Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Αυστηρές αλλά και αισιόδοξες δηλώσεις Χρυσοχοϊδη για το Άκτιο – Αμβρακία

epi-aktio-amvrakia1
Ξεκολάει επιτέλους το πολύπαθο έργο στον αυτοκινητόδρομο Άκτιο-Αμβρακία. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υποδομών και τον ίδιο τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη το έργο θα ξεμπλοκάρει σύντομα. Συγκεκριμένα έιπε:

«Για το Άκτιο – Αμβρακία θέλω να σας πω κάτι αισιόδοξο. Είπα προηγουμένως, πως σε ό,τι με αφορά είμαι και θα είμαι άτεγκτος στην εφαρμογή του νόμου, δηλαδή όποιος δεν κάνει καλά τη δουλειά του, δεν θα είναι στα έργα. Αυτό πρέπει να είναι μια οριστική και αμετάκλητη συμπεριφορά του κράτους. Όπως ακριβώς γίνεται με τις παραχωρήσεις. Μια ώρα καθυστέρηση σημαίνει αποζημίωση. Το ίδιο θα συμβεί από εδώ και πέρα και με τα δημόσια έργα. Δεύτερον, θέλω να σας πω, ότι έχω μια καλή εξέλιξη που φαίνεται ότι θα οδηγήσει στην πολύ σύντομη, και πολύ πριν το τέλος του 2015, περαίωση του έργου.»

Οι 4 εργολαβίες του έργου της μετατροπής σε κλειστό αυτοκινητόδρομο όπως καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν οδεύουν σε μία οριστική λύση που όπως όλα δείχνουν θα είναι μία κοινοπραξία που θα συνεχίσει και θα ολοκληρώσει όλα τα υπόλοιπα έργα. Αυτό θα γίνει χωρίς νέα δημοπράτηση καθώς ο ισχύον νόμος επιτρέπει την είσοδο ή αλλαγή εταιρειών σε κοινοπρακτικά ή όχι σχήματα. Σε αυτή την περίπτωση αυτό εξυπηρετεί τους πάντες, από την εταιρεία κατασκευής μέχρι το Υπουργείο Υποδομών.
Μεγάλος στόχος είναι τα έργα να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015 ή ιδανικά ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι του 2015.
ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου