Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

ΚΑΤΟΥΝΑ : Σφαγεία εδώ, σφαγεία εκεί , που είναι τα σφαγεία ;


            Σε τοπικό ιστιοχώρο , δημοσιεύτηκε πρόσφατα ανακοίνωση του Δήμου Ακτιου Βόνιτσας με τις ενέργειες που κάνει για την επαναλειτουργία των σφαγείων Κατούνας. Επειδή οι καιροί είναι πονηροί λόγω προεκλογικής περιόδου, οι  ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι θα υπόσχονται απλόχερα τα πάντα, αν και τόσο καιρό παρέμεναν άπρακτοι θεατές των αναγκών τους,  ενώ  η επαναλειτουργία των σφαγείων θα αποτελέσει το «μήλο της έριδος»  των προεκλογικών υποσχέσεων των υποψηφίων δημοτικών αρχόντων, έπρεπε το θέμα να ψαχθεί περισσότερο .  Στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου Ακτίου Βόνιτσας, όπου λογικά ο δήμος ενημερώνει υπεύθυνα τους δημότες του,  δεν βρέθηκε ανάλογο Δελτίο Τύπου ή ανακοίνωση. Τέτοια βιασύνη να δείξουν κάποιο έργο ;  Στο προϋπολογισμό του δήμου δεν περιλαμβάνεται καμμία εξασφαλισμένη δαπάνη για τα σφαγεία.  Και να εκδοθούν οι άδειες, πως θα γίνουν τα σφαγεία ; Καλοστημένες βέβαια οι φωτογραφίες που συνόδευαν την είδηση, αλλά γιατί απουσιάζουν ο κ. δήμαρχος, ο αρμόδιος για έργα αντιδήμαρχος και ο φιλόδοξος διάδοχος αντιδήμαρχος από τέτοια σημαντική δραστηριότητα;  Τέτοιο το ενδιαφέρον για ένα από τα πλέον σημαντικά προβλήματα της Κατούνας, που επηρεάζει δυσμενώς την ήδη προβληματική τοπική οικονομία;

          Αλλά το σημείο την ανακοίνωσης «όλα τα λεφτά» η τελευταία παράγραφος : «οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν εκδοθεί η άδεια ίδρυσης σφαγείων και η άδεια εγκατάστασης…κλπ, κλπ»  . Δηλαδή , ο δήμος ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ αν έχουν εκδοθεί οι άδειες. Και υπόσχεται «τις προσεχείς ημέρες» , «μετά από διαγωνιστική διαδικασία, κλπ, κλπ» , κάποτε δηλαδή στο μέλλον , στη παρούσα ή στην άλλη ζωή. Άλλωστε, τα προεκλογικά «ΘΑ» δεν κοστίζουν τίποτε. Κι όμως, σε τηλεοπτική εκπομπή υπάρχουν δηλώσεις «μέχρι το τέλος του έτους θα έχει εκδοθεί η άδεια, κλπ, κλπ». Εκτός απροόπτου φυσικά.

          Ποιόν έπεισαν οι φωτογραφίες ; Έμειναν όμως οι απορίες. Για τις αναγκαίες μελέτες  και πότε έγιναν, για τα χρόνια και τις ευκαιρίες που χάθηκαν η μία μετά την άλλη για τη σωστή αξιοποίηση των σφαγείων, για την αξία των προεκλογικών υποσχέσεων, για το μέγεθος της υπομονής των δημοτών, για τους ευκολόπιστους ……. που κάποιοι τους θεωρούν …….. . Για το θράσος αυτών που θυμούνται το δημότη 2-3 μήνες πριν τις εκλογές και του κλείνουν το μάτι. 

Η απάντηση είναι δική σας. Με τη ψήφο σας.

6 σχόλια:

  1. Πότε ανατέθηκαν οι μελέτες και σε ποιον? Καθυστέρησαν και αν ναι πόσο? Πόσο κόστισαν? Υπάρχει οικοδομική άδεια και άδεια ιδρυσης για τα σφαγεία ή απλα μας κοροιδεύουν? Απαιτείται επίσημη ενημέρωση από τον Δήμο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Φερεντίνος συνένοχος με τον Σολδάτο στην κατάντια της Κατούνας. Είρθαν στην Κατούνα , μας μπαρούφιασαν με ΘΑ και έφυγαν υποσχόμενοι ότι η επόμενη πενταετία θα είναι περίοδος ανάπτυξης και ευημερίας. Μπούρδες και ψέματα . Στην Κατούνα από τον Φερεντίνο δεν θα γίνει τίποτα. Μαύρο κατάμαυρο στον ΘΥΜΙΟ και στους παρατρεχάμενους του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μας δούλεψε με τα νερά και τις υποσχέσεις του, προσπαθεί να πάρει τη ψήφο μας με τα σφαγεία. Αγόρασαν και το οικόπεδο στη 10πλάσια τιμή, και μας λέει ότι ήταν για τα συμφέροντα του δήμου. Κρίμα , όταν ένας νέος και μορφωμένος άνθρωπος ενεργεί όπως οι παλιοκομματικοί του 60 . Δεν τον απασχολεί ο δημότης παρά μόνο η καρέκλα.Με τη νοοτροπία που μας έδειξε , τι και ποιούς εκπροσωπεί ; Κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η επόμενη φωτογράφηση θα είναι στα λουτρά . Θα είναι και ο Βαρβάτος για να ανακοινώση τη -μη- συμμετοχή του στις εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΝΤΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΞΕΧΑΣΕΣ ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΤΗ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ, ΦΙΛΑΣ ΤΗΝ ΠΟΔΙΑ ΠΟΥ ΕΦΤΥΣΕ Ο ΑΓΓΕΛΟΣ, ΕΚΕΙΝΟΣ ΗΤΑΝ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είδα το μήνυμα και νιώθω την υποχρέωση να απαντήσω γιατί έζησα μια μεγάλη στιγμή ενός μεγάλου άντρα. ΕΙΠΕ . Ο Θύμιος είναι κακό παιδί κάναμε μεγάλο λάθος που το στειρήξαμε. Τελικά ο ανιψιός μου αξίζει περισσότερα από αυτόν.
    Ο Άγγελος Αποστολάκης ήταν μεγάλος άνθρωπος γιατί ήξερε να συγχωρεί , ήξερε ποιός αξίζει και ποιός όχι. Το 2006 συγχώρεσε τον Ζαχαράκη και προσπάθησε να τον στηρίξει στην διεκδίκηση του χρήσματος της Νέας Δημοκρατίας. Το 2010 παραδέχθηκε ότι ήταν καταστροφικό για τον τόπο η στήριξη που έδωσε στον Φερεντίνο. Ο Άγγελος Αποστολάκης ήταν ντόμπρος άνθρωπος ,δίκαιος και καθαρός και επειδή ήξερε να συγχωρεί και πάντα ήθελε το καλό αυτού του τόπου σίγουρα από εκεί πάνω που μας βλέπει επικροτεί την προσπάθεια του γιού του. Έσύ που έστειλες αυτό το μήνυμα πιθανώς θέλεις να χτυπήσεις τον Παντελή και σίγουρα αδιαφορείτε για τον Άγγελο. Εγώ όμως που έζησα τον δάσκαλο μου είμαι σίγουρος ότι στηρίζει την προσπάθεια του γιού του ( που του είχε πάντα αδυναμία). Εγώ που στέλνω αυτό το μήνυμα θα ψηφίσω τον Παντελή (αν και δεν γουστάρω τον Γιώργο) για την μνήμη του δάσκαλου μου που αγαπούσε την οικογένεια τους,τους γιούς του και την Βόνιτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή