Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Άκτιο-Αμβρακία: Ραγδαίες εξελίξεις στα έργα, έκπτωτος ξανά ο εργολάβος

Ελπίδες για οριστική λύση αυτή τη φορά
Άκτιο-Αμβρακία: Ραγδαίες εξελίξεις στα έργα, έκπτωτος ξανά ο εργολάβος
Εξελίξεις έχουμε και πάλι στην τετραπλή εργολαβία κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Άκτιο-Αμβρακία. Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του Ypodomes.com, έκπτωτη κρίθηκε και πάλι η τεχνική εταιρεία ΑΕΓΕΚ με τις θυγατρικές της (ΙΟΝΙΟΣ κλπ)  στις 2 από τις 4 εργολαβίες που έχει αναλάβει.
Μιλάμε για τα τμήματα:  από ΧΘ 0 ως ΧΘ 22 που ξεκινά από το Άκτιο(η πρώτη εργολαβία) αλλά και ΧΘ35 έως ΧΘ48 γνωστή και ως παράκαμψη Αμφιλοχίας (4η εργολαβία). Η εταιρεία έχει υποβάλλει ένσταση κατά της απόφασης και τις επόμενες εβδομάδες αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις.

Αυτές τις μέρες τα εργοτάξια είναι άδεια και οι εργασίες διεξάγονται με το σταγονόμετρο. Τα προβλήματα είχαν εμφανιστεί και πάλι τους τελευταίους μήνες και η κατάσταση γινόταν όλο και πιο δύσκολη μέχρι που φτάσαμε στο σημείο να μπλοκάρουν και πάλι.

ΝΕΑ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ;
Ανεπιβεβαίωτες προς παρόν πληροφορίες μιλούν για σύσταση νέου σχήματος της Ιόνιος με άλλη μεγάλη τεχνική εταιρεία προκειμένου να οριστικοποιηθεί το τέλος των συνεχόμενων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το έργο και να οδεύσει προς την ολοκλήρωση του. Να θυμίσουμε πως το έργο ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2010 με σκοπό να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2013.

Από το Υπουργείο Υποδομών, γίνεται μεγάλη προσπάθεια να κλείσει όσο πιο σύντομα το πρόβλημα που έχει προκύψει και τα έργα να έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2015. Πρόκειται για χρονικό ορίζοντα-ορόσημο καθώς τότε στερεύουν και τα κονδύλια του ΕΣΠΑ που χρηματοδοτούν το μεγάλο αυτό έργο ανάπτυξης για την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, της Δυτικής Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Δυτικής Ακτής της χώρας.

Εφόσον λυθούν τα σημερινά προβλήματα, στόχος είναι την επόμενη Άνοιξη (Μάρτιος-Απρίλιος 2015) να παραδοθεί η παράκαμψη Αμφιλοχίας αλλά και ένα τμήμα της 1ης εργολαβίας. Το έργο κατασκευής του αυτοκινητόδρομου ΆΚΤΙΟ-ΑΜΒΡΑΚΙΑ έχει μήκος 48χλμ, ξεκινά από το νότιο τμήμα της λίμνης Αμβρακίας, παρακάμπτει την πόλη της Αμφιλοχίας και της Βόνιτσας και καταλήγει στο Άκτιο σε σύνδεση με την υποθαλάσσια Ζεύξη ΆΚΤΙΟ-ΠΡΕΒΕΖΑ.

Έχει χαρακτηριστικά κλειστού αυτοκινητόδρομου δύο λωρίδων +ΛΕΑ σε κάθε ρεύμα κυκλοφορίας ενώ στο μέσον υπάρχει διαχωριστικό τύπου new jersey.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου