Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Η παρουσία του Γενικού Λυκείου Βόνιτσας στο 4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργία​ς


 
 
Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Βόνιτσας την Παρασκευή 4/04/2014 παρουσίασαν στα πλαίσια του 4ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, το έργο τους (τραγούδι και βιντεοκλίπ για τον προγραμματισμό) με τίτλο «Μπες στο ρυθμό». Το έργο δημιουργήθηκε από ομάδα μαθητών του σχολείου μας με συντονιστή τον εκπαιδευτικό κ. Φώτη Μπόσμο ΠΕ19.
Σκοπός της εργασίας μας ήταν ο παραλληλισμός των τεχνικών προγραμματισμού με την καθημερινότητα, η εκμάθηση τεχνικών ηχογράφησης, τεχνικών επεξεργασίας εικόνας, δημιουργίας βίντεο, η ανάδειξη του δημιουργικού πνεύματος, της συνεργασίας και της ομαδικότητας. Μέσα από την πρωτότυπη μουσική σύνθεση και το στίχο, ανακαλύψαμε πως προγραμματισμός και καθημερινότητα συμβαδίζουν.
Μετά την παρουσίαση του έργου στη σκηνή, οι μαθητές παρουσίασαν το έργο τους στο περίπτερο του Γενικού Λυκείου Βόνιτσας που στήθηκε στο εκθεσιακό χώρο του φεστιβάλ. Έτσι τους δόθηκε η ευκαιρία να δείξουν τη δουλεία τους στους επισκέπτες του φεστιβάλ αλλά και να επισκεφθούν και τα περίπτερα των άλλων σχολείων.
Στη συνέχεια παρακολούθησαν σεμινάριο με θέμα Διαδραστικές επιφάνειες και Εκπαιδευτική Χρήση, συμμετείχαν σε τηλε-συνεδρία μέσω διαδικτύου με οπτικοακουστική σύνδεση 10 πόλεων και παρακολούθησαν συναυλία του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου.
Οι μαθητές δέχθηκαν τα συγχαρητήρια της οργανωτικής επιτροπής του φεστιβάλ για την εργασία τους και τους απονεμήθηκε δίπλωμα συμμετοχής. Επίσης απονεμήθηκε δίπλωμα στο Γενικό Λύκειο Βόνιτσας και στον συντονιστή καθηγητή. Η εμπειρία της παρουσίας μας στο φεστιβάλ θα μας μείνει αξέχαστη και βέβαια ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου.
Για να δείτε το βίντεο κλιπ του τραγουδιού πατήστε εδώ
 
 



 

1 σχόλιο:

  1. Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στο καθηγητή και ακόμα μεγαλύτερο στα παιδιά που επιμένουν να υλοποιούν τα όνειρα και τις ιδέες τους, κόντρα στη μιζέρια . Συνεχίστε κύριοι επιστήμονες με το πάθος των νιάτων σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή