Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ



…. Γιατί πρέπει να ευλογάμε τα γένια μας , διαβάζοντας τα ευγενικά σας σχόλια για την όσο είναι δυνατόν , αντικειμενική ενημέρωση για όσα συμβαίνουν στη περιοχή μας. Αυτή ήταν και η υπόσχεσή μας , όταν πριν από 20 ημέρες βγήκαμε «στον αέρα».  Και πιστεύουμε, διαβάζοντας τα σχόλιά σας για αυτό το δικτυακό τόπο, τηρούμε την υπόσχεσή μας στο ακέραιο. Δημοσιοποιούμε τις απόψεις σας, δεν απορρίπτουμε τα κριτικά σχόλια στις αναρτήσεις μας , αρκεί να είναι κόσμια, δημοσιεύουμε την αντίθετη άποψη και τον αντίλογο. Αφήνουμε εσάς να κρίνετε με όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες.

Διαπίστωση όμως των αναγνωστών είναι ότι διάφοροι άλλοι δικτυακοί τόποι της περιοχής μας αποφεύγουν σχολαστικά να δημοσιοποιούν την αντίθετη άποψη, τα ενοχλητικά σχόλια. Ιδιαίτερα, την προεκλογική περίοδο που ξεκίνησε, φαίνεται η προσπάθεια στήριξης συγκεκριμένων υποψηφίων με τις παραπάνω τακτικές. Και διερωτούνται :Τόσο πολύ φοβούνται τη διαφορετική άποψη ;  Τόσο πολύ ανησυχούν για τον ενημερωμένο δημότη ; Δεν θέλουν να καταλάβουν ότι ο πολίτης ξύπνησε, έφυγε από το μαντρί, διακρίνει τη προπαγάνδα, συγκρίνει  και κρίνει κάθε πληροφορία που μαθαίνει.

Εμείς , για να διευκολύνουμε το πολίτη στην ενημέρωσή του, έχουμε αναρτήσει τις διευθύνσεις όλων των ιστοσελίδων που δραστηριοποιούνται στη περιοχή μας. Δεν διαπιστώσαμε το ίδιο από τους «γείτονές μας» .  

Επαναλαμβάνουμε την υπόσχεσή μας να συνεχίσουμε με την ίδια θέληση , την ίδια προσπάθεια για την αντικειμενική σας ενημέρωση. Γιατί οι αλήθειες δεν πρέπει να κρύβονται.

13 σχόλια:

  1. Όταν τα site έχουν αναρτήσει διευθύνσεις ιστοσελίδων που είναι ανενεργές ακόμη και τρία χρόνια και δεν έχουν ανάρτηση την διεύθυνση αυτής της σελίδας κάτι ύποπτο συμβαίνει. Κάποιοι την έχουν δει βαρόνοι της ενημέρωσης στην περιοχή και νομίζουν ότι μπορούν να ελέγξουν την ενημέρωση σύμφωνα με ταβ συμφέροντα τους. Η άλλη άποψη όμως θα ακουστεί είτε τους αρέσει είτε όχι αφού στο aktiovonitsanews δημοσιεύονται όλα τα σχόλια και οι απόψεις. Μπράβο παιδιά . Συνεχίστε έτσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η εποχή των Blogs τύπου BONITSAPRESS πέρασε ανεπιστρεπτί. Η ελεγχόμενη δημοσιογραφία του xsiromeronewsαποκαλύπτεται σιγα σιγά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο katounanews τα σχόλια είναι επώνυμα. Δεν έχω αντληφθεί λογοκρισία σχολίων σε αντίθεση με το xsiromeronews και το αλησμονήτου μνημης Bonitsapress

      Διαγραφή
    2. Eίχα την εντύπωση (να διορθωθώ εάν είμαι λάθος ) ότι δεν υπάρχει καν η δυνατότητα για σχολιασμό.
      Επίσης εάν η πιθανή υποστήριξη (του διαχειριστή του Κatouna news ) προς τον κύριο Αποστολάκη αποτελεί ελεγχόμενη δημοσιογραφία .
      Θα επιθυμούσα την απάντηση να μου την δόση ο Ανώνυμος των 2 και 17 και όχι ο διαχειριστής του Κatouna news .
      Για να καταλάβω εάν υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στα επιχειρήματα.
      Ο διαχειριστής του Κatouna news δεν είναι κακό να υποστηρίζει κάποιον (π.χ. Αποστολάκη ) αλλά υπάρχει προβληματισμός εάν εξίσου προβάλει τις διαφορες δραστηριότητες (π.χ. συγκεντρώσεις ομιλίες )

      Διαγραφή
    3. το Κatouna news σε...ενόχλησε τώρα, αλλά δεν αναφέρεις το BONITSAPRESS για τα όσα έγραφε και γιαυτό το έκλεισαν! για το e-vonitsa δεν αναφέρεις τίποτα που αν δεν είσαι κολλητός του Γιαννάκη ή ψηφοφόρος του Θύμιου σε έχουνε....σβησμένο πριν καν ...γράψεις το πρώτο γράμμα! κάνω λάθος?

      Διαγραφή
    4. Κύριοι Ψυχραιμία ειδικά ο ανώνυμος των 4:32
      Εάν δεν κάνω λάθος το Κatouna news έχει απενεργοποιήσει την δυνατότητα σχολιασμού. Απλή διαπίστωση κάνω.

      Εκληση προς των διαχειριστή ...είναι εφικτό (τεχνικά) στην κάθε μια ανάρτηση να περιλαμβάνεται ένα μέρος του κειμένου (σαν περίληψη ) και με την φράση "Δες περισσότερα" να ανοιγει το μεγάλο κείμενο με τις πιθανές φωτογραφίες που περιέχει ( το λέω τόσο για το παράδειγμα με τα σπήλαια της Βόνιτσας (πολλές φωτογραφίες ) αλλά και για το τεράστιο κείμενο του εθίμου της Λαζάρας;
      Aυτό νομίζω θα βοηθήσει μια ανάρτηση π.χ. με ομιλία υποψηφίου της περιοχής να μείνει περισσότερο χρόνο "πρωτοσέλιδα" και να το δούν περισσότεροι πριν περάσει τις "παλαιότερες αναρτήσεις"
      Τι καλά θα ήταν να μπορεί κάποιος να ψηφίσει θετικό σχόλιο.

      Διαγραφή
  3. "διάφοροι άλλοι δικτυακοί τόποι της περιοχής μας αποφεύγουν σχολαστικά να δημοσιοποιούν την αντίθετη άποψη, τα ενοχλητικά σχόλια. Ιδιαίτερα, την προεκλογική περίοδο που ξεκίνησε, φαίνεται η προσπάθεια στήριξης συγκεκριμένων υποψηφίων με τις παραπάνω τακτικές"

    Για αυτό εγκαταλείπουμε και σιγά - σιγά τα blog αυτά και επιθυμούμε να σχολιάζουμε (ομολογώ με κανιβαλιστικό τόπο μερικές φορές αλλά και με δόσεις χιούμορ) εδώ στο φιλόξενο αυτό blog.
    Eίναι ζήτημα χρόνου να επιβραβευτείτε από τον αριθμό των επισκέψεων που είναι και το ζητούμενο για εσάς (νομίζω) .

    Μόνο μερικές (στο μέτρο του εφικτού ) παρατηρήσεις :

    1) Θέλουμε σφαιρική ενημέρωση και δεν μας βοηθάει το γεγονός ότι παρουσιάζεται για μια ολόκληρη ημέρα η συγκέντρωση του Κυρίου Αποστολάκη( που ο ίδιος είχε πεί ότι ήταν "κλειστή") και αγνοείται για αρκετές ώρες η ομιλία του κυρίου Λιάπη η οποία ήταν "ανοικτή"
    Έτσι και αλλιώς copy paste έγινε από άλλα blogs και στις 2 περιπτώσεις.
    2) Δεν είναι κακό σε έναν blog ( στην συγκεκριμένη περίπτωση στο aktiovonitsanews) να έχει άποψη για τις ειδήσεις που προβάλει ή και στα σχόλια που γίνονται .Το αντίθετο θα έλεγα με ενδιαφέρει η τεκμηριωμένη άποψη.Με μπερδεύει όμως στο copy paste της είδησης της συγκέντρωσης του κυρίου Αποστολάκη να προστίθενται δύο θαυμαστικά στον τίτλο " Με αέρα νίκης" .Τα θαυμαστικά αυτά δεν έβαλε ο διαχειριστής του blog της αρχικής είδησης αλλά εσείς.
    Το θαυμαστικό μπορεί να σημαίνει θαυμασμό για την φράση Αέρας Νίκης ....αλλά μπορεί να σημαίνει και ειρωνεία.Οπότε καλύτερο θα ήταν οι θέσεις σας παρά στα σημεία στίξης !!! (θαυμαστικά)
    3) Θα ήταν ίσως ποιο εύκολο εάν υπάρχει η δυνατότητα οι γραμματικοί χαρακτήρες που επιβεβαιώνουν το σχόλιο να αντικατασταθούν από αριθμούς ....είναι ποιο εύκολο να διακριθούν.
    4) Θα είχε ενδιαφέρον η δυνατότητα ψηφοφορίας των σχολίων όποτε θα παίρναμε μια ιδέα από τον αριθμό αυτών των επισκεπτών που τρολάρουν.

    Yπογραφή
    Το Μαύρο Πρόβατο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "...από τον αριθμό αυτών των επισκεπτών που τρολάρουν."

      Mε βάση την IP(διευθυνση) εννοώ.

      Yπογραφή
      Το Μαύρο Πρόβατο

      Διαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι , φτιάξαμε "σαιτ" γιατί κάτι έχουμε να πούμε και γιατί πρέπει ο λαός να μάθει κάτι. Ευτυχώς για σένα, γιατί εδώ μπορείς να βγάζεις τη χολή σου . Τα παπαγαλάκια του Θύμιου εξαφανίστηκαν , αφού δεν έχουν να πουν τίποτε για τον ίδιο , έστω και λίγο λιβάνι, που θα το πιστεύει ο δημότης. ΣΑΣ ΜΑΘΑΜΕ ΚΑΛΑ ΤΡΙΑ ΜΙΣΟ ΧΡΟΝΙΑ.

      Διαγραφή
    2. Tα παπαγαλάκια του Καρυ διαδίδουν ότι οι υπόλοιποι υποψήφιοι δεν μπορούν να σχηματίσουν συνδυασμούς και δεν θα κατεβουν στις εκλογες.
      Ε τοτε να διοριστεί ο Αποστολάκης δήμαρχος ...δεν χρειαζομαστε εκλογές ..ουτε είναι απαραιτητο να κατεβάσει συνδυασμό που μαθαίνω ότι δεν μπορεί ...τους διορίζει μετά από μονος του όταν θα διοριστεί δήμαρχος.

      Διαγραφή
    3. φίλε μου(απλή προσφώνηση είναι γιατί στην ανωνυμία μέσα δικαιολογείτε νομίζω) αν τα παπαγαλάκια διαδίδουν ότι κάποιοι υποψήφιοι δεν φτιάχνουν συνδυασμό τότε....κι εσύ δεν είσαι παπαγαλάκι του Θύμιου (αφού λες ότι δεν μπορεί να φτιάξει συνδυασμό ο Αποστολάκης και λες να τον διορίσουν!)

      Διαγραφή
  5. Παιδιά συνεχίστε έτσι, δημοσιεύοντας όλα τα σχόλια. εξάλλου είτε έτσι είτε αλλιώς από κάποιους θα τα ακούσετε!
    Ελπίζω σαν Βονιτσάνος να μην καταντήσετε σαν το αλήστου μνήμης Bonitsapress που έχει τώρα μετονομαστεί σε e-vonitsa και γράφει μόνο για συγκεκριμένο υποψήφιο τα πάντα όλα υπέρ, για τον δεύτερο τίποτα και στον τρίτο λάσπη. εξάλλου φάνηκε στην πορεία γιατί το έκανε αυτό...για τη... θεσούλα στο δήμο ρε μαμώτο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή