Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Οριστικός ανάδοχος για το μεγάλο έργο ανάπλασης στη Βόνιτσα

Οριστικός ανάδοχος για το μεγάλο έργο ανάπλασης στη Βόνιτσα

Αναδείχθηκε τελικά ο ανάδοχος του έργου «Ανάπλαση παραλιακού μετώπου της πόλης της Βόνιτσας και σύνδεση με το ιστορικό κέντρο της Πόλης» με προϋπολογισμό 620.000,00 €. Μετά από τις συνηθισμένες προσφυγές που επέφεραν και την ανάλογη καθυστέρηση αναδείχθηκε από το δήμο Ακτίου Βόνιτσας ο οριστικός ανάδοχος του έργου που έχει ενταχθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά το έργο είχε κατοχυρωθεί στην εργοληπτική εταιρεία ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΑΤΕΒΕ μετά την εκδίκαση των προσφυγών όμως οριστικός ανάδοχος του έργου με μέση τεκμαρτή έκπτωση 44,7% επί του προϋπολογισμού της μελέτης είναι η Κοινοπραξία «Κ.ΧΑΡΑΤΣΑΡΗΣ-Α. ΒΑΤΣΙΚΑΣ».
Αναλυτικά το έργο περιλαμβάνει τις εργασίες:
1. Πλατεία Νυχτερίδας: Επίστρωση της πλατείας με τεχνητούς κυβόλιθους, ανακατασκευή και νέα πλακόστρωση των πεζοδρομίων με κυβόλιθο, τοποθέτηση φωτιστικών, κάδων απορριμμάτων και μεταφύτευση των υπαρχόντων δέντρων σε νέες θέσεις.
2. Πλατεία Ανακτορίου: Σχεδιασμός οδού ήπιας κυκλοφορίας με επίστρωση από τσιμεντένιο κυβόλιθο, φύτευση νέων δέντρων, τοποθέτηση φωτιστικών, νέων καθιστικών και κάδων απορριμμάτων, καθώς και ξύλινες πέργκολες.
3. Οδός Γαβριλάκη – Δεληγιώργη και παράδρομοι: Νέα πλακόστρωση με τεχνητό κυβόλιθο, τοποθέτηση φωτιστικών και κάδων απορριμμάτων.
4. Κλίμακα 1 ανάβασης προς το κάστρο προέκταση της οδού Χ. Τρικούπη: Αντικατάσταση της υπάρχουσας κλίμακας με νέα από οπλισμένο σκυρόδεμα, τοποθέτηση φωτιστικών και κάδων απορριμμάτων.
5. Κλίμακα 2 ανάβασης προς το κάστρο: Κατασκευή κλίμακας από οπλισμένο σκυρόδεμα, τοποθέτηση φωτιστικών και κάδων απορριμμάτων.
6. Πλατεία Δημαρχείου: Τοποθέτηση φωτιστικών και κάδων απορριμμάτων, φύτευση δένδρου.
7. Οδός Δημάρχου Σπανού: Αντικατάσταση φωτιστικών.
agrinioculture

8 σχόλια:

  1. Επιβάλλεται να μπλοκαριστεί η κυκλοφορία των οχημάτων κατά την διάρκεια όλης της Ημέρας (και όχι μόνο το βράδυ) στο ιστορικό κέντρο.
    Να επιτρέπεται μόνο τις πρωινές ώρες (ας πούμε μέχρι τις 9 το πρωί ) η τροφοδοσία των καταστημάτων της παραλίας.
    Στην Πρέβεζα το έχουν κάνει εδώ και χρόνια , στην Λευκάδα το ίδιο ....μόνο στην Βόνιτσα επιτρέπουμε στους σαλταρισμένους μικροαστούς να κατεβαίνουν με τα Opel για να κάνουν επίδειξη ισχύος πίνοντας καφέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το καλύτερο που έχουν να κάνουν,για να μην επαναλάβουν τις κατασκευαστικές αηδίες του παρελθόντος,να έρθουν σε επαφή ή να δουν τουλάχιστον τις νέες πλατείες του Δήμου Δάφνης- Υμηττού (Αθήνα). Οι άνθρωποι έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά με τέντες.πέργκολες,φυτά κ.α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "...τις νέες πλατείες του Δήμου Δάφνης- Υμηττού ..."

      Ο νέος δήμαρχος θα εφαρμόσει το μοντέλο Βερολίνου (έχει πάει εξάλλου εκεί και γνωρίζει τι πρέπει να κάνει )

      Διαγραφή
  3. Ωρε να φκιασουνε κανα δρομο .Εχω διαληση το μπροστινο συστημα .Αι σιχτιρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βαλτε παντου κυβολιθους και μετα να περπατισουν οι γυνεκεσας φωροντας τακουνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φκιαστε κανα δρομο ωρε εχουμε διαλιση τα αμαξια εσης απο που περατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν έφτιαχνε αυτό το αίσχος ο κυριος Αποστολάκης ήξερε τι έκανε !!
      Ήταν στρατηγική επιλογή για να αποκλείσει τους μη δημοκρατες πολίτες που δεν τον επέλεξαν από το ιστορικό κέντρο!!

      Διαγραφή
  6. ημείς μπάρμπα παένουμε με τα ποδάρια ζ΄μπαραλία,το τσαμπαλικό και τ'αμάξ τ'αφήνουμε σπίτ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή