Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Aκτιο – Αμβρακία: Συνέχεια στα έργα από την Τετάρτη

epi-aktio-amvrakia1
Έστω και με μικρή καθυστέρηση επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του «Γ» της προηγούμενης εβδομάδας, σχετικά με τις προσπάθειες που καταβάλλονταν για την απεμπλοκή στην εκτέλεση του έργου του οδικού άξονα Ακτιο – Αμβρακία, που μόλις πρόσφατα παρουσίασε νέα προβλήματα, με αποτέλεσμα δυο εργολαβίες να κηρυχτούν προσωρινά έκπτωτες , από την υπηρεσία του Δημοσίου που επιβλέπει το έργο.

Η επιβεβαίωση έχει να κάνει με τη συμμετοχή τελικά το έργο της μεγάλης τεχνικής εταιρείας ΑΚΤΩΡ. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία για τη νέα κοινοπραξία  ΙΟΝΙΟΣ-ΑΚΤΩΡ υπεγράφη τελικά την  Παρασκευή. Η ασφάλεια του έργου έχει πληρωθεί και τα χαρτιά της κοινοπραξίας έχουν φτάσει στο Υπουργείο. Από την πλευρά των εργαζομένων, μόλις έφτασαν αυτές οι πληροφορίες, υπήρξε ανακούφιση μιας και τα νέα προβλήματα και οι καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών τους, τους προκάλεσε εύλογα μεγάλη ανησυχία για πιθανή  επανάληψη των πολύ σοβαρών προβλημάτων που παρατηρήθηκαν πριν από έναν χρόνο περίπου.
Οι εργαζόμενοι, την ίδια μέρα εξοφλήθηκαν τον έναν εκ των δύο οφειλόμενων μισθών από την ΙΟΝΙΟΣ ΑΤΕ και μέχρι την Τρίτη, όπως πληροφορήθηκαν , θα έχει εξοφληθεί και ο δεύτερος, ώστε από Τετάρτη τα έργα να έχουν πάρει και πάλι μπροστά, πλέον από την «ΙΟΝΙΟΣ – ΑΚΤΩΡ», στην οποία θα ανήκουν ουσιαστικά και οι τέσσερις εργολαβίες του Άκτιο – Αμβρακία, αφού και η ΑΕΓΕΚ κατά το μεγαλύτερο μέρος της ανήκει στον ΆΚΤΩΡΑ.
Το ζητούμενο είναι πλέον να μην υπάρξει νέα παρέκκλιση στα ανανεωμένα χρονοδιαγράμματα, όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί από τον υπουργό Υποδομών.
εφημερίδα «Γεγονός»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου