Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Με μαζική συμμετοχή πραγματοπο​ιήθηκε η προεκλογικ​ή περιοδεία της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ​Σ Ακτίου - Βόνιτσας


Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η προεκλογική περιοδεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Κατούνα 10 Μάη και στο Μοναστηράκι 11 Μάη έγινε μαζική πολιτική συγκέντρωση με ομιλήτη τον Νίκο Μωραΐτη, υποψήφιο δήμαρχο Ακτίου – Βόνιτσας . Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιώργος  Γερούλης , υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και Κώστας Τριαντακωνσταντής  ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος  με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Ο Νίκος Μωραΐτης στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε:
«Οι 3 αυτές εκλογές, Δημοτικές, Περιφερειακές και Ευρωεκλογές έχουν ενιαίο πολιτικό χαρακτήρα. Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες είναι στενά δεμένοι με την ΕΕ Η λεγόμενη "Περιφερειακή Πολιτική" της ΕΕ έχει σαν σκοπό την απευθείας σύνδεση των Δήμων και Περιφερειών με αυτήν, για να περνούν γρήγορα και αποτελεσματικά οι σκοποί της.
Η ΕΕ είναι μια ένωση καπιταλιστικών κρατών που έχουν σαν σκοπό την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων των χωρών τους και την αύξηση των κερδών τους. Για να γίνουν όμως ανταγωνιστικοί πρέπει να μειωθούν όσο πιο πολύ γίνεται οι μισθοί και τα μεροκάματα, να μειωθούν οι συντάξεις και να καταργηθούν τα επιδόματα, να καταργηθούν οι συλλογικές συμβάσεις και να καθιερωθούν ατομικές συμβάσεις εργασίας. Πρέπει να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η κρατική χρηματοδότηση για έργα υποδομών στους Δήμους και τις Περιφέρειες, για Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία, ώστε να μπορεί να επιχορηγεί το κράτος τις τράπεζες και τις επιχειρήσεις με ζεστό χρήμα.Οι κατευθύνσεις της ΕΕ για τους Δήμους και τις Περιφέρειες έχουν ξεκινήσει να υλοποιούνται από τις εκάστοτε γαλαζοπράσινες κυβερνήσεις πάνω από 10 χρόνια.
Ακούγεται ότι ο "Καλλικράτης" δεν πέτυχε γιατί συνέπεσε η οικονομική κρίση, ότι φταίει δήθεν η μεγάλη έκταση των καλλικρατικών δήμων που κατάργησε το κύτταρο της δημοκρατίας που ήταν οι Δήμοι. Με όλα αυτά προσπαθούν να κρύψουν την πραγματικότητα. Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες έχουν μετατραπεί πια σε κρατικά όργανα διοίκησης για να εξειδικεύουν την αντιλαϊκή πολιτική στις κατά τόπους περιοχές χωρίς πολιτικό κόστος για το κράτος και στο όνομα της αξιοποίησης των τοπικών ιδιαιτεροτήτων. Όποιος υποψήφιος προσπαθεί να συσκοτίσει και να κρύψει αυτή την πραγματικότητα ηθελημένα ή από άγνοια έχει τεράστια ευθύνη απέναντι στο λαό της περιοχής μας».
Και αναφερόμενη στους υπόλοιπους συνδυασμούς έθεσε μια σειρά κρίσιμα ερωτήματα:
«Πώς αλήθεια θα προστατέψουν τους άνεργους ή μισοάνεργους της περιοχής μας; Με τα προγράμματα της ΕΕ για δουλειά με ημερομηνία λήξης (4μηνα, 5μηνα, 8μηνα κ.ά.) με μισθό ψίχουλα χωρίς ασφαλιστικά δικαιώματα; Με προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που προωθούν και οι 3 συνδυασμοί μέσω ΜΚΟ.
Πώς θα στηρίξουν τους κτηνοτρόφους της περιοχής που το βασικό τους πρόβλημα είναι το μεγάλο κόστος των ζωοτροφών και οι χαμηλές τιμές στο κρέας και στο γάλα; Κανείς τους δεν λέει ότι η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της ΕΕ ενισχύει τους μεγαλοαγρότες ενώ ταυτόχρονα ξεκληρίζει τους φτωχούς αγρότες και κτηνοτρόφους.
 Πώς θα διασφαλίσουν την μόρφωση των παιδιών μας όταν από το γυμνάσιο ακόμα χρειάζονται φροντιστήρια και οι γονείς δεν μπορούν να τα πληρώσουν; Πηγαίνοντας μήπως στο ΕΠΑΛ για να μάθουν μία τέχνη; Μα και αυτό είναι πλήρως υποβαθμισμένο; Ή μήπως με τα προγράμματα "διά βίου μάθησης"; Αυτό διαφημίζουν οι άλλοι συνδυασμοί. Την εργασιακή περιπλάνηση των παιδιών μας με μισή δουλειά και μισή ζωή.

Οι συνυποψήφιοί μας για να αποφύγουν να τοποθετηθούν πάνω στα σοβαρά ζητήματα υπερτονίζουν την ανεξαρτησία τους από τα πολιτικά κόμματα, παρ' ότι είναι ηλίου φαεινότερο τι είναι ο καθένας. Πώς όμως θα πορευτούν στο Δήμο; Με ποια πολιτική; Με αυτήν της κυβέρνησης και της ΕΕ που μας έχει φέρει σ' αυτή την άσχημη κατάσταση ή θα αντιταχθούν σ' αυτήν;
Θα πορευτούν με την πολιτική της ΕΕ γι' αυτό και τα περί ανεξαρτησίας, αδέσμευτων συνδυασμών, τα μεγάλα λόγια για δημοκρατία και διαφάνεια».
Και ο Γιώργος Γερούλης  υπογράμμισε:
«Και στις 3 κάλπες που θα στηθούν το Μάη για το Δήμο, την Περιφέρεια και τις Ευρωεκλογές, το ουσιαστικό, το πραγματικό δίλημμα είναι: Υποταγή στα δεσμά της ΕΕ, των μονοπωλιακών ομίλων ή χειραφέτηση του λαού, άνοιγμα του δρόμου για έξοδο από τη βάρβαρη πολιτική της ΕΕ και των μονοπωλίων και των κάθε είδους αντιλαϊκών κυβερνήσεων;
Πολλές φορές ο λαός μας έχει υποκύψει στο μικρότερο κακό και τελικό έχει βρει μπροστά του το χειρότερο.

Σας καλούμε αυτή τη φορά να μην υποκύψετε στα ψέματα και στις αυταπάτες είτε για τον Δήμο, είτε για την Περιφέρεια ή για την Ευρωβουλή. Το ξέρετε καλά ότι νέα μέτρα θα έρθουν μετά τις εκλογές όπως το ασφαλιστικό και άλλα για να κάνουν τη ζωή μας πιο δύσκολη. Ο Δήμος βρίσκεται σε οικονομική ασφυξία. Μετά τις εκλογές θα σταματήσουν τα ωραία λόγια για ανάπτυξη.
Ψηφίστε αποφασιστικά τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ, ακόμα και αν δεν συμφωνείτε σε όλα μαζί του.
Γιατί η ψήφος στα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ αποτελεί παρακαταθήκη για τους αγώνες της επόμενης μέρας. Γιατί οι κομμουνιστές και οι συνεργαζόμενοι με το ΚΚΕ θα είναι και την επόμενη των εκλογών, άσχετα με το αποτέλεσμα, στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα δικαιώματά μας».
Στο χαιρετισμό του στη συγκέντρωση ο Κώστας Τριαντακωνσταντής   , κάλεσε σε ενίσχυση των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ, σε:
«Ψήφο στο ΚΚΕ που είναι πεντακάθαρο, σταθερό, αξιόπιστο και παλεύει στην πρώτη γραμμή για κάθε λαϊκό πρόβλημα, γιατί είναι δίπλα στον εργάτη, στο μικρομεσαίο αγρότη και επαγγελματία, μάχεται για τα δικαιώματα της νεολαίας.
Ψήφο στο ΚΚΕ γιατί έχει επιστημονικά επεξεργασμένη πολιτική πρόταση που στηρίζεται στα εργατικά λαϊκά συμφέροντα.


Τούτη την κρίσιμη ώρα η Αυτοδιοίκηση βρίσκεται ανοχύρωτη, αμήχανη, δίχως στρατηγική, δίχως πρόταση. Δήμοι βρίσκονται στα πρόθυρα χρεοκοπίας, άλλοι είναι χρεοκοπημένοι, ξένοι εντελώς από τις τοπικές κοινωνίες. Δήμοι υπό οικονομική επιτήρηση ή πολλοί περισσότεροι στα πρόθυρα οικονομικής επιτήρησης είναι καταδικασμένοι στον αναπτυξιακό μαρασμό. Πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά εγκαταλειμμένα στην τύχη τους. Η συμμετοχή των πολιτών είναι τις πιο πολλές φορές ανύπαρκτη. Μια Αυτοδιοίκηση φοβική, ξεκομμένη από τους δημότες, ένα σύνολο κατοχής, νομής της εξουσίας, με μόνο στόχο την επανεκλογή,αντιπροσωπεύει το πολύ  χθες.
 Το μέλλον απαιτεί μια ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ανοιχτή, συμμετοχική, ριζικά ανανεωμένη  σε ιδέες, πρόσωπα , πρακτικές, αναπτυξιακή αρωγό  των πολιτών. Μία αυτοδιοίκηση που να διεκδικεί από την κεντρική εξουσία και που να μπορεί να αξιοποιεί και να αναδεικνύει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Μία Αυτοδιοίκηση κυψέλη δημιουργίας και προοπτικής, πρωταγωνίστρια στην τέχνη, στην κουλτούρα, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό. Στήριγμα των γηρατειών και ελπίδα των νέων. Μία Αυτοδιοίκηση προόδου και προοπτικής.






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου