Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Παράταση έως τις 14 Ιουλίου για τις φορολογικές δηλώσεις

Παράταση έως τις 14 Ιουλίου για τις φορολογικές δηλώσεις


Παράταση δύο εβδομάδων έδωσε σήμερα Παρασκευή η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών στη διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων, επεκτείνοντας την καταληκτική προθεσμία της 30ης Ιουνίου έως και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 14 Ιουλίου ανεξαρτήτως ΑΦΜ.

 
Έως το απόγευμα της Πέμπτης είχαν υποβληθεί μέσω του TAXIS περίπου 3,8 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις και παρέμεναν εκτός περίπου 2,03 εκατομμύρια.

Έτσι, ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, και ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ.Μαυραγάνης, αποφάσισαν να παρατείνουν την υποβολή των δηλώσεων έως και τη Δευτέρα 14 Ιουλίου.
Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται πως δεν θα προκύψει ζήτημα υπερφορτώσεως του Taxis από τις μαζικές υποβολές δηλώσεων, ενώ θα δοθεί χρόνος να ξεπεραστούν και κάποια προβλήματα που εντοπίσθηκαν και αφορούν λάθη στα στοιχεία μισθοδοσίας και συντάξεων που έχουν υποβληθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τα οποία ακόμα δεν έχουν διορθωθεί και καθιστούν αδύνατη την αποστολή των δηλώσεων.
Τέλος, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να θέσει την επόμενη εβδομάδα σε παραγωγική λειτουργία την εφαρμογή για τις τροποποιητικές δηλώσεις οικονομικού έτους 2014.
Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει τα εξής:
«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους Έλληνες φορολογούμενους για τη διάθεση φορολογικής συμμόρφωσης και κοινωνικής αλληλεγγύης που έδειξαν την τελευταία εβδομάδα.
»Από τη Δευτέρα έχουν υποβληθεί 700.000 δηλώσεις δηλαδή το 12% των συνολικά αναμενόμενων και μόνο χθες υποβλήθηκαν 198.000 δηλώσεις.
»Οι Έλληνες φορολογούμενοι ανταποκρινόμενοι στις οδηγίες του ΥΠΟΙΚ χρησιμοποιούν το TAXIS σε ώρες μη αιχμής, με αποτέλεσμα παρά τον πολύ μεγάλο αριθμό δηλώσεων το TAXIS να ανταποκρίνεται πάρα πολύ καλά.
»Το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να επιτευχθεί η εμπρόθεσμη υποβολή του συνόλου των φορολογικών δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων, δίνει παράταση μέχρι και τη Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014 ανεξαρτήτως ΑΦΜ.
»Καλούνται οι Έλληνες φορολογούμενοι να συνεχίσουν να υποβάλουν τις δηλώσεις με τους ίδιους ρυθμούς μέσα στην ανωτέρω προθεσμία, προκειμένου οι δηλώσεις αυτές να είναι εμπρόθεσμες».
Θανάσης Κουκάκης
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου