Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Θα (ξανα)ψηφίσουμε , αλλά ΠΩΣ και ΠΟΙΟΝ;




Σε λίγες μέρες θα (ξανά)ψηφίσουμε. Θα επιλέξουμε άτομα που θα διαχειριστούν τα δημόσια θέματα που επηρεάζουν τη καθημερινότητα μας , τις δράσεις της κοινωνίας μας για την επόμενη πενταετία. Κατά ένα μεγάλο ποσοστό, ήδη σκεπτόμαστε ποιόν θα στηρίξουμε με τη ψήφο μας. Το ερώτημα είναι με βάση ποια κριτήρια επιλέγουμε τους διαχειριστές της εξουσίας.

Είναι γνωστό ότι οι επιλογές των προσώπων συνήθως γίνονται με βάση τις συγγενικές , οικογενειακές, φιλικές , επαγγελματικές σχέσεις, που παρασέρνουν ένα επιπλέον αριθμό προς ένα υποψήφιο που ενδεχομένως δεν γνωρίζουν. Κάποιοι ψηφίζουν από εξαναγκασμό στη παρωχημένη κομματική πειθαρχία, όταν το 80% των Ελλήνων δεν έχει εμπιστοσύνη στα πολιτικά κόμματα. Άλλοι πάλι από προσωπική υποχρέωση, αγνοώντας ότι η ψήφος τους επηρεάζει το σύνολο. Αρκετοί επιλέγουν με βασικό κριτήριο τις κρυφές υποσχέσεις των υποψηφίων για ικανοποίηση ποικίλων ρουσφετιών (διορισμούς, ανάληψη έργων, νομιμοποίηση παραβάσεων, διαγραφή κλήσεων, διάθεση μηχανημάτων για προσωπικό όφελος, διευθέτηση ενός δρόμου, στρώσιμο μιας αυλής, κλπ).

Σπάνια επιλέξαμε υποψηφίους, εκτιμώντας τη προσωπικότητα, τις αξίες που καθορίζουν τη πορεία ζωής τους, την ανιδιοτέλεια, τη θέληση να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, τη κοινωνικότητα , την ικανότητα να διοικήσουν , να διαχειρίζονται πολυδιάστατες δράσεις και να δημιουργούν ευκαιρίες, κλπ. Ξεχνάμε ότι ψηφίζουμε συνδυασμούς και όχι ένα πρόσωπο. Ότι η επιλογή προσώπων δεν έχει σχέση με το ΕΓΩ αλλά με το ΕΜΕΙΣ. Ότι οι επιπτώσεις των επιλογών μας επιδρούν στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας .

Το ίδιο γνωστό το φαινόμενο των «κοψοχέρηδων», την επόμενη Δευτέρα των εκλογών . Όσων, οι ευτελείς ελπίδες ικανοποίησης ιδιοτελών επιδιώξεων,  εξανεμίζονται. Ακόμη και εκείνων που διαψεύσθηκαν οι προσδοκίες για τις ικανότητες και τους σκοπούς αυτών που ψήφισαν. Όσων, χωρίς σύγκριση και κρίση ή παρασυρόμενοι και αδιάφοροι, ψήφισαν κάποιον υποψήφιο που πιθανόν δεν γνώριζαν. Και δυστυχώς, παρότι η εξαπάτηση επαναλαμβάνεται σε κάθε εκλογή , ακόμα και όταν εξελίσσονταν ξεδιάντροπα μπροστά τους, η ίδια νοοτροπία επιλογής δημοτικών αρχόντων επαναλαμβάνεται. Παρότι (την) πάθαμε, δεν θέλουμε να μάθουμε, από το λάθος. Κρίνουμε πρόσωπα που θα επηρεάσουν τη καθημερινότητα και το μέλλον του τόπου και του συνόλου των δημοτών, με κριτήρια άσχετα των αντικειμενικών ικανοτήτων τους.

Οι καιροί και οι συνθήκες δεν επιτρέπουν την επανάληψη τέτοιων φαινομένων. Ο δημότης οφείλει να προσέλθει στη κάλπη με τη σκέψη ότι επιλέγει μεν ατομικά αλλά η επιλογή του αφορά το σύνολο της κοινωνίας. Ελεύθερος να συγκρίνει τα πλεονεκτήματα – μειονεκτήματα και τις ικανότητες κάθε υποψηφίου και της ομάδας του, να ζυγιάσει το πρόγραμμά του, να κρίνει και να επιλέξει.  Από τη ψήφο μας εξαρτάται η ευημερία και η πρόοδος του κοινωνικού συνόλου, όχι μεμονωμένων προσώπων και ομάδων συμφερόντων.

Οι περιφερόμενοι κομματάρχες είναι γνωστοί . Το ίδιο γνωστά και τα συμφέροντα που εκπροσωπούν. Μετά την απομάκρυνση εκ της κάλπης, ουδέν λάθος διορθώνεται. Ας προσέχουμε λοιπόν στην επιλογή των αρχόντων, αν δεν θέλουμε να καταντήσουμε οι «κοψοχέρηδες της Δευτέρας».  

Κων/νος Δρίβας

24 σχόλια:

  1. ¨...Οι περιφερόμενοι κομματάρχες είναι γνωστοί . Το ίδιο γνωστά και τα συμφέροντα που εκπροσωπούν...."

    Επικίνδυνα ασαφές . Δηλαδή ποιοι είναι αυτοί οι γνωστοί και πιά είναι τα γνωστά συμφέροντα που εκπροσωπούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ομολογώ ότι αυτή η ασάφεια έχει τη γοητεία της. Για όποιον ζει στη περιοχή, για όποιον ενδιαφέρεται για τα κοινωνικά δρώμενα. Μικρή κοινωνία είμαστε, γνωριζόμαστε.

      Διαγραφή
    2. Καμιά γοητεία δεν έχει η ασάφεια ειδικά όταν αναφερόμαστε σε πολιτική και σε τοπική αυτοδιοίκηση.

      Διαγραφή
  2. Μια ιδιαίτερη κατηγορία είναι όσοι κατα-ψηφίζουν με μίσος κατά υποψηφίου. Ψηφίζουν οποιονδήποτε άλλο , εκτός από τον ένα και μοναδικό. Για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, βρίσκουν δικαιολογίες. Προσπαθούν στο παρασκήνιο να παρασύρουν κι άλλους. . Άλλοι πάλι αποβλέπουν σε αμαρτωλές παρά φύσιν συνεργασίες για τον αποκλεισμό του υποψηφίου που δεν χωνεύουν. Έτσι όμως δεν πάει ο τόπος μπροστά. Ικανοποιούνται μόνο τα πάθη και οι μικρότητες συγκεκριμένων ατόμων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ. Το μίσος δεν είναι δικαιολογία επιλογής. Οι ψηφοφοροι δεν είναι πρόβατα να καθοδηγούνται από δυο τρεις που εξυπηρετούν τους δικούς τους σκοπούς. Και τις συνεργασίες τη δεύτερη Κυριακή τις πληρώσαμε τη προηγούμενη φορά και πήγαν χαμένα τρία χρόνια.

      Διαγραφή
  3. Προσοχή στους μαυρογυαλούρους. Αυτούς που δεν ξέρουν που πέφτει το χωριό σου, αυτούς που επί τόσα χρόνια δεν σε γνώριζαν και τώρα σου χτυπάνε φιλικά τη πλάτη και σε φωνάζουν με το μικρό σου όνομα. Πιέστε το τσιπουράκι που θα σάς κεράσουν, φάτε και κανένα κοψίδι και ψηφίστε με το νου και τη καρδιά σας. Μαυρίστε τους μαυρογυαλούρους, όποιους εσείς θεωρείται ότι σας κορόιδεψαν, σας αγνόησαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπάρχουν γύρω μας ΑΝΘΡΩΠΟΙ που έχουν την ικανότητα και να ασκήσουν πολιτική αλλά και να αλλάξουν την πορεία των πραγμάτων. Ιδιαίτερα όταν η ιστορία τους το αποδεικνύει. Αυτούς πρέπει να επιλέξουμε και να απορρίψουμε τους ανθρώπους των ψεύτικων υποσχέσεων, χωρίς όραμα και σχέδιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Υπάρχουν γύρω μας ΑΝΘΡΩΠΟΙ που έχουν την ικανότητα και να ασκήσουν πολιτική "

    dηλαδή ΠΟΙΟΙ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι υποννοείτε ; Ότι θα συμπράξουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Αποστολάκη ; Παράλογες συμμαχίες φέρνουν παράλογα αποτελέσματα. Προσωπικά, δεν το πιστεύω . Οι ψηφοφόροι δεν είνα πρόβατα , έχουν μνήμη , σκέψη και κριτική για να επιλέξουν τον καταλληλότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aυτός ο Αποστολάκης πρέπει να είναι τεράστια προσωπικότητα παγκοσμίου εμβέλειας για να ασχολούνται ολόκληρη ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ!!

      Οι δε ψηφοφόροι είναι πρόβατα διότι 60 χρόνια ανέχονταν και ψήφιζαν πολιτικούς που όταν δεν διόριζαν στις ΔΕΚΟ και στις ΔΟΥ τα δικά τους κομματόσκυλα επιδίδονταν σε πλιάτσικο ( έλλειμα 320 δις ) πτώση στο ΑΕΠ 25% .

      Και εκείνο που με προβληματίζει είναι εκείνοι που σπατάλησαν τεράστιους οικονομικούς όρους ( Γκαζον σε βουρκο , λεφτά δεξιά αριστερά σε μαντράδες , άσφαλτος και στην ποιο μικρή λακούβα του κάμπου της Βόνιτσας της παραμονές των προηγούμενων δημοτικών εκλογών ,ανυπαρξία στοιχειώδους πολιτιστικής πολιτικής (Αίθουσα Πολιτισμού) , ανύπαρκτος σε θέματα διεκδίκησης της πλαζ της Αγίας Παρασκευής από ιδιώτη , ανεπαρκής σε θέματα στοιχειώδους οικιστικής πολιτικής (Πλατεία-Γκαράζ και κατσικόδρομος μπροστά στον Αγιο Σπυρίδωνα) ζητάει την ψήφο από αυτούς που δεν θεωρεί πρόβατα.!!!

      Οσοι δεν τον ψηφισαν( ή δεν θα τον ψηφίσουν ) τους θεωρεί στην καλύτερη περίπτωση "προβατα" ...και στην χειρότερη συμπαιγνία των δύο κομμάτων για να πληξουν το καταπληκτικό όραμα του για τον τόπο ...όταν τα φράγκα τα έφαγαν οι Βουλγαράκηδες , οι Τσουκάτοι και ποια δεν υπάρχουν λεφτά για να ξηλωθεί αυτό το αίσχος της πλατείας .

      Αυτή η αλαζονεία (και η δίψα ) για εξουσία μερικών είναι ενοχλητική .

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς για αυτό τον ψηφίζουμε. Γιατί έκανε έργα για να τον κρίνουμε και να τον συγκρίνουμε. Προτιμούμε αυτόν που τολμά και δημιουργεί, παρά αυτούς που κάθονται και σκορπάνε τα λεφτά σε μελέτες "αμελέτητων" έργων. έβαλε ένα λιθαράκι, έστω και στραβά. Υπέρέχει από αυτούς που έκαναν τίποτε , μακάριοι στις καρέκλες τους. Ποιός λοιπόν χαρακτηρίζεται θρασύς που μας ζητάει τη ψήφο μας ; Αυτός που έκανε έργο και αναγνώρισε κάποια λάθη που έκανε φυσιολογικά, ή αυτός που δεν έκανε απολύτως τίποτε. Ως επιστήμονας θα πρέπει να γνωρίζει την αξία του 0.

      Διαγραφή
    3. ενώ εσύ 12:16 είσαι με τη μεγιστοτεράστια προσωπικότητα τον φερεντίνο έτσι? και μην μου πεις ότι ήταν άλλος δήμαρχος δεν με πείθεις !!! και ξέρεις γιατί? 1. ο δήμαρχος ήταν στο δημαρχείο μόνο στο ωράριο 8-2, άρα εξαφανισμένος από τη βόνιτσα!! τον είδες ποτέ να γυρίζει να δει τα προβλήματα του τόπου? ήταν....αόρατος (μόνο όπου υπήρχε... φωτογραφική μηχανή ήταν πρώτος)!!! 2.ο φερεντίνος ήταν αντ'αυτού και πρόεδρος της οικ. επιτροπής, θα μπορούσε να κάνει πολλά (αν όχι τα πάντα για τον τόπο του αφού λέει ότι ήθελε και θέλει να προσφέρει και ξέρεις τι έκανε?μια τρύπα στο νερό, ΤΙΠΟΤΑ!)
      ήθελε λέει να κάνει σύσκεψη με όλους τους υποψηφίους για να συμφωνήσουν σε ένα πρόγραμμα(νέα ήθη!!!)!! (μα αν συμφωνούσαν ποιο νόημα θα είχε να κατεβούν τόσοι συνδυασμοί ? γιατί δεν πρότεινε να κατεβάσουν έναν οικουμενικό?εγώ ξέρω ότι ο κάθε υποψήφιος προτείνει ένα πρόγραμμα και κανονικά από αυτό θα έπρεπε να κρίνεται!)
      που έργο δεν έχουμε δει τα τελευταία 3 και μισό χρόνια(ότι γίνεται στη βόνιτσα είχαν δημοπρατηθεί....προ φ και σ. έτσι δεν είναι?) το μόνο που έπρεπε να κάνουν (αφού δεν έκαναν νέα)ήταν να ελέγχουν τα παλαιά έργα και τι έκαναν?! γεμίσαμε τρύπες και λίγο πριν τις εκλογές τσουπ....νέοι δρόμοι!!!! αααα!!! ξέχασα τα κολονάκια στην παραλία προς πλατεία γιατί μπήκαν τώρα(άσχετα ότι δεν έπρεπε να βγουν ποτέ)?? 1)λόγω εκλογών? 2) λόγω....νέου καταστήματος στην πλατεία??? περιμένω απάντηση. λες ότι σπατάλησαν τεράστιους οικονομικούς πόρους, για μπες λίγο στο διαύγεια ακτίου βόνιτσας να φρίξεις με τις σωρηδόν απευθείας αναθέσεις. με τόσες αγορές τσιμέντων, συρματοπλεγμάτων, λαμπών, πασσάλων και δεν ξέρω και γω τι άλλο. αυτά τι είναι? τι χρειάζονται αυτά τέτοιες εποχές και σε προεκλογική περίοδο που επιτρέπονται μόνο αποφάσεις με τη μορφή του κατεπείγοντος? ΤΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ Ή ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΔΕΝ ΤΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΚΟΨΟΥΝ (τώρα τι λες)???!!! που ο κόσμος πεινάει? κάτσε και ασχολείσου με το γήπεδο της βόνιτσας που δεν κόστισε σχεδόν τίποτε στο δήμο και δεν κοιτάς ότι χάσαμε 3 και μισό χρόνια. αν αρχίσω και απαριθμώ τα πεπραγμένα θα πρέπει να γράψω βιβλίο. θα τσαντιστω και θα βρίζω και θα μου κόψουν το σχόλιο. αυτά προς το παρών. ένας.... τοπικιστής βονιτσάνος!!

      Διαγραφή
  7. Σίγουρα ο Αποστολάκης δεν είναι προσωπικότητα παγκγκοσμίου Εμβέλειας. Έχει καταφέρει όμως στον Δήμο μας κάποιοι να αυτοπροσδιορίζονται ως αντικαριολικοί. Και εσύ μάλλον είσαι ένας απ' αυτους. Και ενώ δεν είστε πολλοί κάνετε πολύ φασαρία για να ακουστείτε.Στις 18 του Μαη θα τον βουλώσετε οριστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "....Στις 18 του Μαη θα τον βουλώσετε οριστικά..."

      Προτείνω να ανοίξετε και τα ξερονήσια για τους διαφωνούντες πολίτες.

      Διαγραφή
  8. Βρε μπουφέ θα τον βουλώσεις γιατι δεν θα έχεις τι να πεις. Η προπαγάνδα η λάσπη και το ψέμα θα σταματήσει γιατι ο κόσμος θα δώσει την απάντηση του με την ψήφο του. Εκδικητικού με τον κόσμο που δεν τους ψήφισε ήταν η τωρινή δημοτική αρχή. Όπως και η παρέα του Λιαπη στο β γύρο των προηγόυ κενών εκλογών. Επι καρυ ο ΔΗμος ήταν ανοιχτός για όλους. Η ονομασία του συνδυασμού του Θύμιου ως ΑΝοιχτος ΔΗμος μ.ονο ως ανέκδοτο ηχεί στα αυτιά τύπων Δημοτών που επι τριαμισει χρόνια έβλεπαν ποιο εύκολα τον πρωθυπουργό παρά τον δήμαρχο και τους αντιδημαρχους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "....Βρε μπουφέ θα τον βουλώσεις γιατι δεν θα έχεις τι να πεις..."

      Να επιστρέψω τον χαρακτηρισμό ( μπουφέ !!!) .....το πάθος για εξουσία σας κατατρώει τα εγκεφαλικά κύτταρα .
      Να το κοιτάξετε σε κανένα γιατρό.
      Ωπα τι βλέπω ...κολεγιά και με τον κύριο Μωραίτη που δεν τον συγκαταλέγετε στις "εχθρικές δυνάμεις" ;;
      Aυτό και εάν είναι είδηση !!

      Διαγραφή
  9. Οταν μιλάς για ξερονήσια μόνο μπουφος μπορει να είσαι και μαλιστα μαγιατικος....
    Τα υπόλοιπα περι δίψας για εξουσία ο κόσμος θα κρίνει. Και ειδικά ο κόσμος του πρωην Δήμου Ανακτορίου θα συγκρίνει την οχταετία Αποστολάκη με την τελευταια τριετία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ασε δικέ μου, δεν θέλω να ψηφίσω κανέναν απο τους δύο !!
      Ο ένας επικίνδυνος στην διαχείριση χρημάτων και ο άλλος αδιάφορος.

      Διαγραφή
    2. Μωρέ εσείς ξεφύγατε τελείως .
      Μπουφος ο ένας , μπουφές ο άλλος .
      Να καθήσετε ακόμα τέσσερα χρονάκια στην αντιπολίτευση μπας και ξελαμπικάρει το μυαλό σας .
      Αλλά που;; Eχουμε να κάνουμε με το βαθύ ΠΑΣΟΚ.

      Διαγραφή
    3. Η ψήφος είναι ιερή και ο καθένας ψηφίζει ότι γουστάρει! Την προπαγάνδα, την λάσπη και τα χτυπήματα κάτω από την ζώνη δεν αντέχουμε! Βαθυ Πασόκ, βαθιά Ν.Δ. η ΠΑΣΟΚΝΔ όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ μου είναι εντελώς αδιάφορο! Στις Δημοτικές εκλογες ψηφίζουμε Δήμαρχο και Δημοτική ομάδα. Ο Αποστολάκης δηλωνει ανεξάρτητος σε αντίθεση με τους άλλους υποψήφιους. Η πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ όλα αυτά τα χρόνια για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν να αφήνει τις τοπικές κοινωνίες μακρυα από κομματικές ταμπέλες να επιλέγουν τους τοπικούς εκπροσώπους τους.Οταν μυρίστηκε εξουσία όμως έδωσε χρίσματα ....

      Διαγραφή
    4. Προς ανώνυμο των 11& 59

      Να χαρώ εγώ πολιτική ανάλυση επιπέδου Le monde (τουλάχιστον)
      Ο κυριος Αποστολάκης δηλώνει ανεξάρτητος για τον απλουστατο λόγο οτι ο χώρος που τον ανέδειξε και τον ανέθρεψε ...δεν υπάρχει .Οπότε και να ήθελε να επικαλεστεί το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί .
      Επικαλείται ανεξαρτησία και για ένα ακόμα λόγο ,επειδή το να είναι ανεξάρτητος είναι της μόδας (σε σχέση με το αποκρουστικό ΠΑΣΟΚ ο κόσμος ακούει ΠΑΣΟΚ και φεύγει μακρυά)... και πιασάρικο.
      Οταν ένα κόμμα απο το 3% πηγαίνει στο 23% (καλώς ή κακώς δεν με ενδιαφέρει εδώ) τέτε αλλάζει και την στατηγική του σε θέματα εξουσίας.
      Κάθε κομματικός σχηματισμός είτε έχει 1% είτε 5% είτε 45% στόχο έχει βραχυπρόθεσμο μεσοπρόθεσμο ή μακροπρόθεσμο την εξουσία.Οπότε να λέει κανείς μυρίστηκε εξουσία και έδωσε χρίσματα είναι ακατανόητο.
      Εάν ο κύριος Αποστολάκης μας εξηγήσει ότι κακώς τότε μέσω του ΠΑΣΟΚ διεκδικούσε το κομματικό χρήσμα και δεν κατέβηκε ως "ανεξάρτητος" τότε ...πραγματικά θα είχαν νόημα τα όσα αναφέρει περι χτυπημάτων.

      Υπογραφή ο Λωτοφάγος.

      Διαγραφή
    5. Βλέπω ότι όλα τα τσιράκια-παπαγαλάκια-μπετατζήδες που πιπιλάνε και ρίχνουν λάσπη, μαζεύτηκαν εδώ αφού το ελεεινό vonitsapress έκλεισε!!!!
      Ρε παιδιά τόσο πολύ μισείται τον Αποστολάκη??? τι σας έκανε??? αντί να ασχολείστε με τα έργα (ή μάλλον μη έργα της νυν αρχής και να κάνετε κριτική καλό ή κακοπροαίρετη συνεχίζεται με το Αποστολάκη. τι γίνεται, σας έχει γίνει εφιάλτης? φοβάστε ότι ο... ατσαλάκωτος φωτογραφιάκιας (δήμαρχος) και ο θύμιος (είπαμε οι παλιοί οι βονιτσάνοι κάτι ήξεραν που έλεγαν μακριά από....Φ) δεν έχουν τι να πουν και ρίχνουμε λάσπη???? είστε του δόγματος: πες, πες όλο και κάτι θα μείνει??? περαστικά σας! Α και που είστε συνεχίστε με το γήπεδο , το βούρκο κλπ.
      ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ 215.000 ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΆΦΙ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΟΥΝΑΣ ΟΕΟ!!!???
      Ενας....τοπικιστής βονιτσάνος!

      Διαγραφή
    6. Κατσιφαρας, Μοσχολιος,Κοιμησης, Καμίνης,Σγουρος κτλ όλοι με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ διεκδικούν την επανεκλογή τους. Με Κουπα, Ζυγά, Μάρη,Αρνή, Μυλωνίδη, Μιχαλάτο κτλ ο κ. Λιάπης φτιάχνει ένα βαθύ ΣΥΡΙΖΑ ψηφοδέλτιο... Μπράβο και στον Β γύρο με τον αντιμνημονιακό κ. Φερεντίνο. Όπως στις προηγούμενες εκλογές...
      Ακατανόητο είναι η αλλοίωση της ταυτότητας ενός κομματικού σχηματισμού με τη υιοθέτηση παλαιών κομματικών πρακτικών(χρίσματα) στην προοπτική της εξουσίας
      Ακατανόητο είναι ο αντιμνημονιακος ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή μας να έχει επικεφαλή πρόεδρο ΜΚΟ που υλοποίει προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που ο ΣΥΡΙΖΑ τα καταδικάζει ρητά. Και δικαιολογεί την πρακτική αυτή ως δικαίωμα στην διαφορετική άποψη. Αλλά αν είναι έτσι εκτός από τους παραπάνω Συριζαίους στο συνδυασμό να μπουν και Χρυσαυγίτες. Ο Συριζα άλλωστε δεν είναι μονολιθικό κόμμα…

      Διαγραφή
    7. Χα χα.......μιλάει για χρίσματα αυτός που πήρε το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ του Τσοβόλα και του Βερελή!!
      Μιλάνε για αξιοκρατία τα πράσινα κομματόσκυλα που το παίζουν ανεξάρτητοι ακριβώς γιατί δεν υπάρχει κόμμα να δώσει χρίσμα !!

      Τελικά τι αποφάσισες οι πολίτες είναι πρόβατα που ακολουθούν πιστά και τυφλά ότι τους πει ο επικεφαλής του κάθε συνδυασμού ή ξύπνησαν για να σε βγάλουν από την ναφθαλίνη και να σε ξαναψηφίσουν;;
      Σταθεροποιήσου κάπου επιτέλους με ζάλισες.

      Το σύμπαν και η βλακεία είναι άπειρες ...αν και για το σύμπαν δεν είμαι σίγουρος !!

      Τελικά τους σιγουρέψατε τους τσιγγάνους του Ακτίου ;;

      Διαγραφή