Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Η ώρα γιά το «σπριντ» της τελικής ευθείας



Χριστός Ανέστη σε όλους τους αναγνώστες της στήλης. Εύχομαι το Πάσχα, που μας πέρασε, να περάσατε όμορφα μαζί με τους αγαπημένους σας ανθρώπους. Εύχομαι κυρίως σε αυτούς που το τέλος των εορτών σήμανε και την αρχή του τέλους για τις προσπάθειες τους, να ξεκουράστηκαν, να «γέμισαν μπαταρίες» και να επιτύχουν στο σκοπό που έθεσαν.

Κατ’ αρχάς για τους φοιτητές που πλησιάζει η εξεταστική περίοδος του Ιουνίου και σχεδόν όλοι ετοιμάζονται για την τελευταία εξεταστική της ακαδημαϊκής χρονιάς. Σημειώσεις, «ΣΟΣ» και θέματα είναι πρώτα στις συζητήσεις. Βεβαίως μαζί με αυτά κάνουμε και σχέδια για τις καλοκαιρινές διακοπές που θα πάει η παρέα φέτος. Έτσι, λοιπόν, μπαίνουμε στην τελική ευθεία μαθημάτων και εργαστηρίων, με τις προθεσμίες των εργασιών να λήγουν και όλους μας να τρέχουμε για να τις παραδώσουμε. Να ξεφορτωθούμε μαθήματα. Να συνεχίσουμε να τα μετράμε αντίστροφα για το πτυχίο όπως ο φαντάρος μετρά τις ημέρες που θα γίνει πολίτης.

Έπειτα για τους μαθητές. Ειδικά για τους υποψήφιους στις πανελλήνιες εξετάσεις. Η περίοδος αυτή είναι που αδειάζουν τα σχολεία και φορτώνονται οι απουσίες. Όχι επειδή κάνουν κοπάνες για καφέ αλλά διότι χρειάζονται χρόνο οι επαναλήψεις. Και ξανά ασκήσεις και ξανά επανάληψη τη θεωρία που είναι «πολύ ΣΟΣ». Οι κόποι χρόνων αλλά κυρίως μια ολόκληρη χρονιά στερήσεων και πολύ διαβάσματος φτάνουν στο τέλος τους και αυτό το τέλος πρέπει να σημάνει μια επιτυχημένη αλλαγή ζωής. Στην τελική ευθεία και οι μαθητές γιατί ακολουθεί η φοιτητική ζωή και πριν από αυτή ένα από τα πιό ξέγνοιαστα Καλοκαίρια της ζωής μας.

Τέλος για τους υποψήφιους στις επερχόμενες εκλογές. Ευρωβουλευτές, περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι, περιφερειακοί, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι όλοι στον αγώνα του σταυρού. Και είναι πολύ ωραίος αυτός ο αγώνας όσο δύσκολος και αν στην πραγματικότητα είναι. Διότι στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι που γίνεται η απόλυτη εφαρμογή της Δημοκρατίας. Εκεί όπου το δικαίωμα του εκλέγεσθαι εφαρμόζεται με το πιο όμορφο τρόπο. Εκεί όπου μπορείς να ζητήσεις από τους συμπολίτες σου να σου δώσουν την ευκαιρία να κάνεις πράξη τα όνειρα που έχεις για τον τόπο σου. Εκεί όπου μια βόλτα για καφέ είναι και μια μικρή δημοσκόπηση για το καθετί που συμβαίνει. Ειδικά για τους μικρούς δήμους όπως και ο δικός μας. Και είναι ωραίο να υπάρχουν άνθρωποι που ανιδιοτελώς θέλουν να προσφέρουν.

Είναι ωραίο να φτάνεις στην αρχή του τέλους. Παίρνεις μια «βαθειά ανάσα» και έχοντας μπει στην τελική ευθεία νιώθεις τον σκοπό για τον οποίο αγωνίζεσαι να είναι πιο κοντά από ποτέ. Και έτσι «βάζεις το κεφάλι κάτω» και παίρνοντας δύναμη από το όνειρο σου «μάχεσαι» να το επιτύχεις. Διότι προσπάθησες για αυτό.

Πηγή : Μαχητής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου