Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Καταφυγή στη λασπολογία. Ποιόν ωφελεί;



Γνωστό τοπικό blog της παραπληροφόρησης , που ήδη εκκρεμεί εναντίον του δικαστική υπόθεση για ανάλογη περίπτωση, αναφέρετε σε εκβιασμούς, δωροδοκίες και όλες τις γνωστές γενικόλογες λασπολογίες κατά υποψηφίου ή υποψηφίων. Αναφέρεται σε πράξη που έγινε δημόσια , αλλά δεν αναφέρει πρόσωπα . Αν «κύριοι» υπήρξε παράνομη ενέργεια και μάλιστα σε δημόσιο χώρο, οφείλετε να την καταγγείλετε. Επώνυμα. Γιατί επώνυμα θα διαψευστεί η παραπληροφόρησή σας. Ήδη , η «υποτιθέμενη γνωστή» έχει τη πρόθεση να προβεί σε διάψευση, εφόσον αναφερθεί το όνομά της . Ψάξτε τους εμπνευστές του συνθήματος «θα σε διορίσω / απολύσω στα ψάρια» αλλού. Γνωριζόμαστε πιά όλοι μας. Εμείς θα αναδεικνύουμε τέτοιες μεθόδους που προσπαθούν και υποβαθμίσουν τη πολιτική αντιπαράθεση.


Το γενικόλογο κείμενο αποδίδει με μαθηματική ακρίβεια τις δικές τους πράξεις. Είναι προφανής ο πανικός , η αδυναμία και η εμπάθεια τους. Είναι κατανοητή η προσπάθειά τους να υποβαθμίσουν τους αντιπάλους τους , μπας και πάρει ύψος ο δικός τους υποψήφιος. Παλαιοκομματικές πρακτικές της εποχής των μαυρογιαλούρων και των κοτζαμπάσηδων. Το ίδιο παλαιολιθικοί και οι ίδιοι.Βλέπουν ότι το σύστημα που εκπροσωπούν γκρεμίζεται και ότι όσα θεωρούσαν κεκτημένα τους χάνονται οριστικά.

Η άκριτη υιοθέτηση όμως της παραπληροφόρησης και η χρησιμοποίησή της από υποψήφιο δημοτικό άρχοντα με την έναρξη του εκλογικού αγώνα , είναι σοβαρό πράγμα. Δείχνει όχι μόνο το πανικό του αλλά και το επίπεδο του πολιτικού του πολιτισμού. Σεβαστείτε κύριοι αλλήλους , γιατί μετά τις εκλογές, όποιος και αν τις κερδίσει, θα βρεθείτε  όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι για να διαχειριστείτε από κοινού τις προσδοκίες  και  τις ανάγκες του συνόλου των δημοτών. Μην ορθώνεται διαχωριστικά τείχη, την εποχή που απαιτείται συνένωση προσπαθειών και συγκέντρωση δυνάμεων. Παραδειγματιστείτε από τους μεγάλους ηγέτες , που όχι μόνο σέβονταν αλλά έδειχναν και μεγαλοψυχία στους αντιπάλους τους. Οι σημερινοί σας αντίπαλοι είναι ο αυριανοί σας συνεργάτες . Στο κάτω της γραφής, είναι δημότες και απαιτούν το σεβασμό σας.

Ας έχετε κατά νου ότι οι ψηφοφόροι είναι υποψιασμένοι. Γνωρίζουν τους υποψηφίους και το έργο τους. Έχουν μνήμη και κρίση. Και , σαν ελεύθεροι δημοκρατικοί πολίτες, θα αποφασίσουν για το καλό του συνόλου. Και όχι για να ικανοποιήσουν τα «εγώ» μιας μικρής και εμπαθούς ομάδας ατόμων με ιδιοτελή κίνητρα και προσωπικά οφέλη. Κι αν υπάρχουν άτομα που επιλέγουν να παραμένουν στο «μαντρί» , ανίκανα να πετάξουν ελεύθερα και με τη βούλησή τους, αν αρνούνται να καταλάβουν ότι ο κόσμος προχωράει μπροστά και επιλέγουν να παραμένουν στο παρελθόν , ακολουθώντας τις προσταγές των πατρόνων τους, είναι δικαίωμά τους. Καταντούν όμως επικίνδυνοι και για τον εαυτό τους και για τους προστάτες τους. Κυρίως όμως για το τόπο και τους ανθρώπους του.

12 σχόλια:

  1. οΛοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι εύχονατι και δίνουν οδηγίες στους συμβούλους τους να δώσουν τον αγώνα το καλό , αποφεύγοντας παλιές νοοτροπίες και αθέμιτα μέσα. Ας είναι η πρώτη υπόσχεση που θα τηρήσουν, αφήνοντας πίσω παλιές πρακτικές. Ας πείσουν και τα blogs που τους στηρίζουν και ας το εκφράσουν δυνατά και δημόσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά τα λες αλλά δεν μας λες ποιός είναι ο υποψήφιος δήμαρχος που υιοθέτησε τη λασπολογία. Ούτε το blog της παραπληροφόρησης . Μπορείς να μας διαφωτίσεις ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν χρειάζεται . Να μη προσβληθεί κανένας σε προεκλογική περίοδο. Άλλωστε , ολοι μας γνωριζόμαστε

      Διαγραφή
  3. μα φίλε μου 7:14 δεν είναι μόνο ένας ο υποψήφιος!!! είναι και οι δύο!! αδερφοί συνδυασμοί είναι!!! την τακτική που είχαν τα τσιράκια τις προηγούμενες εκλογές την έχουν υιοθετήσει και οι δύο συνδυασμοί αλλά πρόσεχε να δεις τι γίνεται!!! ο...ένας, ο...μορφωμένος ντε (εγώ τον αποκαλώ έτσι γιατί οι παρατρεχάμενοί του τον λένε για να πικάρουν τον αποστολάκη αλλά να προσέξουν γιατί η ελλάδα βούλιαξε από τους μορφωμένους και τα golden boys και η πολλή η μόρφωση...παραμορφώνει!!!ι), δεν το κάνει τόσο φανερά, ενώ ο άλλος βαράει στο ψαχνό!!! ο....μορφωμένος το κάνει αλλιώς, ακούγεται ότι τάζει διορισμούς σε μεγάλη επιχείρηση και ενίοτε απειλεί και με απόλυση...( σε μια επιχείρηση που λένε ότι...δεν πάει και τόσο καλά)
    δεν μπορώ να καταλάβω όμως ένα πράγμα!!!! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΙΜΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΦΘΕΙΡΟΥΝ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ????? τόσο για τα μπάζα είναι και οι δύο??? συνήθως στα χωριά μας ο καλύτερος δεν ασχολείται με λασπολογίες αλλά ο χειρότερος, προσπαθώντας να φθείρει τον άλλο, τόσο λοιπόν.....μειονεκτικά αισθάνονται απέναντι στον αποστολάκη και του ρίχνουν συνέχεια λάσπη??? όσο για το σάιτ...παλιά ήταν το vonitsapress τώρα είναι το vonitsaκάτι (το λένε και οι ίδιοι ότι δεν είναι...αντικειμενικοί αλλά λασπολόγοι!!) μπήκα και έγραψα πολλά σχόλια με επιχειρήματα αλλά δεν.... μόνο αν βρίζεις αποστολάκη περνάει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aνωνυμε των 9:56 θα συμφωνήσω μαζί σου οι συνδυασμοί και των 2 (του Αποστολάκη και του Φερεντίνου ) είναι για τα μπαζα όταν ένας λασπολογεί εναντίων των άλλων .
      Ειδικά οι πολίτες της Βόνιτσας θα πρέπει να γυρίσουμε σελίδα στο παλιό και φθαρμένο.

      Διαγραφή
    2. Θα καταλάβεις τις ομοιότητες αν διαβάσειις τα προγράμματα. Τυχόν διαφορές οφείλονται σε κακή ποιότητα φωτοεκτυπωτικού. Λες και τα σύνταξε το ίδιο Γραφείο Επικοινωνίας. Και τέτοια ορολογία ; Με προβληματίζει πως ένας δεξιός υποψήφιος χρησιμοποιεί ορολογία αριστεράς. Ή μήπως δεν είναι δεξιός ;

      Διαγραφή
    3. Εμπρός να γυρίσουμε σελίδα . Αλλά να πάμε με κάποιον , που η αδυναμία του να φτιάξειι συνδυασμό δείχνει την απόρριψή του από τη τοπική κοινωνία , μοιάζει λίγο με άσκοπη επανάσταση χωρίς αιτία. Εκτός κι αν όσοι κάνουν την επανάσταση , έχουν στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους την αιτία και δεν τη λενε , όπως έκανε ο Τάνταρος με το στρατηγό.

      Διαγραφή
  4. Συμφωνώ μαζί σου το άρθρο είναι κατατοπιστικό αλλά έχω μία ερώτηση. Το δικό σας blog για ποιόν λόγο φτιάχτηκε λίγες μέρες πριν τις εκλογές; Γιατί στα 100 σχόλια και μηνύματα που δημοσιεύετε τα 95 είναι κατά των άλλων δύο υποψηφίων που δεν υποστηρίζεται; Γιατί δεν βγαίνετε επώνυμα να πείτε ποιος προσπαθεί να μας ενημερώσει; Εγώ πιστεύω ότι θέλετε την αντικειμενικότητα αλλά με διαψεύδετε καθημερινά.
    Για μια όμορφη Βόνιτσα
    Βονιτσάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ ως ξηρομερίτης (του παλαιύ ενδόξου Ξηρομέρου) διαβάζω ΄΄ολα τα μπλογκ της περιοχής. Να είμαστε δίκαιοι, όλα τα σχόλια που έστειλα , υπέρ και κατά, δημοσιεύτηκαν. Τώρα, αν σχολιάζει περισσότερο η μια πλευρά , είναι θέμα των σχολιαστών. Ας δοκιμάσουν και οι άλλες. Με συγχωρείς admin σου έφαγα τη δόξα

      Διαγραφή
    2. Α ! και κάτι άλλο. Χρειάζεται να διαβάζεις όλες τις απόψεις για να σχηματίσεις άποψη προσωπική. Και να σχολιάζεις όπου συμφωνείς ή διαφωνείς. Όλοι βγαίνουμε κερδισμένοι με την ανταλλαγή απόψεων , οχι όμως ύβρεων.

      Διαγραφή
  5. Έχεις δίκιο δεν χρειάζομαι τα σχόλια για να αποφασίσω τι θα ψηφίσω άλλωστε κατινιες είναι από εδώ και εκεί απλά ακούω παπαγαλάκια του Αποστολάκη λέει ο ένας παπαγαλάκια του φερεντινου λέει ο άλλος αλλά 95 στα 100 σχόλια είναι υπέρ Αποστολάκη άρα μιλάνε για επαγγελματιες σχολιαστές. Κρίμα η προεκλογική περίοδος να παίζεται με χτυπήματα κάτω από την μέση και από τους 3 υποψήφιους.

    Για μια όμορφη Βονιτσα
    Βονιτσανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δίκιο Ξηρομεριτη έχεις όλες τις απόψεις αλλά έγραψες συγχρόνως και υπέρ και κατά του ίδιο υποψήφιου και δημοσιεύτηκε;

    Για μια όμορφη Βονιτσα
    Βονιτσανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή