Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Ομιλία του π. Γεωργίου Μεταλληνού στη Σχολή Γονέων στο Αγρίνιο


          Η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας ανακοινώνει ότι στην εκδήλωση της Σχολής Γονέων που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 7 Απριλίου 2014 και ώρα 18:30’ στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου θα μιλήσει ο αιδεσιμολογιώτατος πρωτ. Γεώργιος Μεταλληνός, Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών με θέμα : «Εισαγωγή στη Μεγάλη Εβδομάδα».

          Ο π. Γεώργιος Μεταλληνός γεννήθηκε στην Κέρκυρα και περάτωσε εκεί την εγκύκλιο παιδεία του. Έλαβε τα πτυχία θεολογίας (1958-1962) και φιλολογίας (1964-1967) στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1969 μετέβη για μεταπτυχιακές σπουδές στην τότε Δ. Γερμανία (Βόννη και Κολωνία). Ενδιάμεσα έκανε σπουδές και έρευνες αρχειακές στην Αγγλία. Το 1971 εισήλθε στις τάξεις του κλήρου στη Γερμανία. Είναι διδάκτωρ Θεολογίας (Αθήνα) και Φιλοσοφίας – Ιστορίας (Κολωνία).

Το 1984 έγινε καθηγητής στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, διδάσκοντας Ιστορία του Πνευματικού Βίου κατά την μεταβυζαντινή περίοδο, Ιστορία και Θεολογία της Λατρείας και Βυζαντινή Ιστορία. Διετέλεσε Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής Αθηνών.

Την ποιμαντική του δραστηριότητα αναπτύσσει στον πανεπιστημιακό Ναό του Αγίου Αντύπα στο χώρο του Τμήματος Οδοντιατρικής στο Γουδί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου