Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Διπλασιάζονται οι δημοτικοί σύμβουλοιΤην ώρα που οι περισσότεροι δήμαρχοι σε όλη τη χώρα δεν βρίσκουν (τουλάχιστον αξιόλογους) υποψήφιους να κλείσουν τα ψηφοδέλτιά τους ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης με τροποποίηση της τελευταίας στιγμής στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στον Καλλικράτη, προβλέπει ότι ο αριθμός των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων θα μπορεί (προαιρετικά) να είναι μέχρι και διπλάσιος σε σχέση με σήμερα:

Συγκεκριμένα σε νομοτεχνική βελτίωση του άρθρου 25 (πρώην 26) του νομοσχεδίου τίθεται παράγραφος 2 ως εξής:

« Το πρώτο εδάφιο της περίπτωσης β΄ της παρ. 2 του άρθρου 18 του ν. 3852/2010 αντικαθίσταται ως ακολούθως:

«β) Τους υποψηφίους δηµοτικούς συµβούλους, σε αριθµό ίσο τουλάχιστο µε τον αριθµό των εδρών κάθε εκλογικής περιφέρειας µε δυνατότητα προσαύξησης έως και εκατό τοις εκατό (100%).»

 Υπενθυμίζεται ότι ότι άρθρο 18 του «Καλλικράτη» (ν. 3852/2010) προβλέπει:

«2. Κάθε συνδυασμός περιλαμβάνει:

α) Τον υποψήφιο δήμαρχο.

β) Τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, σε αριθμό ίσο τουλάχιστον με τον αριθμό των εδρών κάθε εκλογικής περιφέρειας με δυνατότητα προσαύξησης έως και πενήντα τοις εκατό (50%). Τυχόν δεκαδικός αριθμός στρογγυλοποιείται στην επόμενη ακέραιη μονάδα, εφόσον το κλάσμα είναι ίσο με μισό της μονάδας και άνω. Στις μονοεδρικές εκλογικές περιφέρειες ο αριθμός των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων μπορεί να προσαυξηθεί έως τρεις.»

 Πηγη : aftodioikisi.gr

10 σχόλια:

 1. ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ Αφήστε τα πρωτοξάδερφα, κουμπάρους, , κομματικούς φίλους και πιάστε τριτοξάδερφα, μακρυνούς συγγενείς, παλιούς συμμαθητές,κλπ. Χαμός θα γίνει, Δεν θα ξέρουν οι ψηφοφόροι σε ποιόν να τάξουν ψήφο. Ω ρε γλέντιαααααα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Φωτιά στα μπατζάκια σας. Τελικά οι υποψήφιοι θα είναι περισσότεροι από τους ψηφοφόρους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καθε οικογένεια και ένας υποψήφιος.Μεγάλη μεταρυθμιση!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Kάτι ήξερε και ο Μητσοτάκης που είχε 20.000 βαπτηστήρια .
   Πάνω σε αυτό επενδύει και ο Μπακογιάννης και κατεβαίνει για περιφεριάρχης.

   Διαγραφή
 4. Βλέπω να αποχωρεί και άλλος . Το δεκανίκι του Ευθυμίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Προς ευγενικό( α...όχι μην το πάρετε σαν γλύψιμο κύριε διαχειριστά ) ιδιοκτήτη του συμπαθητικού αυτού blog

  Oταν στην ηλεκτρονική ψηφοφορία που ήδη τρέχει ο συνδυασμός του Βασιλάκη Καΐλα ( του ενός από εμάς.. δηλαδή του κυρίου Αποστολάκη) ξεπεράσει το ποσοστό που παρατηρείται στις δημοκρατίες της Βόρειας Κορέας ...δηλαδή στο 99% ....να βρούμε ποιοί Νεοδημοκράτες Συριζαίοι και Κνιτες είχαν την κακή έμπνευση να μην τον ψηφίσουν.
  Αφού τους βρούμε να σταλθούν σε καταναγκαστικά έργα στην κεντρική πλατεία της Βόνιτσας για να φτιάξουν από την αρχή το έκτρωμα που μόνο πλατεία δεν είναι αλλά parking.
  Aκολούθως η ομάδα καταναγκαστικών έργων να μεταφερθεί στον μαντρότοιχο της Αγίας Παρασκευής για να γκρεμίσει και να αποδώσει στον Βονιτσάνικο λαό την πλαζ που κατέχει ιδιώτης κόντρα στις επιταγές του Συντάγματος.
  Σε περίπτωση που υπάρχουν αρνητές στα καταναγκαστικά έργα να μεταφερθούν με τα Datsun που θα προσφέρει η συμπαθής τάξη των τσιγγάνων του Ακτίου στην περιοχή του νέου γηπέδου (Βούρκος) για να αφαλατώσουν και στην συνέχεια να αποξηράνουν το γήπεδο διότι η ομαδα δεν μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα μέσα απο τέτοιες γηπεδικές συνθήκες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο Διαχειριστής του ιστιοχώρου δεν έχει τη δυνατότητα να επεμβαίνει σε ηλεκτρονική ψηφοφορία . Αλλά και να υπήρχε τέτοια δυνατότητα, την έχουμε αποκλείσει για πολλούς διαφορετικούς λόγους , , προκειμένου να κάνουμε πράξη οσα υποσχεθήκαμε για κατά το δυνατόν αντικειμενική ενημέρωσή σας. Θέλησή μας είναι να παρουσιάζονται ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ και οι αναγνώστες να ενημερώνονται , να κρίνουν και να αποφασίζουν.

   Διαγραφή
 6. Πλαζ Αγ Παρασκευής : Η απερχόμενη δημοτική αρχή και ο φιλόδοξος δια δακτυλιδίου αναδειχθείς και ΟΧΙ ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕς ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ φιλόδοξος διάδοχός της, έχουν ήδη ξεκινήσει τις απαιτούμενες ενέργειες απόδοσής της στο λαό. γνωρίζεις εσύ καμμιά ενέργειά τους ; Ηλεκτρονική ψηφοφορία : Οι μορφωμένοι οπαδοί του μορφωμένου ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ; Ας μπουν και ας ψηφίσουν με οποιονδήποτε τρόπο παραπλάνησης θέλουν. Εκτός κι αν έχουν σημαντικό λόγο να μη συμμετέχουν (είναι λίγοι, δεν έχουν υπολογιστή - τι είδους μορφωμένοι είναι;- δεν έχουν κινητό, κλπ. Όσο για του ρωμά, ρώτα κάποιον αντιδήμαρχο σημερινό να σου πει. Ξέρει αυτός από χειρισμό

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "....ΟΧΙ ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕς ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ...." Τι εννοείτε κύριε Αποστολάκη όταν λέτε "ΟΧΙ ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΈΣ" ;;
   Στήθηκαν κάλπες και τις πήρε παραμάσχαλα και έφυγε ο κύριος Φερεντίνος ;;

   Πότε είναι προβληματικό όταν εσείς πήρατε τα δακτυλίδια από το ΠΑΣΟΚ ή τώρα που δεν έχετε κανένα να σας δώσει δακτυλίδι αφου δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ!!
   Να το ξέρουμε για να αποδώσουμε και την ανάλογη μομφή στον κύριο Φερεντίνο.

   Ελάτε στα συγκαλά σας παρακαλώ.

   Διαγραφή
  2. Προφανώς τον Αποστολάκη δεν τον ενδιαφέρουν οι διαδικασίες που ακολουθείι η ΝΔ. Άλλωστε, το δήλωσε αν δεν κάνω λάθος, από την αρχή ότι δεν έχει τη στήριξη κανενός μικρού ή μεγάλου κόμματος. Από όσα ακούγονται , το ψηφοδέλτιό του όχι μόνο είναι υπερκομματικό αλλά περιλαμβάνει και άτομα της παλιάς παράταξης του κ. Φερεντίνου. Για κάλπες δεν ξέρω αν στήθηκαν, δεν νομίζω να άντεχε τέτοιες διαδικασίες ο κ. Φερεντίνος. Απλά, μια μικρή ομάδα που νομίζουν ότι εκπροσωπούν τη ΝΔ, αφού έδιωξαν τοο κ. Σολδάτο, έδωσαν την εντολή στο Φερεντίνο. Δεν νομίζω ότι είναι διαδικασίες αποδεκτές από πολλούς ΝΔ . Και για αυτό δεν θα βρεθούν κοντά του.

   Διαγραφή