Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΚΤΙΟΥ - ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών - ΚΔΑΠ»



Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένη την ανησυχία των εργαζομένων στα «Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης» και τις άλλες Κοινωνικές δομές του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, καθώς δεν παίρνουν από το υπουργείο Εργασίας καμιά διαβεβαίωση ότι τα προγράμματα αυτά θα συνεχιστούν. 


Όλα δείχνουν ότι η συγκυβέρνηση Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ με τις πλάτες της ΚΕΔΕ και πολλών Δήμων, που εκκωφαντικά σιωπούν, αποδεχόμενοι ουσιαστικά την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, είναι αποφασισμένη τους επόμενους μήνες , εφαρμόζοντας τις εντολές της ΕΕ, να προχωρήσει στην αντικατάσταση των προνοιακών υπηρεσιών των ΟΤΑ με τις « Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις » παραδίνοντας έτσι σε ιδιωτικές εταιρείες την κοινωνική πρόνοια και χρεώνοντας τη λειτουργία τους στους επωφελούμενους.
Τα χρήματα που συγκεντρώνουν από τον παραγόμενο πλούτο του λαού μας, την άγρια φορολόγηση με άμεσο ή έμμεσο τρόπο, την πολιτική της λιτότητας, τη δραστική μείωση των κονδυλίων για κοινωνική πολιτική, τα προορίζουν για την ικανοποίηση των αναγκών του κεφαλαίου. 

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της μ’ αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική που πλήττει εργαζόμενους και επωφελούμενους. 

Καλεί τους εργαζόμενους στα ΚΔΑΠ , να βγάλουν τα δικά τους πολιτικά συμπεράσματα. Να συγκρουστούν με την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων της ΕΕ και της κυβέρνησης . Να παλέψουν για μια άλλη πολιτική όπου οι ηλικιωμένοι, τα παιδιά, οι χρόνια πάσχοντες, θα έχουν δημόσια και δωρεάν φροντίδα. Τα προγράμματα αυτά θα χρηματοδοτούνται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, με σύγχρονες υποδομές, εργαζόμενους με μόνιμη και σταθερή εργασία και που θα καλύπτουν το σύνολο των αναγκών αυτών των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. 

Παραθέτουμε σχετική Ερώτηση του Βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Μωραΐτη για την καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ).
Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης κατέθεσε προς τους υπουργούς Υγείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας την ακόλουθη επίκαιρη ερώτηση:
Θέμα: Καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) του Δήμου Αγρινίου.Στην Αναπτυξιακή επιχείρηση Τριχωνίδα Α.Ε. όπου βασικός μέτοχος είναι ο Δήμος Αγρινίου και φορέας χρηματοδότησης ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας απασχολούνται 20 περίπου εργαζόμενοι στο ΚΔΑΠ.
Οι εργαζόμενοι στο ΚΔΑΠ Αγρινίου, το οποίο απασχολεί 85 παιδιάκαλύπτοντας ανάγκες της ευρύτερης περιοχής, ζουν σε καθεστώς ομηρίας, μένουν απλήρωτοι για 12 μήνες συν δώραεπιδόματα αδείας. Βρίσκονται εδώ και μέρες σε επίσχεση εργασίας. Όλα αυτά γίνονται στα πλαίσια της πολιτικής της Ε.Ε. που εκφράζουν με θρησκευτική ευλάβεια όλες οι κυβερνήσεις στηρίζουν τα κόμματα του κεφαλαίου και σιγοντάρουν οι οργανισμοί της Τ.Α.
Είναι αυτή η πολιτική, το βασικό εργαλείο ιδιωτικοποίησης αυτών των υπηρεσιώνμεταφέροντας άμεσα ή έμμεσα το κόστος λειτουργίας στις λαϊκές οικογένειες, απαλλάσσοντας το κράτος από την ευθύνη να καλύπτει αυτές τις ανάγκες.
Με τον Καλλικράτη οι υπηρεσίες της υγείας και πρόνοιας θα λειτουργούν με ανταποδοτικότητα. Θα έχουμε παραπέρα εμπορευματοποίηση με πρόσχημα την αποκέντρωση. Αυτό συμβαίνει και σήμερα αφού η εργατική εστία καλύπτει το 100% το εν λόγω προγράμματος και το σύνολο αυτών των χρημάτων είναι εισφορές των εργαζομένων.
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους στα ΚΔΑΠ, τις οικογένειες των παιδιών με ειδικές ανάγκες, τα λαϊκά στρώματα της περιοχής να παλέψουν για μια άλλη πολιτική όπου οι χρόνιοι πάσχοντες, οι ηλικιωμένοι, τα παιδιά θα έχουν δημόσια και δωρεάν φροντίδα, ειδική αγωγή και δεν θα αντιμετωπίζουν τη βαρβαρότητα της αντιλαϊκής πολιτικής που στέκεται εχθρικά απέναντι στις ανάγκες εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών που υποφέρουν.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί:
· Τι μέτρα θα πάρουν για να πληρωθούν άμεσα
 τα δεδουλευμένα των εργαζομένων στο ΚΔΑΠ Αγρινίου, να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς ομηρίας και να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι.
· Να περάσουν όλα αυτά τα προγράμματα στον κρατικό προϋπολογισμό και στο υπουργείο υγείας, με σύγχρονες υποδομές για να καλύπτει τις ανάγκες αυτών των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.


Ο Βουλευτής
Νίκος Μωραΐτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου