Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Στα 20 κορυφαία μουσεία του κόσμου το Μουσείο της Ακρόπολης

Στα 20 κορυφαία μουσεία του κόσμου το Μουσείο της Ακρόπολης
Τελειωμό δεν έχουν τα διθυραμβικά σχόλια και οι... βραβεύσεις για το μουσείο της Ακρόπολης. Στις αρχές Μαΐου οι «Financial Times» τοποθέτησαν το μουσείο της Ακρόπολης τρίτο στη λίστα με τα 50 καλύτερα μουσεία του κόσμου, τώρα έρχεται το ιντερνετικό περιοδικό Archdaily να δώσει ένα ακόμα παράσημο.
Οπως γράφει το Έθνος, το εν λόγω σάιτ ασχολείται με την αρχιτεκτονική και θεωρείται ένα από τα πλέον έγκυρα στο είδος του. Με αφορμή τη Διεθνή ημέρα των Μουσείων (στις 18 Μαΐου), το Archdaily έψαξε και βρήκε τα 20 καλύτερα μουσεία του κόσμου και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει το Μουσείο της Ακρόπολης.
Στη λίστα φιγουράρουν μουσεία παγκοσμίου φήμης. Ετσι εκτός από το «δικό» μας υπάρχουν και άλλα των οποίων η αρχιτεκτονική όψη είναι εμπνευσμένη. Οπως το MAXXI, το Medieval Museum, το Natural History Museum of Utah, και το Muritzeum.
Για τους συντάκτες του ιστότοπου σημαντικός παράγοντας για να τοποθετηθεί το Μουσείου της Ακρόπολης στα κορυφαία, είναι οι λιτές γραμμές του, σαφώς οι αρχαιολογικοί θησαυροί του, αλλά και η τοποθεσία του, καθώς βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στον Παρθενώνα.

Πηγή: iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου