Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Άκτιο-Αμβρακία: Ξεκίνησαν τα έργα, στόχος η τμηματική ολοκλήρωση το 2015

epi-aktio-ambrakia-video
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αλλαγής στα έργα κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Άκτιο-Αμβρακία. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του Υπουργείου Υποδομών πριν από μερικές ημέρες υποβλήθηκαν τα νέα κοινοπρακτικά σχήματα που αφορούν την 2η και την 3η εργολαβία, όπου εκεί είχαμε την είσοδο της εταιρείας ΤΟΜΗ (θυγατρικής του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ).

Έτσι για τα τέσσερα έργα οι εργολαβίες διαμορφώνονται ως εξής:
  • Στο πρώτο έργο που περιλαμβάνει τα πρώτα 22χλμ ξεκινώντας από το Άκτιο, παραμένει η ΑΕΓΕΚ που όμως ήδη έχει εταιρική σχέση με τον ΑΚΤΩΡ.
  • Στο δεύτερο έργο από το 22ο χλμ μέχρι το 27ο χλμ έχουμε νέο κοινοπρακτικό σχήμα Ιόνιος-ΤΟΜΗ.
  • Στο τρίτο έργο από το 27ο χλμ μέχρι το 35ο χλμ έχουμε νέο κοινοπρακτικό σχήμα Ιόνιος-ΑΕΓΕΚ.
  • Στο τέταρτο έργο από το 35ο χλμ μέχρι το 48ο χλμ παραμένει το κοινοπρακτικό σχήμα Consortia Stabile-Intallimpreze.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες υπήρξε μία δεκαήμερη διακοπή εργασιών για να ολοκληρωθούν οι αλλαγές στις συμβάσεις των εργαζομένων και τα έργα εδώ και λίγες μέρες ξεκίνησαν και πάλι με σκοπό να ολοκληρωθούν χωρίς άλλες αναταράξεις.
ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ
Με την ελπίδα ότι τα προβλήματα είναι στο παρελθόν οι 4 εργολαβίες έχουν ένα αγώνα δρόμου για να ολοκληρωθούν. Το μόνο που μπορεί να καθυστερήσει πλέον τα έργα είναι κάποιες μικρές απαλλοτριώσεις που δεν έχουν ολοκληρωθεί αλλά δεν δείχνουν να απασχολούν το Υπουργείο Υποδομών.

Το χρονοδιάγραμμα λοιπόν μιλά για ολοκλήρωση του τέταρτου έργου, γνωστού και ως «παράκαμψη Αμφιλοχίας» τον επόμενο Απρίλιο με Μάιο. Το τμήμα αυτό είναι πολύ προχωρημένο σε σχέση με τα υπόλοιπα.
Την ίδια χρονική περίοδο ενδέχεται να δοθεί στην κυκλοφορία και ένα τμήμα του πρώτου έργου. Συγκεκριμένα μιλάμε για το τμήμα Άκτιο-Βόνιτσα.
Στο τέλος του 2015 οδηγείται η ολοκλήρωση για το υπόλοιπο τμήμα δηλαδή από την Βόνιτσα μέχρι το 35ο χλμ. του αυτοκινητόδρομου.
Το έργο είναι αρκετά ταλαιπωρημένο καθώς ξεκίνησε από τον Μάρτιο του 2010 με σκοπό να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2013. Τα μεγάλα προβλήματα των αναδόχων λόγω της κρίσης ανάγκασαν το έργο να πηγαίνει από καθυστέρηση σε καθυστέρηση.
Να θυμίσουμε πως το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2007-2013 και τυχόν νέες καθυστερήσεις θα μπορούσαν να προκαλέσουν απώλειες κονδυλίων.
Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

1 σχόλιο:

  1. Aλλη μια επιτυχία του νέου Δημάρχου.
    Με το που βγήκε.... τρόμαξε το πολιτικό σύστημα και άρχισε να οικοδομεί την Βόνιτσα του μέλλοντος ( του 2050 και βάλε).
    Θα βαρεθεί να κόβει κορδέλες εγκαινίων.
    Μην ξεχάσει τα σφαγεία στην Κατούνα και την αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων ..στην Πλαγιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή