Κυριακή, 22 Ιουνίου 2014

Πρακτικές Συμβουλές για να μη βγει «μάπα» το καρπούζι




Ο βασιλιάς των καλοκαιρινών φρούτων είναι αδιαμφισβήτητα το καρπούζι. Το πρόβλημα είναι πως ξεχωρίζουμε το γινωμένο από το άγουρο;
Πώς δεν θα μας βγαίνει "μάπα" το καρπούζι;
Δύο πραγματα μπορούν να συμβούν. Το πρώτο είναι να μας το ” σφάξει ” ο μανάβης και να το ελέγχξουμε. Το δεύτερο είναι αποκτήσουμε γνώσεις. Διαβάστε παρακάτω τι πρέπει να προσέχετε:

1. Η αποχρωματισμένη περιοχή, στο σημείο που το καρπούζι ακουμπά στο έδαφος, θα πρέπει να έχει κιτρινίσει.
2. Όταν ξύνετε το φλοιό με το νύχι σας θα πρέπει να αποκολλάται εύκολα.
3. Θα πρέπει να είναι βαρύ σε σχέση με το μέγεθός του.
4. Όταν το χτυπάτε στο κέντρο του θα πρέπει να κάνει έναν βαθύ και υπόκωφο ήχο.
5. Θα πρέπει ο φλοιός να έχει χάσει τη γυαλάδα του.
6. Θα πρέπει να έχει μειωθεί το χρωματικό κοντράστ ανάμεσα στις ανοιχτόχρωμες ρίγες και το βαθύ πράσινο του φλοιού.

2 σχόλια:

  1. "..Θα πρέπει να έχει μειωθεί το χρωματικό κοντράστ ανάμεσα στις ανοιχτόχρωμες ρίγες και το βαθύ πράσινο του φλοιού..."

    Λίγο ποιό Βονιτσάνικα μας το εξηγείς αυτό ;;

    Επίσης μήπως υπάρχει τρόπος να καταλάβουμε εκ των προτέρων εάν βγήκε "μάπα το καρπούζι" στις επιλογές που κάναμε πρόσφατα στην τοπική αυτοδιοίκηση(π.χ. Αποσατολάκης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άντε πάλι....Μήπως πρέπει να αποδεχθείς την επιλογή των δημοτών και να ενωθείς στη προσπάθεια για το μέλλον του τόπου ; Διαφορετικά, άναπάυσοτ εν ειρήνη για πέντε (5) χρόνια , διαλέγοντας καρπούζια. Αν είσαι τυχερός , θα σου πέσει και κανένα καλό.. Με τις ευχές μου

      Διαγραφή