Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Νίκη Φούντα: Πράσινη διέξοδος από την κρίση


Η Βουλευτής Αιτωλ/νίας και Υπεύθυνη του Τομέα Περιβάλλοντος της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκη Φούντα, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση με αφορμή την σημερινή παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος:
 
"Στη συγκυρία της ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης, η στροφή προς το περιβάλλον, εκτός από την αυτονόητη σημασία που θα έπρεπε να έχει, μπορεί να αποτελέσει διέξοδο με αναπτυξιακό και προοδευτικό πρόσημο. 
Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε επιτέλους τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας (π.χ. αιολικό δυναμικό, γεωθερμία κ.ά.), με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Η ουσιαστική στροφή στην πράσινη ανάπτυξη, μπορεί να αποτελέσει ανάχωμα στην ύφεση και να αναστρέψει το αρνητικό επενδυτικό κλίμα.
Με βασικό άξονα τις πράσινες επενδύσεις μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες προϋποθέσεις ανάπτυξης, με περισσότερες θέσεις εργασίας ανά επενδυόμενο ευρώ, που θα αφορούν νέους και νέες με υψηλή εξειδίκευση. Θα δώσουμε έτσι νέα ώθηση στην επιχειρηματικότητα, αλλά πάνω απ΄ όλα θα βάλουμε τα θεμέλια για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τον πλανήτη μας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου