Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Σαμαράς: Οι αγορές έδειξαν εμπιστοσύνη στο μέλλον την Ελλάδας

Θεαματική επιστροφή


Αθήνα
Η σημερινή επιτυχημένη έξοδος της χώρας στις διεθνείς αγορές σημαίνει συνολική μείωση του κόστους δανεισμού για την χώρα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε τηλεοπτικό μήνυμά του, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει αφήνοντας πίσω όσους επιζητούν την κακομοιριά και την μιζέρια.

Η υποδοχή της Ελλάδας στις αγορές ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ανέφερε ο Αντ.Σαμαράς σημειώνοντας ότι η Ελλάδα ζητούσε 2,5 δισ. ευρώ και προσφέρθηκαν πάνω από 20 δισ. ευρώ με επιτόκιο 4,75%, ενώ όλα τα επιτόκια πέφτουν.

Επισήμανε το ενδιαφέρον εκατοντάδων επενδυτών και συμπλήρωσε: Οι διεθνείς αγορές έδειξαν εμπιστοσύνη στο μέλλον της Ελλάδας, στην ικανότητα να βγει από την κριση πιο γρήγορα από το αναμενόμενο.
 
«Η εμπιστοσύνη στην πατρίδα μας επισφραγίσθηκε από τον πιο αντικειμενικό κριτή, από τις ίδιες τις αγορές» τόνισε και συμπλήρωσε πως «την επόμενη φορά η χώρα θα μπορεί να δανειστεί μεγαλύτερα ποσά με χαμηλότερα επιτόκια».
«Τα καταφέραμε, όπως θα τα καταφέρουμε και στη συνέχεια, αφήνοντας πίσω κάποιους στην κακομοιριά και τη μιζέρια. Με τη δοκιμαστική έξοδο στις αγορές σήμερα ανοίξαμε τον δρόμο και με την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης θα μειωθεί το συνολικό κόστος δανεισμού της χώρας».
Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό και τους βουλευτές, που με κόστος στήριξαν τις επιλογές της κυβέρνησης.
Ωστόσο, επανέλαβε τρεις φορές: «Μην κάνετε λάθος», τονίζοντας πως έχουμε δρόμο ακόμη για να βγούμε από την κρίση.
Κλείνοντας το μήνυμά του ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι όλα αυτά επιτεύχθηκαν εξαιτίας της πίστης, του σχεδιασμού, της σκληρής προσπάθειας, της σοβαρότητας και των σκληρών διαπραγματεύσεων.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου