Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Θόλο το τοπίο με το Ακτιο – Αμβρακία, ανασφάλεια στους εργαζομένους

epi-aktio-ambrakia-video
Δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται προς το παρόν οι πληροφορίες που έγιναν γνωστές στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας και που αποκάλυψε η εφημερίδα «Γεγονός» σχετικά με την πιθανότητα συμμετοχής στο έργο του οδικού άξονα Ακτιο – Αμβρακία της τεχνικής εταιρείας «Ακτωρ», σε μια προσπάθεια απεμπλοκής του έργου που ως γνωστόν «πάγωσε» εκ νέου.
Το σταμάτημα των εργασιών έχει να κάνει με τα προβλήματα των σημερινών κοινοπραξιών και τους πολύ αργούς ρυθμούς εκτέλεσης τους, με αποτέλεσμα σε δυο τμήματα του έργου (1η και 3η εργολαβία) , η υπηρεσία του Δημοσίου που έχει την σχετική αρμοδιότητα και επιβλέπει το έργο, να κηρύξει προσωρινά έκπτωτους του εργολάβους.
Πληροφορίες έφερναν όμως πολύ κοντά στο έργο την «Ακτωρ» ώστε σε συνεργασία με την Ιόνιο τεχνική, να δημιουργηθεί μια άλλη κοινοπραξία και το έργο να απεμπλακεί. Οι ίδιες πληροφορίες έλεγαν πως αυτό το νέο σχήμα θα μπορούσε να λειτουργήσει από την Τρίτη, μέρα που και οι εργαζόμενοι περίμεναν πως  το έργο θα ξεκινήσει.
Αυτό όμως είναι κάτι που δεν έγινε και προς το παρόν οι σχετικές πληροφορίες, έχουν διαψευστεί.  Αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι πλέον, περίπου 200 άτομα, να εισέρχονται σε μια ψυχολογία εργασιακής ανασφάλειας, φοβούμενοι απολύσεις, αλλαγές συμβάσεων κλπ.
Προς το παρόν κανείς δεν γνωρίζει πότε τα έργα θα ξεκινήσουν και πότε και εάν θα υπάρξει τελικά εμπλοκή του «Ακτωρα». Εκπρόσωποι των εργαζομένων συναντήθηκαν χθες με υπεύθυνους της «Ιόνιας» τεχνικής και δεν έλαβαν ικανοποιητικές απαντήσεις. Επίσημα ούτε επιβεβαιώνεται, ούτε διαψεύδεται κάτι αλλά σε κάθε περίπτωση κάθε μέρα που περνά, αποτελεί και μια επιπλέον μέρα καθυστέρησης στην εκτέλεση του έργου και στην υλοποίηση των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν ανακοινωθεί.
Η συμμετοχή του «Ακτωρα» σε νέα κοινοπραξία δεν επιβεβαιώνεται και από τις Δημόσιες Υπηρεσίες που έχουν την επίβλεψη του έργου, στο οποίο προς το παρόν επικρατεί ανασφάλεια, τόσο στους εργαζομένους, όσο και στην κοινωνία της περιοχής, που βλέπει για άλλη μια φορά ένα έργο πνοής να καθυστερεί και να έχει αβέβαιο μέλλον.
Να θυμίσουμε πως με βάση τα αρχικά χρονοδιαγράμματα, το έργο θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί από τα μέσα του 2013!
agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου