Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Νώντας Νικάκης: Η κατάσταση στο υπό κατασκευή οδικό τμήμα Λουτράκι-Αμβρακία. (ΦΩΤΟ)


Νώντας Νικάκης
Ο λυκειάρχης Νώντας Νικάκης με αφορμή την επίσκεψη και πορεία μέσα από τα έργα του υπό κατασκευή οδικού τμήματος Λουτράκι-Αμβρακία μας γράφει την κατάσταση που είδε:
Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙ -ΑΜΒΡΑΚΙΑ
Πότε θα σας σφίξουμε το χέρι πατριώτες? Όταν θα παραδοθούν στην κυκλοφορία τα 13-14 χλμ του τμήματος Λουτράκι -Αμβρακία η Σαμάρι.

Παρακολουθώ τα συγκεκριμένο έργο από την εποχή που το οραματίστηκε ο Στυλιανός  Χούτας το 1963 ένας από τους δυναμικότερους πολιτικούς στο χώρο των δημοσίων έργων και ειδικότερα στην Αιτωλοακαρνανία και απευθύνουμε σε όσους διάβαζαν και παρακολουθούσαν τα πολιτικά και αναπτυξιακά γεγονότα του νομού μας. Σύντομα θα αρθρογραφήσω σχετικά με το έργο Ρίου Αντίρριου και θα αναφερθώ και στον τότε Υπουργό δημ έργων Στ Χουτα. Τώρα επί του προκειμένου από το Μάρτιο του 2010 που υπεγράφη το έργο ΑΚΤΙΟ ΑΜΒΡΑΚΙΑ μήκους 48χλμ παρακολουθώ συνεχώς την πορεία του έργου και δυστυχώς ενώ έπρεπε να είχαν δοθεί στην κυκλοφορία τουλάχιστον ένα δυο τμήματα ακόμα έχουμε συγκρατημένη αισιοδοξία και για το χρονοδιάγραμμα που δόθηκε προκαιρού στην δημοσιότητα αλλά και τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις του υπουργού κ Χρυσοχοιδη στην πρόσφατη επίσκεψη του στη Βόνιτσα που επεδίωξα να είμαι παρών ότι θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα.
Το σπουδαιότερο τμήμα του προαναφερόμενου  οδικού άξονα είναι ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ- ΑΜΒΡΑΚΙΑ και για όσους δεν γνωρίζουν την περιοχή μας είναι το τμήμα που προσφέρει την οδική ανάσα στην Δυτική Αιτ/νια παρακάμπτοντας την Αμφιλοχία με το γνωστό μαρτύριο. Στις 22 Απριλίου παρέα με τον αγαπητό φίλο και αξιόλογο Σταύρο Πατση αστυνομικό περιβάλλοντος περπατήσαμε το συγκεκριμένο τμήμα και η κατάσταση του έργου αν και δεν είμεθα ειδικοί αλλά πολίτες ενεργοί έχει ως εξής:

Μπήκαμε από Λουτράκι διανύοντας 1χλμ του επαρχιακού δρόμου για Κατούνα και στρίψαμε αριστερά διασχίζοντας τον νέο δρόμο  για 9,5χλμ. Είναι στο στάδιο ολοκλήρωσης  δηλαδή κατασκευάζονται τα διαχωριστικά επί τόπου κράσπεδα συμπληρώνεται το οδόστρωμα με υλικό 3Α δουλεύουν οδοστρωτήρες κ.λ.π. και αναπτύξαμε μια μέση ταχύτητα 60-65 χλμ. Αυτό το τμήμα πιστεύω στο τέλος του καλοκαιριού θα είναι σχεδόν έτοιμο και θα έχουν απομείνει  οι λεπτομέρειες.
Τα υπόλοιπο τμήμα μήκους 3χλμ συν πλην είναι στο στάδιο της διάνοιξης μέχρι το σημείο του εθνικού δρόμου Αμφιλοχία -Αγρίνιου στην λίμνη Αμβρακία γίνονται εργασίες με σκαπτικά μηχανήματα μπουλντόζες και ευχόμεθα αυτό το ελάχιστο τμήμα να ολοκληρωθώ το ταχύτερο. Δηλαδή τα 3 χλμ είναι αυτά που απέμειναν έστω να δοθεί με κάποια προσωρινά μέτρα οδικής ασφάλειας όπως έγινε και με την παράκαμψη Αγρινίου στον κεφαλόβρυσο.
Επειδή στο χώρο της δυτικής Αιτωλοακαρνανίας που εφάπτεται με το ιόνιο γίνονται μεγάλες τουριστικός επενδύσεις καθ όσον όπως γνωρίζουμε όλοι Ιθάκη -Μεγανήσι -Οξυες –Σκορπιός -Λευκάδα ήδη άρχισαν να είναι θέρετρα διάσημων Θα πρέπει  το υπουργείο η τεχνική εταιρία -ανάδοχοι -η αυτοδιοίκηση να βοηθήσουν να ξεπεραστούν προβλήματα και μέχρι το καλοκαίρι του 2015 τουλάχιστον  τα τμήμα Αμβρακία -Λουτράκι και Βόνιτσα -Άκτιον να δοθούν στην κυκλοφορία
Παρακαλούμε τους κ Βουλευτές , Δημάρχους και ειδικότερα των γειτονικό νομών ταξιδεύοντας για Αθήνα να παρακάμψουν για να έχουν μια σαφέστερη εικόνα όσον αφορά την πορεία των εργασιών του προαναφερόμενου τμήματος.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου