Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Τι γίνεται με τις απ΄ευθείας αναθέσεις ;




Μετά από διάφορα σχόλια αναγνωστών και φήμες που κυκλοφορούν , ανατρέξαμε στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ που αφορά τους δήμους.  

Διαπιστώσαμε πράγματι ότι το τελευταίο μήνα Απρίλιο έγιναν πολλές απ’ ευθείας αναθέσεις , κυρίως για προμήθεια υλικών. Διαπιστώσαμε επίσης ότι πολλές από τις απ’ ευθείας αναθέσεις και αγορές υλικών γίνονταν από προμηθευτές και καταστήματα εκτός του δήμου, ακόμη και της περιφέρειας. Προφανώς , οι αρμόδιες  επιτροπές προμήθειας θα έκαναν τους αναγκαίους ελέγχους τιμών πριν αποφασίσουν την απ’ ευθείας ανάθεση ή προμήθεια, προκειμένου να διασφαλισθεί το δημόσιο συμφέρον.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε οι διαδικασίες να μην είναι μόνο νομότυπες αλλά και να εξυπηρετούν πραγματικές ανάγκες του δήμου και των δημοτών. Άλλωστε είναι συνήθης  προεκλογική τακτική από τους κατέχοντες την εξουσία, η εκτέλεση έργων της τελευταίας στιγμής , παρότι ο ξεχασμένος δημότης γνωρίζει για ποιο  σκοπό γίνονται. Απλά , θα θέλαμε και οι καταστηματάρχες της περιοχής  να ενεργούν ανάλογα , ώστε και οι πόροι των δήμων να ανακυκλώνονται στις αγορές των δήμων  και οι ίδιοι να αυξάνουν το κύκλο εργασιών τους, σαν μια πρακτική συμβολή ενίσχυσης της εσωτερικής οικονομίας.

2 σχόλια:

  1. Για ποιά έργα μιλάτέ; Τα πεντοχίλιαρα και τα τετραχίλιαρα πάνε και έρχονται.Τι υλικά είναι αυτά κύριε Φερεντίνο υπεύθυνε οικονομικών του Δήμου; Πού πάνε τόσα χρήματα;
    Ο κύριος Φερεντίνος με τη χρήματα κάνει μια τόσο πλουσιοπάροχη προεκλογική εκστρατεία. Πραγματικά λυπάμαι γιατί περίμενα να μην είναι ο κύριος Φερεντίνος μία από τα ίδια. Αποδυκνείεται χειρότερος όλων.
    Ας ψάξει ο επόμενος Δήμαρχος τι γίνεται με τα τιμολόγια αυτά και ας στείλει τον ΘΥΜΙΟ εκεί που του αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΖΕΦΡΙΟ,ΣΑΝΤΑΤ,ΚΑΡΑΜΠΑ,ΓΟΥΡΟΥΝΑ Κ ΤΟ ΛΟΙΠΟ ΣΥΝΑΦΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΟΨΕΙ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΓΑΥΓΙΖΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΚΑΡΙ.ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ ΜΗ ΒΙΑΖΕΣΤΕ ΝΟΣΤΑΛΓΟΙ ΤΟΥ ΦΑΓΟΠΟΤΙΟΥ,ΤΗΣ ΛΑΜΟΓΙΑΣ Κ ΤΩΝ ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ ΤΟΥ ΚΑΡΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή