Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΧΟΡΟΣΤΑΤΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ Κ.ΚΟΣΜΑ

Τον Πολιούχο του Άγιο-Ιωάννη Θεολόγο, σήμερα 8 Μαΐου 2014, τίμησε το χωριό του Μοναστηρακίου.
Το πρωί, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου τελέστηκε Θεία Λειτουργία, χοροσταντούντοςΜητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά,παρόντος  Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριου Τριάντη  πλαισιωμένοι από τον εφημέριο του Ναού π. Άγγελο Παναγιωτίδη και πλήθος ιερέων της περιοχής.
Αμέσως μετά, πραγματοποιήθηκε η πάνδημη λιτάνευση της εικόνος του  Αγίου Ιωάννου Θεολόγουκαι πλήθος πιστών ευλαβικά συνόδευσαν την ιερά πομπή, στους κεντρικούς δρόμους του χωριού προς ενίσχυση και αγιασμό των κατοίκων και των προσκυνητών.


Η γιορτή του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου πλαισιώθηκε και με πολιτιστική εκδήλωση στην πλατεία, όπου  πρώτα το παιδικό τμήμα του Συλλόγου "ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ"  από το Μοναστηράκι και μετά τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ» (Μοναστηρακίου, Βόνιτσας, Αγίου- Νικολάου και ο Τρύφου) χόρεψαν λεβέντικα δημοτικούς χορούς φορώντας παραδοσιακές στολές και καταχειροκροτήθηκαν από όλους, αποσπώντας πολλά κολακευτικά σχόλια από τους παρευρισκόμενους που κατέκλυσαν την πλατεία.
Στη συνέχεια παρατέθει πλούσιο φαγοπότι με δωρεάν ψητή προβατίνα ύστερα από  προσφορά όλων των προβατίνων από  ντόπιους κατοίκους κτηνοτρόφους και φίλους όπως έγινε με φίλο από το Θύρρειο. Εδώ να σημειώσουμε ότι ο Ιππικός Σύλλογος Κατούνας προσέφερε στο Μοναστηράκι το μηχάνημα ψησίματος των προβατίνων. Μάλιστα    υπήρξαν πολλές προσφορές προς συνόδευση του γεύματος όπως το τυρί και το ψωμί που προσφέρθηκαν από ντόπιους επαγγελματίες. Αλλά και το νερό που ήταν προσφορά του εργοστασίου ΚΟΡΠΗ. Επίσης οι γυναίκες του χωριού ετοίμασαν παραδοσιακά φαγητά και γλυκά τα οποία προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους. Η εκδήλωση στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και βέβαια με την αρωγή πολλών νέων ανθρώπων που με προσωπική εργασία πρόσφεραν τα μέγιστα και με ομαδικό πνεύμα υλοποίησαν για μία άλλη φορά την πανήγυρη αυτή.
Έπειτα η ορχήστρα του Γιώργου Διαμάντη με τραγουδιστές τους Παληογιάννη Δημήτριο και Μαρίτσα Βλαχοδήμου χάρισαν στους παρευρισκόμενους μοναδικές στιγμές Ξηρομερίτικης Παράδοσης. Για μια ακόμα φορά στο Μοναστηράκι εντυπωσίασαν τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Παναγία Θεοτόκος».
Τα χορευτικά του Συλλόγου "ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ" εντυπωσίασαν με την εμφάνισή τους και προκάλεσαν τα θερμά χειροκροτήματα του κοινού για την άψογη εμφάνιση τους!!!
Πιο συγκεκριμένα το παιδικό και εφηβικό τμήμα του Μοναστηρακίου παρουσίασε χορούς από την Ήπειρο,την Θράκη και τα Δωδεκάνησα! Ακολούθησε το τμήμα ενηλίκων του νεοσύστατου συλλόγου Τρύφου -Βουστρίου 'Άγιος Βάρβαρος' στην πρώτη του εμφάνιση, με χορούς της Πελοποννήσου. Ενώ ιδιαίτερη στιγμή, ήταν η παρουσίαση του τελετουργικού του αποχαιρετισμού και το προσκύνημα της νύφης του Μακεδονίτικου γάμου ,από το τμήμα ενηλίκων Μοναστηρακίου και Βόνιτσας!!!










πηγή κατουναnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου