Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Ένα ακόμη έγκλημα της άκρας αριστεράς που παραμένει ατιμώρητο: Προς νέα αναβολή η δίκη για τη Marfin - 4 χρόνια από τη δολοφονία των τριών υπαλλήλων

Προς νέα αναβολή η δίκη για τον εμπρησμό της Marfin -Τέσσερα χρόνια από τη δολοφ
Σε νέα αναβολή αναμένεται να οδηγηθεί, λόγω των επερχόμενων εκλογών, η δίκη στις 14 Μαΐου ενός 33χρονου Έλληνα που κατηγορείται για τον εμπρησμό της Marfin και ενός 29χρονου ομογενούς από το Καζακστάν, ο οποίος κατηγορείται για την επίθεση στο γειτονικό βιβλιοπωλείο «Ιανός».
Τέσσερα χρόνια μετά τον εμπρησμό της τράπεζας και τη δολοφονία τριών υπαλλήλων του υποκαταστήματος της Marfin στην οδό Σταδίου, η υπόθεση δεν έχει κλείσει ακόμα. Μάλιστα, όπως γράφει και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στη ΒΗΜΑ, τα στοιχεία για τους δύο νεαρούς που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο είναι «ασθενή» και αδύναμα, ενώ η πολυετής έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. και των δικαστικών αρχών για την επίθεση, απέδωσε ελάχιστα. Και αυτό ακριβώς λόγω της ιδιομορφίας του περιστατικού που οι κουκουλοφόροι δράστες «χάνονταν» μέσα σε μεγάλο πλήθος διαδηλωτών. Επιπλέον, η προσπάθεια από την Πυροσβεστική για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εξαΰλωσε πολλά από τα στοιχεία στον τόπο της επίθεσης.
Οι δύο κατηγορούμενοι νεαροί είναι ήδη ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Από την άλλη πλευρά το δικαστήριο που ασχολήθηκε με τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας στο κτίριο της Marfin, καταδίκασε τον Ιούλιο του 2013 σε πολυετείς ποινές κάθειρξης, τρία στελέχη της τράπεζας, ενώ αθώωσε ένα άλλο.
Ο εμπρησμός της τράπεζας στις 5 Μαΐου 2010
Ο εμπρησμός της Marfin σημειώθηκε στις 5 Μαΐου 2010 κατά τη διάρκεια ογκώδους απεργιακής κινητοποίησης εναντίον του πρώτου Μνημονίου. Τότε, μια ομάδα κουκουλοφόρων αποτελούμενοι από τέσσερις δράστες επιτέθηκε στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» και μία άλλη αποτελούμενη από τρεις -και υπό τον προστατευτικό κλοιό άλλων- κινήθηκε κατά του απέναντι καταστήματος της Marfin. Στην ομάδα αυτή, όπως σημειώνεται, συμμετείχε και μια ξανθιά γυναίκα.
Από τη ρίψη μολότοφ στo εσωτερικό του υποκαταστήματος εκδηλώθηκε πυρκαγιά, με 24 συνολικά υπαλλήλους της τράπεζας να εγκλωβίζονται μέσα σε αυτό και τρεις από αυτούς -η έγκυος Αγγελική Παπαθανασοπούλου, η Παρασκευή Ζούλια και ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης- να χάσουν τη ζωή τους από ασφυξία.

Πηγή: iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου