Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ



Απομένουν περίπου 40 ημέρες για την διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 18 Μαΐου και στο Δήμο Βόνιτσας ανοίγεται ελπιδοφόρα προοπτική καθώς ο υποψήφιος Δήμαρχος....
κ. Θύμιος Φερεντίνος και η ομάδα του έχουν σαφές προβάδισμα ακόμα και από την πρώτη Κυριακή. 


Τα μηνύματα νίκης και ενότητας στέλνονται καθημερινά από τους υποψηφίους της παράταξής του. Με τον τρόπο αυτό αποδεικνύεται καθημερινά η ευρεία αποδοχή της παράταξης και το ηχηρό μήνυμα που στέλνεται είναι ότι ο Δήμος δεν γυρίζει πίσω.

Πηγή : aktio2010

29 σχόλια:

  1. Ένα και μόνο ερώτημα προς τον....ελπιδοφόρο δήμαρχο.
    Ωρυόταν ότι δεν ψηφίζει για την απευθείας αγορά οικοπέδου-χωραφιού στην κατούνα για τον βιολογικό με 80.000 ευρώ(εκτίμηση επιτροπής) αν θυμάμαι καλά(έλεγε ότι αν το κάνει θα μπει φυλακή) τι έγινε και το αγόρασε με 214.000 (σαν πρόεδρος της οικ. επιτροπής- εισήγηση, άνοιγμα προσφοράς και υπογραφή, που....πήγαν τόσα λεφτά?) ένας...τοπικιστής βονιτσάνος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διόρθωση 80.000 ευρώ ήταν το ιδιωτικό συμφωνητικό που υπόγραψε ο δήμαρχος με το δικηγόρο των ιδιοκτητών (ενας από αυτούς είναι υπάλληλος του δήμου στην Οικονομική, εαν σας λέει κάτι). Και ένώ υπήρχε το ιδιωτικό συμφωνητικό, αποδέχθηκε ο δήμος τη τιμή που όρισε το ΣΟΕκτιμητών. Άφησε τη σκέψη σου και θα βρεις τι κρύβεται. Η αντιπολίτευση κατηγόρησε τη δημοστική αρχή για μεθοδεύσεις, κλπ. Τότε ο κ. Φερεντίνος σηκώθηκε νευριασμένος και ανέφερε τα περί δικαστηρίου. Πήγε ; ΟΧΙ.

      Διαγραφή
    2. Άφθονα ερωτήματα προς τον έτερο υποψήφιο κύριο Αποστολάκη.
      Το εξής ένα:

      Πήγα εχθές να τρέξω(προετοιμάζω το στομάχι μου για τα πασχαλινά κοκορετσια) στην Σάλτινη περί την 11ην πρωινήν .
      Καθώς έτρεχα αμέριμνος θαυμάζοντας το τοπίο και προβληματισμένος για την εγκατάλειψη του χώρου (σκουπίδια κ.λ.π. αυτό βέβαια βαρύνει την τωρινή δημοτική αρχή για να είμαστε δίκαιοι) καθώς σταμάτησα για να κάν διάσταση των ποδιών μου επήλθε το μοιραίο.
      Ακούω ένα κλάτς και τι να δω μια καβαλίνα ( από δώ και παρακάτω θα χρησιμοποιώ την λέξη κουράδα που είναι ποιο λαοφιλής) πιθανόν απο άλογο ...και λέω άλογο γιατί εκεί παραπέρα ένας νεαρός μαστίγωνε ένα ψωριάρικο άλογο που αρνούνταν να κάνει σούζα.
      Το σοκ που έπαθε δεν περιγράφεται.
      Τα ADIDAS που μόλις είχα αγοράσει από τον Πανάκια λερώθηκαν στις πατούσες .
      Εκνευρισμένος έφυγα τερματίζοντας αδόξως το τρεξηματάκι και χάλασα 2 κουβάδες νερό για να πλύνω τα σκατά( σορυ αλλά εάν εσείς αηδιάζετε με τις λέξεις ..εγώ αηδιάζω με αυτό που έπαθα)
      Εμένα ποιός θα με υποστηρίξει ψυχολογικά που
      α) Σταμάτησα το τρέξιμο (και δεν είχα διανύσει ούτε 200 μέτρα)
      β) Λερώθηκαν τα ADIDAS που έχω ( εάν αυξηθούν οι πωλήσεις των ADIDAS να διεκδικήσουμε από κοινού ποσοστά απο την εταιρία αυτή κύριε διαχειριστή του blog).
      γ) Θα μου έρθει μεγάλος λογαριασμός ύδρευσης (2 κουβάδες νερό από τους μεγάλους χάλασα) γιατί εξαιτίας του προηγούμενου δημάρχου (καμιά 30 αριά προσλήψεις στο Ταμείο) έχουμε τους μεγαλύτερους λογαριασμούς ύδρευσης ...σε μια περιοχή που έχει άφθονα νερά.

      Ποιός δήμαρχος λοιπόν είχε την φαεινή ιδέα να τοποθετήσει τον ιππόδρομο στην Σάλτινη ; Mήπως εκείνος που φύτεψε γκαζόν στον Βουρκο και το παρουσιάζει σαν οραμα όλου του βονιτσάνικου λαού;;
      Kαι ποιός δήμαρχος είναι διατεθειμένος να στείλει τον ιπποδρομο στην κατούνα ;Eκεί (κατούνα)τους ταιριάζει ....όταν δεν παίζουν πρέφα στα καφενεία ασχολούνται με τα άλογα...περιμένοντας την ..ανάπτυξη.

      Τo ρωτάω για να ξέρω τι θα ψηφίσω.

      Διαγραφή
    3. Μεγάλε, υπάλληλοι στην Οικ. επιτροπή δεν υπάρχουν. Μόνο δημ. σύμβουλοι. εξάλλου η οικ. επιτροπή στην πλειοψηφία της είναι του δημάρχου. μάλλον εσύ κάνεις λάθος, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΕ ΑΛΛΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ( βλέπε άρθρα 186 παρ. 5, και 191 του Δ.Κ.Κ. (N.3463/06) και πως γίνεται ο ορισμός των μελών της επιτροπής εκτίμησης της αξίας του προς αγορά ακινήτου). βλέπεις εγώ μιλάω με στοιχεία και όχι ...άκουσα, μου είπαν και..... άλλα τέτοια!!! που πήγαν τα λεφτά!!!!!οεο!!!! ένας....τοπικιστής βονιτσάνος!

      Διαγραφή
    4. Προς Ανωνυμο των 11:23
      Nα το βγάλουμε στην ζούγκλα του Μάκη κύριε μου.

      Διαγραφή
    5. Για όλα αυτά τα κακά του ΑΠοστολάκη , είχαν τρία και μισό χρόνια να τα διορθώσουν. Η απαγόρευση των αλόγων, η κατάργηση του γηπέδου μέχρι να βρεθεί άλλος χρόνος,κλπ δεν χρειαζόνταν καθόλου χρήματα. Αλλά γιατί παρέμειναν συνεχιστές του έργου του ; Τρία έργα γίνονται στη Βόνιτσα και ένα στη Κατούνα και αυτά ήταν έργα των προηγουμένων δημάρχων , δλδ Αποστολάκη και Σεραφή. Έμαθες να ασχολείσαι με όσα ΕΚΑΝΕ ο ΑΠοστολάκης και όχι με ΟΣΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ Η ΤΩΡΙΝΗ ΔΗΜ ΑΡΧΗ ΚΑΙ Ο ΕΠΙΔΟΞΟΣ ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΗΣ. Αυτό σε ενοχλεί ότι ο ένας ΕΚΑΝΕ και ο άλλος ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ . Ζηλοφθονια, χαρακτηριστικό μας. Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει .....

      Διαγραφή
    6. To να χαλάσεις είναι εύκολο και λιγότερο κοστοβόρο αγαπητέ ανώνυμε το 2 και 15 από το να φτιάξεις κάτι κακό (γήπεδα, ιπποδρόμους , παρκινγκ πλατείας κ.λ.π.)
      Πολύτιμοι οικονομικοί πόροι σπαταλήθηκαν σε ανούσια έργα ενώ άλλα που όφειλαν να γίνουν δεν έγιναν ποτέ.
      Ούτε η τωρινή μα ούτε και η μελλοντική (όποια και εάν είναι ) δεν θα έχουν πόρους (σημαντικούς) να διαχειριστούν.
      Η τεράστια ευκαιρία χάθηκε τότε.

      Διαγραφή
    7. Τελικά η βλακεία δεν πάλευε τσάι με τίποτα . Γέμισε ο τόπος σκατα...

      Διαγραφή
    8. H βλακεία παλεύει.....με ..... "τσάι με τίποτα" ;; και ποιος νικάει;; Η βλακεία ή το τσάι ;;

      Διαγραφή
    9. Η βλακεια γιατί αλλιως θα καταλαβαινες οτι γραφω η βλακεια δεν παλευεται με τίποτα.

      Διαγραφή
    10. Για την ανάθεση σε ιδιωτη για τους λογαριασμούς ύδρευσης όταν το 90% είναι η χρέωση του παγίου ξέρεις τίποτα? Μιλάμε για αρκετά λεφτα. Και οι υπολογιστες και το χαρτί και οι υπάλληλοι που εκτυπώνουν τους λογαριασμούς είναι του Δήμου. Και ο εργολάβος πληρωνεται κανονικά. Αλλα όσα σκατα και αν πατησεις τα σκατα θα τα έχεις μεσα σα στο κεφάλι σου....

      Διαγραφή
    11. Προς ανώνυμο των 12:31
      Εγώ θα μαυρίσω και των πρώην δήμαρχο και τον τωρινό αντιδήμαρχο!!
      Ο πρωτος διαχειριστηκε τεράστια ποσά για άχρηστα αποτελέσματα (γήπεδα ,μετατροπή της πλατείας σε parking ιποδρομος μέσα σε πάρκο της ΣΑΛΤΙΝΗΣ ) και ο τωρινός αντιδήμαρχος με τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ύδρευσης!

      Mιάς όμως και αναφέρθηκες στα "σκατά" να σου χαρίσω το επόμενο απόσπασμα που σε αφορά

      Εγχειρίδιο Βλακείας ( Χαριτόπουλος)

      "....Οι έξυπνοι άνθρωποι είναι αισθαντικοί , έχουν μία αδιόρατη θλίψη πάνω τους. Το αντίθετο ισχύει με τον ηλίθιο , που είναι λίγο αδιάβροχος σε αυτά , αφού όσα λιγότερα εννοεί τόσα λιγότερα νοιώθει. Είναι όπως λέμε «χοντρόπετσος» δεν «συν- αισθάνεται».
      Συνήθως αντιλαμβάνεται και θαυμάζει ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ , απτά μεγέθη , χειροπιαστά : ώρες δουλειάς και ΟΧΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ , μεγάλη ορχήστρα και όχι άκουσμα , πολλά λεφτά , μεγάλο σπίτι , πολύ φαϊ , μεγάλα βυζιά..."

      Και που είσαι ...ο Βλάκας ποτέ δεν παραδέχεται ότι είναι βλάκας ...

      Διαγραφή
    12. Το ξέρεις καλά οτι δεν εισαι βλάκας !
      Αλλιως θα το παραδεχόσουν....

      Διαγραφή
    13. Προς ανώνυμο κουφιοκεφαλάκη 4:30

      Μα τι ταχύτητα είναι αυτή στο σχόλιο που ανάρτησα !!!

      Όπως είπαμε (και που δεν επέδωσες ) ένας βλάκας ποτέ δεν παραδέχεται ότι είναι βλάκας (χαρακτηριστικό της βλακείας του) οπότε η ερώτησή σου είναι χωρίς νόημα (άρα περιέχει τεράστια ποσότητα βλακείας )

      "...Οι Άνθρωποι ανεξαρτήτως φυλής , χρώματος , φύλου , πλούτου , σπουδών , ιδεολογίας , σε δύο βασικές κατηγορίες : στους ΕΞΥΠΝΟΥΣ και στους ΒΛΑΚΕΣ. Αν και η μεταξύ τους διάκριση δεν είναι δύσκολη , όσοι ανήκουν στην πρώτη κατηγορία δεν το λένε και όσοι ανήκουν στη δεύτερη δεν το ξέρουν..." πάλι από το "εγχειρίδιο βλακείας"

      Δεν πας λέω εγώ να τσαπίσεις κανένα σκολίμπριο να δεις προκοπή !!

      Διαγραφή
    14. Ποσο βλάκας μπορεί να είσαι για να έχεις ωε ευαγγελιο το "εγχειρίδιο βλακείας". Μάλλον δημόσιος υπάλληλος αργοσχολοςή αργοσχολος μορφωμένος που περιμένεις τον διορισμό σου. Αντε να δουλεψεις λιγάκι κοπρίτη!

      Διαγραφή
    15. "....δημόσιος υπάλληλος αργοσχολοςή αργοσχολος μορφωμένος που περιμένεις τον διορισμό σου...."

      Aνεργος ιδιωτικού τομέα ετών 62 !!! και δεν περιμένω κανένα διορισμό πασοκικό παπαγαλάκι .

      Δεν σου κάνει το εγχειρίδιο βλακείας .....κανένα προβλημα ....

      " Η βλακεία είναι ανίκητη" Ευάγγελος Λεμπέσης

      Διαγραφή
  2. Μας πήρα το ποτάμι , μας πήρε ο ποταμός. Μη το μάθει ο Θεοδωράκης και παρεξηγηθεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "τα μηνύματα νίκης και ενότητας στέλνονται καθημερινά από τους υποψηφίους της παράταξής του."

    Οχου.....αυτές τις βλακείες δεν τις μπορώ με τίποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το δείχνει και η μυστική δημοσκόπηση της Συγγρού και όχι τα παπαγαλάκια. Προχώρα κ. Φερεντίνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. XA XA XA... Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις? Σε τριάντα ημέρες θα ξέρουμε!!!!!!

      Διαγραφή
  5. Ο Δήμος δε γυρίζει πίσω..... λες και πήγε μπροστά με ευθύνη του Θύμιου. Γράψε κι άλλα, να δικαιολογήσεις το μεροκάματο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ολοι ασχολούνται με τον Αποστολάκη σε μια ανάρτηση που αφορά τον Φερεντίνο. Μάλλον έχει δίκιο ο Ανώνυμος που μιλάει για έργα και για μη έργα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "...Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ολοι ασχολούνται με τον Αποστολάκη σε μια ανάρτηση που αφορά τον Φερεντίνο..."

      Κοίτα να δεις , μέχρι το παρόν blog να μετατραπεί σε Bloomberg ( το προσπαθεί φιλότιμα ο διαχειριστής που θα του πάει θα το καταφέρει ) μπορούμε να σχολιάζουμε ότι έχει σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση και τις επικείμενες εκλογές.

      Διαγραφή
  7. Ο υπάλληλος είναι ταμίας του δήμου, αν δεν προχωρούσε το έργο άμεσα και με το συγκεκριμένο κόστος οικοπέδου, υπήρχε σοβαρή πιθανότητα το έργο να τιναζόταν στον αέρα λόγω καθυστέρησης, έτσι έγινε δεκτή η εκτίμηση η οποία αφορά λιγότερο από το 5% του προϋπολογισμού του έργου, κόστος που θεωρείτε λογικό (δλδ αξία της γης σε σχέση με την αξία του έργου). απ τον να κάνουμε το παιχνίδι με τον ανεμιστηρα και την λασπη προς κάθε κατεύθυνση καλό θα ήταν να ασχοληθούμε με το αν και ποιος μεθόδευσε να εκβιαστεί ο δήμος στο να αποδεχθεί μία τέτοια τιμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "...καλό θα ήταν να ασχοληθούμε με το αν και ποιος μεθόδευσε να εκβιαστεί ο δήμος στο να αποδεχθεί μία τέτοια τιμή"

      Ποιος .....εεεε...θα κάνω μια μαντεψιά ....ο κύριος Αποστολάκης ;;

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς ! Λόγω καθυστέρησης .. Ποιός ευθύνεται για την (σκόπιμη ; ) καθυστέρηση συζήτησης του θέματος στο συνβούλιο ; Ποιός; Από το Μαρτιο , συζητήθηκε το Δεκέμβριο. Είχαν και δημοτικό σύβουλο εφοριακό με καθήκοντα εκτίμήσεις εκτάσεων. Γιατί δεν την συμβουλεύτικαν ; Γιατί η ίδια δεν είπε τίποτε για την αξία του ; Ποιό 5% ; Αν γνώριζε η ΕΕ τη πραγματική αξία θα απερριπτε το έργο. Το σκέφτηκες ποτέ αυτό ; Αλλά, κατά την αντίληψη κάποιων συμβούλων, δεν ήταν δικά μας λεφτά. Έτσι διαχειρίστηκαν τα λεφτά . Και πολλά άλλα , αλλά σε ώτα μη ακουόντων.

      Διαγραφή
  8. δηλαδή για να καταλάβω, αν μιλάμε για τον βιολογικό της κατούνας. αν ο προϋπολογισμός ήταν π.χ. 20.000.000 δικαιολογούνταν 5% για.... ένα κουτσοχώραφο, δηλ. 1.000.000 ευρώ (εσύ είπας ότι πάει ανάλογα με την αξία του έργου)!! ΑΛΛΑ ΡΕ ΜΑΜΩΤΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΧΩΡΑΦΙΩΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΟ ΔΡΟΜΟ? ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΣ ΚΑΙ ΜΕ 5% ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ....ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ!!!!
    έχω κάτι χωράφια, μήπως...λέω μήπως τα χρειάζεται ο δήμος, ας....δώσω κι εγώ κατιτίς για μίζα αλλά να πάρω κι ανάλογα με τα χωράφια της κατούνας!!!! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, ΟΕΟ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που έχεις τα χωράφια σου , να προγραμματίσουμε κανένα προεκλογικό έργο. Η λογική παραμένει η ίδια, αφού τα λεφτά δεν είναι δικά μας.

      Διαγραφή
  9. φίλε μου τα χωράφια μου δεν τα πουλάω για όλα τα λεφτά του κόσμου γιατί δουλεύω εκεί από μικρό παιδάκι και τα πονάω, είναι οι αναμνήσεις και οι κόποι της ζωής μου και των δικών μου, δεν μετριούνται όλα με το χρήμα!!!!. και να ξέρεις ότι τα λεφτά που μαζεύονται με μίζες (βλέπε χωράφι για βιολογικό κατούνας) δεν...αξίζουν. αναρωτιέμαι όμως, πόσο πάει το στρέμα στην κατούνα και χρειάστηκαν 215.000€! που πήγαν τα λεφτά, οέο!!!
    ένας....τοπικιστής βονιτσάνος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή