Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Μ.Τριανταφ​ύλλου (ΣΥΡΙΖΑ): Απαξίωση του Κέντρου Υγείας Κατούνας Αιτωλοακαρνανίας
Στο θέμα της δυσλειτουργίας του Κέντρου Υγείας Κατούνας καθώς και την παράδοση και στελέχωση του νέου κτιρίου επανέρχεται  ο ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση στον κοινοβουλευτικό έλεγχο της  Βουλευτού Μαρίας Τριανταφύλλου.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε σχετική ερώτηση που είχε κατατεθεί από τους βουλευτές  Γιώργο Βαρεμένο και Μαρία Τριανταφύλλου,  από τις 9/7/2013, με αρ.πρωτ. 12691, καμία απάντηση δεν έχει δοθεί μέχρι σήμερα από τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη και το πρόβλημα παραμένει ταλαιπορώντας πολλούς ασθενείς αλλά και προβληματίζοντας τους κατοίκους της περιοχής για τις διαθέσεις του Υπουργού.

             Η κ. Τριανταφύλλου στην ερώτηση της σημειώνει πως κοινά προβλήματα αντιμετωπίζει η συντριπτική πλειοψηφία των μονάδων Υγείας της χώρας μας. Το προηγούμενο χρονικό διάστημα με τις τροποποιήσεις των οργανισμών στα νοσοκομεία , τις συγχωνεύσεις , το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) και τον ξαφνικό θάνατο του ΕΟΠΥΥ, ως σύστημα παροχής πρωτοβάθμιας περίθαλψης, τη διαρκή μείωση της χρηματοδότησης και την υποστελέχωση στις δομές Υγείας , έχουν δημιουργηθεί από πλευράς Υπουργείου οι προϋποθέσεις για κατάργηση μονάδων υγείας και απολύσεις προσωπικού.

            Στο Κέντρο Υγείας Κατούνας υπάρχουν 2 γιατροί με ειδικότητα γενικής ιατρικής , μια μόνιμη νοσηλεύτρια , μια αποσπασμένη νοσηλεύτρια, και μια περιστασιακά αποσπασμένη νοσηλεύτρια για ένα μήνα. Υπάρχουν οργανικές θέσεις, εδώ και 4 χρόνια, νοσηλευτικού προσωπικού και παραϊατρικού προσωπικού που δεν έχουν καλυφτεί.

          Πρόσφατα υπήρξε παραίτηση ενός γιατρού , με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην υπάρχει η δυνατότητα καθημερινής εφημερίας αλλά ουσιαστικά να δυναμιτίζεται η ίδια η έννοια της εφημερίας. Από αναφορές των κατοίκων πληροφορηθήκαμε ότι αυτό το μήνα θα πραγματοποιηθούν μετ΄ εμποδίων μόνο 12 εφημερίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο Υγείας Κατούνας εξυπηρετεί περίπου 5000 κατοίκους σε μια περιοχή με δύσκολο οδικό δίκτυο και αποψιλωμένη από υπηρεσίες.
           Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην ερώτηση της ζητάει από το υπουργείο να ενημερώσει αν  προτίθεται  να ακολουθήσει  το οργανόγραμμα και να στελεχώσει με τον απαιτούμενο (από το οργανόγραμμα) αριθμό ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό για την απρόσκοπτη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Κατούνας στην Αιτωλοακαρνανία καθώς και αν το νεοαναγειρόμενο Κέντρο Υγείας , ακριβώς δίπλα από το υπάρχον έχει παραδοθεί,  αν όχι πότε προβλέπεται;  Και ποια μέριμνα υπάρχει για τον εξοπλισμό και την στελέχωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου