής επιτήρησης είναι καταδικασμένοι στον αναπτυξιακό μαρασμό. Πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά εγκαταλειμμένα στην τύχη τους. Η συμμετοχή των πολιτών είναι τις πιο πολλές φορές ανύπαρκτη. Μια Αυτοδιοίκηση φοβική, ξεκομμένη από τους δημότες, ένα σύνολο κατοχής, νομής της εξουσίας, με μόνο στόχο την επανεκλογή,αντιπροσωπεύει το πολύ  χθες.

Η Αυτοδιοίκηση από ελπίδα προόδου μετατράπηκε σε παράρτημα και κακέκτυπο ενός σπάταλου, αναποτελεσματικού και διεφθαρμένου κράτους. Βέβαια, υπάρχουν δήμοι νοικοκυρεμένοι, που σέβονται το δημόσιο χρήμα, έτοιμοι για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020.

 Το μέλλον απαιτεί μια ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ανοιχτή, συμμετοχική, ριζικά ανανεωμένη   σε ιδέες, πρόσωπα , πρακτικές, αναπτυξιακή αρωγό  των πολιτών. Μία αυτοδιοίκηση που να διεκδικεί από την κεντρική εξουσία και που να μπορεί να αξιοποιεί και να αναδεικνύει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Μία Αυτοδιοίκηση κυψέλη δημιουργίας και προοπτικής, πρωταγωνίστρια στην τέχνη, στην κουλτούρα, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό. Στήριγμα των γηρατειών και ελπίδα των νέων. Μία Αυτοδιοίκηση προόδου και προοπτικής. Μια Αυτοδιοίκηση πρωταγωνίστρια στην ανάκαμψη και την ανάταση της πατρίδας μας.

Πριν ένα χρόνο αποφάσισα να ασχοληθώ πιο ενεργά με το Δήμο μας. Διάνυσα χιλιάδες χιλιόμετρα μέσα στο Δήμο. Πήγα σε όλες τις πόλεις, κωμοπόλεις, χωριά και οικισμούς του Δήμου αρκετές φορές.

Συζήτησα με εκατοντάδες δημότες για τα προβλήματα του Δήμου.

Σχεδόν όλοι μου είπαν: « δεν έχουμε Δήμαρχο, δεν έχουμε Δημοτική Αρχή, είναι άφαντοι και χωρίς έργο».

Πήγα αρκετές φορές στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Άκουσα τα θέματα, έθεσα θέματα, προβλημάτισα και προβληματίστηκα. Συνάντησα αμίλητους ανθρώπους να επικυρώνουν απλά τις εισηγήσεις του Δημάρχου και  των αντιδημάρχων….. Ένοιωσα την κοινωνική αναλγησία της Δημοτικής αρχής - και όχι μόνο - ακόμα και για το  νερό της Π0γωνιάς και της ευρύτερης περιοχής. Μόνο δύο δημοτικοί σύμβουλοι (ο κ. Μωραΐτης και ο κ. Βίτσας)  με ρώταγαν συνέχεια για το θέμα.

            Ανέδειξα το θέμα του χωραφιού στην Κατούνα, το θέμα των ποδηλάτων, το θέμα της Κουκουμίτσας –Σάλτινης, το θέμα του λιμένα της Πογωνιάς, το θέμα της κεντρικής πλατείας της Βόνιτσας, το θέμα των οφειλών  προς το Δήμ0, το θέμα της κατάληξης των λυμάτων του βιολογικού της Παλαίρου.

Σας ενημέρωσα μέσα από τις φιλόξενες ιστοσελίδες, που από καρδιάς τις ευχαριστώ.

Η δημοτική αρχή φοβάται τον έλεγχο, τη διαφάνεια, την ενημέρωση των πολιτών. Πανικόβλητη, δεν μπορεί να κατανοήσει ότι κάτι σημαντικό έγινε το τελευταίο διάστημα,

ΟΤΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΝΟΝΕΣ,

ΟΤΙ ΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ,

ΟΤΙ ΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ  ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙ  ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ.

                                            Φίλες και φίλοι,

Μετά από όλα αυτά είμαι έτοιμος, αποφασισμένος, ενημερωμένος, χωρίς καμία δέσμευση (εκτός της υπεράσπισης των οικονομικά αδυνάτων), να ζητήσω την υποστήριξη σας στις εκλογές που έρχονται.

Συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής το Νίκο Μωραΐτη.

Ζητώ την υποστήριξη σας για ρήξη, ανατροπή, αγώνα, ανανέωση, ανάπτυξη.

Η παράταξη μας και εγώ  προσωπικά δεν θα προδώσουμε την εμπιστοσύνη σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου