Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Ο ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΚΣΚΑΦΕΑΣ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΔΩΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΕ ΠΑΛΑΙΡΟΥ ;

Γράφει ο: Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής Μαθηματικός
  Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥΣ (πολιτικά)
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΣΠΑΤΑΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑΤΟΣ

Εισαγωγικά επισημαίνουμε για ότι ακολουθεί δεν υπονοούμε τον χρηματισμό κανενός. Εμείς τη πολιτική διαχείριση εξετάζουμε.
Στη διαύγεια του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας  έχουμε.
ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΑΠ΄ΕΥΘΕΙΑΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ
                ( Χρονικής διάρκειας έως τρείς μήνες)
<< Εργασίες συντήρησης αθλητικών εγκαταστάσεων ΔΕ Παλαίρου>>
Τύπος μηχανήματος  : ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΚΣΚΑΦΕΑΣ
Ημέρες μίσθωσης      :    12
Τιμή ανά ημέρα           : 333,33  ευρώ
Σύνολο                            :  4.000,00 ευρώ
ΦΠΑ                                :   23%
Γενικό σύνολο               :  4.920,00  ευρώ .  ΟΛΟΓΡΑΦΩΣ   Τέσσερις        χιλιάδες εννιακόσια είκοσι Ευρώ.
Παρακαλούμε τον κ Δήμαρχο << πρώτος συμβαλλόμενος>> να μας απαντήσει.
Ο μηχανικός εκσκαφέας  τι ακριβώς θα κάνει  δώδεκα μέρες  για τη συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων ΔΕ Παλαίρου ;
Μπορείτε να μας ενημερώσετε αναλυτικά για τις εργασίες που θα πραγματοποιήσει;
Φίλε αναγνώστη
Η μίσθωση μηχανικού εκσκαφέα με 300 ευρώ τη μέρα  ή 330 ευρώ τη μέρα (για ποιο ωράριο μιλάμε;) και η μίσθωση φορτηγού με 266 ευρώ τη μέρα  έχει γίνει πολλές φορές και  διαχρονικά.
Τα ερωτήματα που καλείται να απαντήσει ο κ Δήμαρχος , ο κ Φερεντίνος, ο κ Αποστολάκης είναι.
  1. Πόσα χρήματα διαχρονικά πλήρωσε ο Δήμος στις μισθώσεις αυτές;
  2. Γιατί ο Δήμος δεν αγοράζει τα μηχανήματα αυτά; Στο ερώτημα που θα βρει τα χρήματα η απάντηση είναι απλή. Από το περιορισμό αυτής της σπατάλης και από μέρος των  χρεών  των οφειλετών του Δήμου.
  3. Τι απαντάτε κύριοι στον άνεργο, στο συνταξιούχο του ΟΓΑ , στο μισθωτό , στο συνταξιούχο, και γενικά στο σκληρά δοκιμαζόμενο πολίτη που πλήττεται από την άδικη και αναποτελεσματική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση;
  4. Που ζείτε; Δεν βλέπετε, δεν ακούτε , τι συμβαίνει γύρω σας;
  5. Είναι αυτή συνετή οικονομική  διαχείριση;
  6. Των πολλών δημοτών τα συμφέρονται εξυπηρετεί  ή των λίγων;

Η διαχείριση του δημοσίου χρήματος είναι ύψιστη πολιτική πράξη.
Ο περιορισμός της σπατάλης και το νοικοκύρεμα πρέπει να αποτελούν  πρώτη προτεραιότητα της εκάστοτε δημοτικής αρχής.
Συμφωνούν όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι και οι Δημοτικές παρατάξεις στην αγορά μηχανημάτων για τις ανάγκες του Δήμου;
Αν συμφωνούν να το συμπεριλάβουν στο πρόγραμμα τους.
Αν δεν συμφωνούν να πουν ότι θα συνεχίσουν αυτή τη πολιτική.
Καθαρές κουβέντες.
Τούτη τη φορά κάνουμε πολιτική με όρους πολιτικούς.
Οι Δημότες αφού ενημερωθούμε πλήρως και  ελεύθερα να κάνουμε την επιλογή μας και ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας.
 Πηγή:amvrakikosnews

13 σχόλια:

  1. Kαλό θα ήταν να απαντήσει ο κύριος Αποστολάκης ποιά λογική υπαγόρευσε την δημιουργία 2ου γηπέδου ακριβώς μέσα και δίπλα στο βάλτο , πόσοι πόροι αναλώθηκαν στο να κατασκευαστεί με χορτάρι (υφάλμυρο νερό και βάλτος!!!) και ποιός έκανε τις σχετικές επιχωματώσεις ( έγιναν μετά απο διαγωνισμό ;;).
    Στοιχειώδεις γνώσεις οικολογίας ή και χημείας (μιας και έχει προσλάβει κατά δήλωση του και χημικούς ) δεν θα οδηγούσαν ευκολα καποιον να φυτέψει χορτάρι (γκαζόν) γηπέδου μέσα στο βουρκο.

    Με όλο το σεβασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχω διάθεση να απολογηθώ προπαντός για τον Αποστολάκη , αλλά δεν μου αρέσουν τα λασπόνερα και μερικοί πουυ δεν εννοούν να καταλάβουν ορισμένα πράγματα. Τη θέση δεν την επέλεξε ο Αποστολάκης, προϋπήρχε , δημιούργησε πολλά προβλήματα λόγω κάστρου(αρχαιολογία) και δύσκολα βρίσκεται άλλος κατάλληλος χώρος. Επί Αποστολάκη έγινε ο τάπητας και η εξέδρα και διάφορα άλλα έργα για την εξυπηρέτηση των αθλητών θεατών. Τότε που ήταν ο κ. Φερεντίνος αλλά και τώρα που είιναι αντιδήμαρχος τι έκανε για την "αγαπημένη του ομάδα"; Αν παρακολουθούσες δημ, συμβούλια , το θέμα και ο τρόπος χρηματοδότησης έργων είχε αναλυθεί και κατανοηθεί και από κακοπροαίρετους. Φταίει και αυτός που έκανε τη πολυδιάσπαση των χώρων άθλησης, ψάξε γιατί και για ποιά συμφέροντα. Ξέρεις τι υποδομή υπάρχει κάτω από το γκαζόν ; Ρώτα και μάθε, όχι ξεκάρφωτες ερωτήσεις γιατί κάτι ξέρουμε από αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ".....Επί Αποστολάκη έγινε ο τάπητας και η εξέδρα...."

    Moυ λύθηκε η απορία .....σε ένα χώρο βούρκο κανένας νοήμονας δεν χτίζει γήπεδο με γκαζόν .Εάν δεν υπάρχει πουθενά χώρος για δημιουργία γηπέδου, απλά δεν δημιουργείς και περιμένεις μέχρι να βρεις (εάν βρεις και υπάρχουν και τα χρήματα ) .
    Ρωτήθηκε κάποιος γεωπόνος ( κάποιος που να έχει κάποια στοιχειώδη άποψη για την σύσταση του εδάφους ) για το ¨εφικτό" κατασκευής του γκαζον εκεί.
    ΔΕΝ με ενδιαφέρει ή υποδομή αλλά εάν θεωρείται πετυχημένο το γκαζον ακριβώς εκεί που επιλέχθηκε σε σχέση με το διαρκές κόστος της συντηρησης του .
    Απο περιέργεια έκατσα και έψαξα στο διαδίκτυο για το νέο γήπεδο Καραισκάκη. Τα συστατικά του χώματος ήταν απαγορευτικά για την δημιουργία γκαζόν παρόλο που το γήπεδο απείχε κάπου ένα χιλιόμετρο απο την θάλασσα .Οπότε έκαναν το εξής μετέφεραν φορτία κόκκινου χώματος απο την Αιγυπτο και πάνω σε αυτό έφτιαξαν γκαζόν.
    Υπήρξαν αναλύσεις στην ποιότητα του χώματος του ..βάλτου και αυτές έβγαζαν το συμπέρασμα ότι δεν είναι πρόβλημα να επιχωματώσουμε τον βουρκο και να φτιάξουμε το γκαζόν ;;
    Nα περιμένω απάντηση ή μας δουλεύετε κανονικά ;
    Διότι δεν υπάρχει κόστος μόνο ότι έγινε εκεί το γκαζόν ...αλλά ότι έχει και κόστος συντήρησης διαφορετικό από εκείνο που θα είχε εάν δημιουργείτο σε φυσιολογική τοποθεσία.
    Εγώ δεν κοιτάζω ποιός δεν τρεχει για την ομάδα ( π.χ. ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΣ) αλλά ποιοι παίζουν με την νοημοσύνη μας με τις σκοπιμότητες (σωνει και καλά γηπέδου με γκαζον )
    Οχι τίποτε άλλο έρχονται και εκλογές για να ξερουμε ποιν ΔΕΝ θα ψηφίσουμε για να μην χαθεί επιπλέον πολύτιμος χρόνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να είσαι ενήμερος. Δεν υπήρχαν διαθέσιμα φορτηγά λόγω επείγοντος, άσε που δεν μας έδινε κοκκινόχωμα η Αίγυπτος. Μόνο στον Ολυμπιακό έδωσε και ξέρεις γιατί. Η άλλη λύση, να απομακρυνθεί η θάλασσα κατά δύο χιλιόμετρα βορειότερα και 1,85 δυτικότερα, δημιούργησε αντιδράσεις περιβαλοντολογικών συλλόγων. Το ίδιο και η πμαδική εξόντωση κροαζόντων βατράχων και ιπταμένων κουνουπιών. Απειληθήκαμε μάλιστα και με μήνυση, ευτυχώς την αποφύγαμε. Ελπίζω κάποτε να σας τελειώσει το χόρτο. Κοιτάτε και καμμία ημερομηνία λήξης στα συσκευασμένα . Είναι σε εμφανές σημείο. Κάποτε παραπονιόμασταν για το αμμοχάλικο που τρώγαμε τα πόδια μας. Τότε δεν μας ενοχλούσαν τα βατράχια και σωστά, αφού καταβρόχθιζαν τόνους κουνουπάκια. Πάντα πρέπει να έχουμε κάτι να γκρινιάζουμε. ΗΗ συνεχής γκρίνια καταντά ενοχλητική , ακόμα και στους φίλους σας.

      Διαγραφή
    2. Ποιος ορίζει την διαδικασία του επείγοντος κυριε Αποστολάκη ;;
      Σας πίεζε η Τροικα εσάς για να πάρετε γρήγορα αποφάσεις;;
      Kάνατε αναλύσεις του χώματος για να καταλήξετε ότι ναι καλό είναι να φτιαξουμε γκαζόν μέσα στο Βουρκο.
      Γιατί δεν έπαιζε η δυνατότητα να μην γίνει καθόλου;;
      Δεν παίρνω ληγμένα αλλά τρώω από το κουτόχορτο που σέρβιρε άφθονο το ΠΑΣΟΚ 30 ΧΡΌΝΙΑ τώρα .

      Διαγραφή
  4. Μα ελάτε κυριε Αποστολάκη να επιχειματολογησετε για το γηπεδο βουρκο που φτιάξατε και σας φταίει ο κυριος Φερεντίνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φιλαράκια έλεος πια με τον έρωτά σας για τον Αποστολάκη. Η ερώτηση είναι για το γήπεδο της Παλαίρου. Μη πετάτε τη μπάλα στην εξέδρα όταν δεν μπορείτε να παίξετε μπάλα. Έτσι που το πάτε θα μας πείσετε ότιι ο Αποστολάκης είναι ο τέλειος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kατά πρωτον δεν είμαστε φιλαράκια .
      Κατά δεύτερον υπάρχει κάποιος κανόνας που υπαγορεύει ότι ερωτήσεις σε θέματα γηπέδου της Παλαίρου τα σχόλια που θα αναρτιούνται θα πρέπει να είναι συναφή;
      Tρίτον και ποιος σου είπε ότι ενδιαφερόμαστε για το ποδόσφαιρο και ότι το ταυτίζουμε με την πρόοδο μιας κοινωνίας.
      Τέταρτον ποιος σου είπε ότι είναι πολύ ποιο σημαντικό το θέμα της Παλαίρου με κόστος 4.920 ευρώ ...από το διαρκές οικονομικό πρόβλημα της συντήρησης ενός γκαζόν που κάθετε κυριολεκτικό πάνω στο βούρκο ;;

      Διαγραφή
    2. Δεν μπορείς να καταλάβεις παρά μόνο να επαναλαμβάνεις ότι σε μαθαίνουν. Για αυτό κάποιος παραπάνω σου είπε μη πετάς τη μπάλα στην εξέδρα. Άλλο το αντικείμενο συζήτησης του κ. Τριαντακωσταντή. Αλλά αν δεν έχεις να πεις τίποτε υπερ του Φερεντίνου, προσπαθείς να μειώσεις τον Αποστολάκη. Αυτό μου λέει πολλά και πάω κατά Αποστολάκη μεριά. Με ξυπνήσατε και σας ευχαριστώ για το λάθος [ου ήμουνα έτοιμος να κάνω. Αποδείξατε ότι είναι ανύπαρκτος. Γειά σας

      Διαγραφή
    3. "....Αυτό μου λέει πολλά και πάω κατά Αποστολάκη μεριά..." Στο καλό και κλείσε και την πόρτα γιατί μπάζει.

      Ο Ανώνυμος (9 Απριλίου 2014 - 2:36 μ.μ) θέτει ένα ερώτημα το οποίο δεν απαντιέται από κανένα δηλαδή.για την σκοπιμότητα κατασκευής γκαζόν μέσα στο βούρκο .
      Οι Απαντήσεις που λαμβάνει είναι :
      1) Διότι δεν βρίσκαμε αλλού !! ( θα μπορούσε και να ΜΗΝ γίνει αλλά δεν το εξέτασε το Δημοτικό Συμβούλιο )
      2) Οτι είναι εκτός θέματος και ότι πετάει την μπάλα στην εξέδρα διότι αφορά η ανάρτηση το γήπεδο της ΠΑΛΑΙΡΟΥ ( και αναρωτιέται ξανά ο άνθρωπος ....είναι λιγότερο σοβαρό το γκαζόν στο βούρκο το οποίο οποίο συντηρείται κάθε χρόνο απο ένα έξοδο εφάπαξ;
      Eάν αναρτηθεί από το blog εδώ ότι για παράδειγμα θα μιλήσει ο Χ υποψήφιος στην ανάρτηση δεν μπορούν να γίνουν σχόλια για το παρελθόν τι έργα έκανε ή δεν έκανε, διότι η ανάρτηση αφορά το παρόν και το μέλλον ;
      Tι λέτε ρε τσακάλια ;O παραλογισμός στο μεγαλείο!!
      3) Ρωτάει ο άνθρωπος εάν χρησιμοποιηθηκε μελέτη για την σύσταση του εδάφους και του απαντά ο άλλος ότι θα ενοχλούνταν τα βατραχάκια και το αμμοχάλικο.
      Εάν αυτό είναι σοβαρότητα στις απαντήσεις τότε ας μην μας θεωρείτε εξορισμού γίδια εμάς στους πολίτες που αναρωτιόμαστε για το μέλλον του πολύ όμορφου τόπου μας που είχε την ατυχία να διοικείται δεκάδες χρόνια από άσχετους που ανάλωναν πολύτιμους πόρους που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν αλλού ( π.χ. να αποκτήσει η Σάλτινη το χαρακτήρα πραγματικού πάρκου και όχι σκουπιδότοπου)

      Διαγραφή
    4. Και μετά σου μιλάνε για μορφωμένους που δεν μπορούν να βάλουν σε σειρά τις σκέψεις τους Ο Ανώνυμος 2..36 πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα γιατί δεν είχε τι να εί για Πάλαιρο , αδιάφορη και απούσα η δημοτική αρχή . Για να κατανοήσετε τους ρόνους, το γήπεδο φτιάχτηκε την ίδια χρονιά ή λίγο μετά την Ακρόπολη. Τότε ό Αποστολάκης ήταν σύμβουλος απλός. Καί όσοι δεν καταλαβαίνουν ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ , ΑΣ ΠΑΝΕ ΣΕ ΑΛΛΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ . Αν δεν είχαμε γήπεδο, θα φωνάζατε στα χαμένα γιατί δεν είχαμε, τώωρα που έχουμε φωνάεται γιατί είναι εκεί. Τουλάχιστον ο Αποστολάκης κάτι έφτιαξε και το βλέπετα όπου κι αν πάτε στο δήμο Ανακτορίου. Λίγα-πολλά, καλά-κακά, ΚΑΤΙ ΕΦΤΙΑΞΕ . Ο Θύμιος και η παρέα του ; Καληνύχτα κι ας είναι μεσημέρι. Θα αργήσετε πολυ να ακούσετε καλημέρα.

      Διαγραφή
  6. Εμένα μου κάνει εντύπωση ότι 2 ημέρες οι απαντήσεις στα συγκεκριμένα ερωτήματα είναι ανύπαρκτες.
    1) Ποια δημοτική αρχή υλοποίησε το έργο "γκαζον"
    2) Έγιναν αναλύσεις του εδάφους;
    3) Πόσο στοιχίζει κάθε χρόνο η συντήρησή του
    4) Η νεολαία πως μπορούσε πριν 10 χρόνια να βολεύεται χωρίς γκαζόν και μετά άρχισε να διαμαρτύρεται ξαφικά.

    Δεν με ενδιαφέρει εάν αγαπάει ο Γιωργος ή ο Θύμιος περισσότερο τον Αμβρακικό αλλά την πόσο κακά διαχειρίζεται κάποιος τους οικονομικούς πόρους διότι το λιγότερο κακό ...συνεχίζει να παραμένει κακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. για να το ξεκαθαρίσουμε μια και καλή.
    1)έπρεπε να γίνει γήπεδο με χόρτο για τον αμβρακικό γιατί έτσι επέβαλε η ΕΠΣ.
    2) αν γινόταν με μελέτες, άδειες κλπ θα στοίχιζε......πολλά λεφτά, γιατί το γήπεδο στη βόνιτσα έγινε με πρόχειρα μπαζώματα από διάφορα έργα (άρα κόστος μηδαμινό)
    3) ακόμα και το ξερό (οι παλαιότεροι ξέρουν) σε ένα σημείο άσπριζε από το αλάτι παρόλο που έγινε εξυγίανση του εδάφους
    4) το θέμα μας όμως δεν είναι το γήπεδο στο βόνιτσα αλλά το γήπεδο παλαίρου
    έχουμε λοιπόν: μηχανικό εκσκαφέα για....συντήρηση γηπέδου! τι θα κάνει ο...εκσκαφέας?...συντήρηση? οι άδειες, οι μελέτες για
    τη...συντήρηση?
    ή μήπως μιας και είναι προεκλογική περίοδος και χρειαζόμαστε...ψήφους να πάρει και κανένας κανένα μεροκάματο για να μας ψηφίσει?! ή
    μήπως χρειαζόμαστε λεφτά για τη...σακούλα που κατηγορούσαμε?! δεν ξέρω, μπορεί να κάνω και λάθος ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ
    ΕΡΓΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ. αυτό είναι κατεπείγον!? και αφού είναι με απευθείας ανάθεση (ίσως χωρίς μελέτη)
    που ξέρουμε ότι χρειάζονται 12 μέρες και όχι 9, 10, ή 13, 14. αλλά ξέχασα... να βγούμε οριακά στο.... ποσό της απευθείας...ανάθεσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή