Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Πολιτιστικό Καλοκαίρι στο Δήμο σου...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ




Το Απόλυτο τίποτα, όπως λένε και οι μαθηματικοί και αποδέχονται οι φιλόλογοι. Μορφωμένοι γαρ…….

Κι όμως. Κάποιοι πληρώνονται για να μη κάνουν ΤΙΠΟΤΑ.

Κι όμως , λεφτά υπάρχουν για να επιδοτείται η γνωστή Οργάνωση των κολλητών για ταξιδάκια αναψυχής των ίδιων και των ίδιων προσώπων, που τσαντίζονται μάλιστα για την «αγγαρεία» που τους αναθέτουν. Λες και δεν υπάρχουν άλλα παιδιά σ’ αυτό το τόπο, που αξίζουν και μπορούν να τον εκπροσωπήσουν παραέξω. Παρεΐστικη νοοτροπία , που υποστηρίζεται άκριτα από αρκετούς.

Υ.Γ. Αναμένω εναγωνίως να δω Ποιοι θα ενοχληθούν με το άρθρο ,

Και ποιοι με το ΤΙΠΟΤΑ

46 σχόλια:

  1. Παρατηθείτε μια ώρα αρχύτερα αφού είστε άφαντοι και χωρίς ψυχολογία στο να κάνετε αυτό που είστε υποχρεωμένοι να κάνετε.. να υπηρετείτε τον λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η διαπίστωση που εύκολα κάνει κάποιος είναιι το πως μας έβλεπαν και βλέπουν οι πολιτικοί άρχοντες του τόπου μας!
    Δε νομίζω να αυταπατάται κάποιος και να νομίζει οτι οι υποψήφιοι-όλων των κομμάτων- επιζητούν τα αξιώματα για να βοηθήσουν το τόπο.Το μόνο που τους ενδιαφέρει πατριώτες είναι το προσωπικό τους συμφέρον.Ο ένας για να γλυτώσει απ'το ΚΕΠ,ο άλλος μπας και γλυτώσει την εξορία και τα 800 ευρώ του καθηγητή,ο άλλος γιατί οι λογιστές πάνε κατά διαόλου και ο μισθός της γυναίκας μικρός και πάει λέγοντας! Κάποιος κακοπροαίρετος βέβαια θα πεί, γιατί δε βάζεις εσύ υποψήφιος και τους κατηγορείς όλους ,απλά στη Βόνιτσα μετράει το σόι περισσότερο απ'όλα!
    -paz/iotis-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ".....γιατί δε βάζεις εσύ υποψήφιος ...."

      Mεγάλε !!! Σου έχει τάξει η μοίρα να μας σώσεις εσύ ....αλλά η κακιά η κοινωνία (μικρό σόι) δεν σου επιτρέπει !!
      Μεχρι και τα οικονομικά των υποψηφίων γνωρίζεις !!!
      Βρε ουστ κοπρίτη ....πηγαινε να τσαπίσεις κανένα γαιδουράγκαθο που μου θέλεις και δημαρχιλίκι !!

      Υποχραφή Παζαριώτης (άλλος)

      Διαγραφή
  3. ".....Κι όμως , λεφτά υπάρχουν για να επιδοτείται η γνωστή Οργάνωση των κολλητών για ταξιδάκια αναψυχής των ίδιων και των ίδιων προσώπων..."
    "...Λες και δεν υπάρχουν άλλα παιδιά σ’ αυτό το τόπο, που αξίζουν και μπορούν να τον εκπροσωπήσουν παραέξω...."

    Εάν κάτι είναι συναρπαστικό σε αυτό το blog είναι η επιτηδευμένη ΑΣΑΦΕΙΑ στο λόγο που εκφέρει !!
    Ποια είναι η "γνωστή Οργάνωση των κολλητών" που επιδοτείται ..και πόσο επιδοτείται ;;
    Ποια είναι "τα παιδιά στον τόπο που αξίζει να προσφέρουν στον τόπο"
    Και το κυριότερο αγαπητέ διαχειριστή του blog τι είναι πολιτισμός για σένα ...έτσι ώστε να προσφερθεί και να αναλωθεί (εάν αναλωθεί ) από τους ντόπιους;;

    Eίχε ποτέ πολιτιστικό (σοβαρό) τμήμα ο Δήμος τα τελευταία ΕΙΚΟΣΙ χρόνια ....για να απαιτείς να σου προσφερθεί πολιτισμός;;
    Aλήθεια (επιμένω διαχειριστή αυτού του blog ) τι είναι πολιτισμός για σένα για να το ζητάς εναγωνίως.
    Για το κάρυ ήταν μερικές βραδιές εκχώρησης του κάστρου στον ιδιώτη για να διαφημίσει τα εκπαιδευτήρια του συν κάποιο χορευτικό στην Κουκουμίτσα με λίγο κλαρίνο.Κάπου εκεί τέλειωνε και το όραμα του αμόρφωτου ....διότι ο αμόρφωτος δήμαρχος το πολύ πολύ να θέλει κανένα πανυγήρι στο Μοναστηράκι και μέχρι εκεί .Επίσης για τον αμόρφωτο πολιτισμός ήταν να μπαζώσει τον βάλτο και να βάλει γρασίδι για να παίζει ο Αμβαρκικός !!!(Απο που και ως που το ποδόσφαιρο είναι πολιτισμός δεν κατάλαβα ποτέ!!).Επίσης ο αμόρφωτος μπορεί να έδινε στους αλογομουρηδες κανένα ευρώ για να κατεβάζουν άλογα κάθε τρεις και λίγο και τα βάφτιζε γιορτή αλόγου. Εδινε και κανένα ευ΄ρω για καμιά λαγάνα την καθαρή δευτέρα και τέλος.
    Ο μορφωμένος πάλι δεν έδειξε απολύτως τίποτε σε θέματα πολιτισμού και ήθελα να ήξερα γιατί διέλυσαν οι άχρηστοι την δανειστική βιβλιοθήκη που λειτουργούσε χρόνια .Αυτοί πρέπει να έχουν πρόβλημα και με την επιμόρφωση των πολιτών.
    Δυσκολεύομαι να σκεφτώ ποιός ήταν ο πιο άχρηστος σε θέματα πολιτισμού ο απερχόμενος ή ο επερχόμενος .

    Αν αυτό ήταν το στίγμα των προηγούμενων δημάρχων σε θέματα πολιτισμού ( παντελώς ανύπαρκτο ως επικίνδυνο ) το δικό σου στίγμα κύριε διαχειριστή του blog ποιό είναι για να απαιτείς !! Τι ορίζεται πολιτισμός για εσένα ;;
    Διότι εάν περιμένεις πολιτισμός απο τον αμόρφωτο ....θα περιμένεις για πολύ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατ' αρχήν δεν είμαι διαχειριστής σε κανένα blog για να δώσω πασίγνωστους αλλά και με ευρεία σημασία ορισμούς. Παρακολουθώ απλά τη λογική κάποιων που εκφράζονται ή σχολιάζουν. Βλέπω ότι με ευθύτητα παραδέχεσε ότι επί αμόρφωτου κάτι κινούνταν στο πλιτιστικό τομέα, σε αντίθεση με τον απερχόμενο μορφωμένο. Είναι λοιπόν κάτι. Κακόγουστο ή όχι , το κρίνουν κάθε φορά οι δημότες. ΄Καλό είναινα προσπαθείς να περάσεις τη δική σου αντίληψη , αλλά αν δεν τα ακαταφέρνεις , τότε κάτι συμβαίνει. Αλλά και οι έννοιες "μορφωμένος - αμόρφωτος" επιδέχονται τη δική τους ερνημεία. Και βέβαια, η κατοχή πτυχίων μπορεί να εξασφαλίζουν επαγελματική επιτυχία αλλά και απαιτήσεις από τη κοινωνία που έχει τα δικά της σταθμά . Μπορείς να θεωρήσεις μρφωμένο εκείνον που δημόσια , από το μπαλκόνι, κατηγορούσε αντιπάλους του , τον μεν ένα ηλίθιο τον δε άλλο κακόμοιρο (ή κάπως έτσι) ; Το επίπεδο της μόρφωσης το ζυγίζει η κοινωνία με τα δικά της σταθμά, κρίνει και επιλέγει. Απαράβατος κανόνας στη δημοκρατία είναι η ισχύς της θέλησης των πολλών και πρέπει να την αποδεχόμαστε με γενναιότητα. Όσο δε επιμένει η μειοψηφία να περάσει την άποψή της απολυταρχικά και χωρίς επιτυχία, χαρακτηρίζεται στο τέλος ως περιθωριακή, γραφική , καμμιά φορά επικίνδυνη, κλπ. Η συζήτηση βέβαια θα πλατιάσει και σταματώ εδώ. Γι ατις ασάφειες που δεν καταλαβαίνεις, έχουν κι αυτές τη δική τους γλυκιά πρόκληση σε όσους αισθάνονται ανήσυχοι στην αποκάλυψη όσων δεν επιθυμούν να γίνουν γνωστά. Και αποκαλύπτονται , αντιδρώντας στο φόβο της αποκάλυψης. Όποις έχει τη μύγα , λέει ο λαός. Άλλωστε δεν είμαστε και πολλοί, γνωριζόμαστε.

      Διαγραφή
    2. Η ανάρτηση για πρόγραμμα εκδηλώσεων του δήμου δεν υπογράφεται άρα έχω το δικαίωμα να θεωρώ ότι η ανάρτηση είναι του blogger και σε αυτόν απευθύνομαι.
      Αφού αντ' αυτού απαντάς εσύ λοιπόν θα πω καθαρά τα τελευταία είκοσι χρόνια δεν υπήρξε ποτέ πολιτιστική πολιτική στο δήμο.Πόσο καθαρότερα να το πω ;; Από που προκύπτει η παραδοχή μου ότι επί αμόρφωτου κάτι κινούνταν;;
      Tην τελευταία φορά που η κοινωνία ζύγισε έκρινε και επέλεξε "δημοκρατικά" μας φόρεσε στο σβέρκο το ΠΑΣΟΚ για τριάντα χρόνια και τα αποτελέσματα τα βιώνουμε ως κοινωνία δραματικά. Εγκάθετοι αμόρφωτοι φορεσαν την προβιά του "δημοκρατη" και μας "παρουσιαστηκαν " μέσω Τσοβόλα υπάληλοι υπηρεσιών ,δηάμαρχοι κ.λ.π.
      Ανάλωσαν πολύτιμους οικονομικούς πόρους σε γηπεδικά γρασίδια και σε μετατροπή του ιστορικού κέντρου σε ένα απέραντο παρκιγκ.
      Δεν γνωρίζω ποιός αποκάλεσε ποιόν από το μπαλκόνι ηλίθιο και κακόμοιρο αλλά εγώ πιστεύω ότι ο αμόρφωτος τα συμπυκνώνει και τα δύο χαρακτησιστικά.
      Για να μην πλατειάσει άλλο η συζήτηση διότι όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα(αμόρφωτους) τον τρων οι κότες(η αμορφωσιά) καλείται αυτός που ανάρτησε την είδηση περί οργάνωσης και κολητών με ταξιδάκια αναψυψής να μας πει ποιοί είναι αυτοί και ποια τα ποσά .
      Θα περιμένουμε και το πολιτιστικό όραμα του "αμόρφωτου" για να κρίνουμε τι άλλαξε (εάν άλλαξε) πολιτιστικά .

      Διαγραφή
    3. Το δίλημμα ξανατίθεται : μορφωμένος με αντικοινωνική συμπεριφορά ή αμορφωτος και κοινωνικά αποδεκτός ;

      Διαγραφή
    4. Ωρε, ποιός ήταν οο τελευταίος δήμαρχος που προώθησε το πολιτισμό ;
      Ωρε, πως ζούμε τόσα χρόνια απολίτιστοι ;

      Διαγραφή
    5. Από κει που γράφεις «Για τον κάρυ…. μέχρι το Μοναστηράκι και μέχρι εκεί» και αλλού, ως έμμεση παραδοχή. Ξαναδιάβασέ το. Και επειδή θα σου διέφυγε ότι τα κύρια ονόματα γράφονται με κεφαλαία , όπως μας μαθαίνουν οι πραγματικοί δάσκαλοι και προς αποφυγή κακοποίησης της γραμματικής, ασχέτως συναισθημάτων, ελπίζω να εννοείς το πρόσωπο και όχι το καρύκευμα. Άσχετο : Δεν ξέρω αν έχεις κανένα φίλαθλο στο περίγυρό σου, αλλά, αν πραγματικά θες να κατανοήσεις τη σχέση πολιτισμού – ποδοσφαίρου , δεν έχεις παρά να παρατηρήσεις συμπεριφορές ανθρώπων στα γήπεδα Αγγλίας –Γερμανίας , κλπ και της Ελλάδας. Εάν η πολιτεία κατόρθωνε με ανάλογα μέτρα να εξομοίωνε τις συμπεριφορές των Ελλήνων φιλάθλων στα γήπεδα, δεν νομίζεις ότι και δια του ποδοσφαίρου θα ωφελούνταν το πολιτιστικό επίπεδο κάποιων; Αν ΝΑΙ , σε παραδέχομαι. Αν ΟΧΙ , συμφωνώ μαζί σου γιατί δεν αξίζει η διαφωνία.

      Διαγραφή
    6. Είμαι αμόρφωτος αλλά δεν με παρουσίασε ο Τσοβόλας, οπότε γλυτώσατε. Αν μορφωθώ και με παρουσιάσει ο Τσίπρας θα είμαι εντάξει για Δήμαρχος ; σε 5 χρόνια μπορώ να πάρω 2-3 πτυχία (1 ΑΕΙΙΙΙΙ, 1 ΙΕΚ και ένα μαγείρου) , πιθανόν και 4ο αν έχω την υποστήριξη των οργανώσεων, ξέρει ο Αλέξης. Ή θα παρουσιαστεί και πάλι κάποιος από το πουθενά και θα στερήσει την επιτυχία (όχι τη προσωπική εννοώ του κόμματος, (1 ειν΄το κόμμα πιά). Κάνουν αυτά τα πτυχία για δήμαρχος ή να αλλάξω κατεύθυνση;

      Διαγραφή
    7. Εγώ θεωρούμαι δημοκράτης αλλά δεν φοράω προβιά. Κινδυνεύω να κακοχαρακτηριστώ ;

      Διαγραφή
    8. Σοβαρά τώρα (απαντώ συνεχόμενα) : Αν κύριε / α με τόση χολή και ευκολία αποδέχεστε από τους πολιτικούς εκπροσώπους αλλά και εσεις αποκαλείτε εκλεγμένους εκπροσώπους , ηλίθιους , ανόητους, κακόμοιρους κλπ, προφανώς δεν έχετε καμμία σχέση με την κοινώς αποδεκτή έννοια του πολιτισμού και ιιδιαίτερα του πολιτικού πολιτισμού , και ανακαλώ τη προσφώνηση στην αρχή του κειμένου. Διότι , κατ΄ανάγκη , διακοσμείτε με τα ίδια κοσμητικά και όλους εμαςπου επιλέξαμε ένα από τους άλλους.

      Διαγραφή
    9. Please , εγώ που δεν (αρνητικό) είμαι αμόρφωτος αρα πίτουρο, γιατί με τσιμπαν οι κότες κάθε φορά που τους παίρνω τα αυγά ; Χρειάζεται να επιδεικνύω στο κόκκορα θεωρημένο αντίγραφο πτυχίου ; Μπορώ να το τοποθετήσω σε περίβλεπτη θέση εντός του κοτετσίου, να το βλέπουν οι αμόρφωτοι και να σκάνε από το κακό τους;

      Διαγραφή
    10. Αμόρφωτε 4.15 , μην ανυσηχείς , βρίσκεσε στο σωστό δρόμο........................... Απομακρύνεσε , ευτυχώς για όλους μας.

      Διαγραφή
    11. Προς έναν αμόρφωτο των σχολίων (ένα κάθε 5 λεπτά !! μα τι διάλολο δεν έχεις άλλη δουλειά να κάνεις ...πήγαινε να ξηλώσεις το πάρκιγκ της πλατείας που οραματίστηκε ο αμόρφωτος).

      α) Ενας αμόρφωτος και κοινωνικά αποδεκτός μπορεί να είναι ταυτόχρονα επικίνδυνος !!! Βλέπε στο λήμμα Τσοχατζόπουλος ...εάν δεν σε βοηθάει πήγαινε και ποιο πίσω ιστορικά Χίτλερ . Εάν δεν καταλαβαίνεις να μου το πεις να στο εξηγήσω !!
      β)Αποκάλεσε κάποιος ηλίθιος ανόητους και κακόμοιρους καποιους υποψίφιους ;;; Kαι λίγα είπε !!
      Ρίξε μια ματιά στη πολιτική του αμορφωτου (γρασίδια,παρκιγκ πλατείας, κοτρόνες στο ιστορικό κέντρο και καταλάβεις !!

      Άσχετο ...υπάρχει κάποια διοικητική κύρωση στον αμόρφωτο νεοεκλεγέν και το κυριότερο κοινωνικά αποδετκό δήμαρχο;;
      Αν ναι ...γαιτί δεν με εκπλήσσει;;

      Διαγραφή
    12. νεοεκλεγέντα , για να μη βιάζουμε τη γλώσσα. Δεν τα έμαθες ; Τον έκαναν ντα. Μα σοβαρά, πιστεύεις ότι μπορούν να επιβληθούν διοικητικες ποινές για το ίδιο έγκλημα που η δικαιοσύνη τον απήλλαξε ; Το αγνοείς κι αυτό σκόπιμα, για να μπορείς να λές κάτι. Σε τέτοιο επίπεδο... της ληψής αλήθειας που έμαθαν - συνήθισαν κάποιοι να ζούν , αυτοϊκανοποιημένοι στη μιζερη εικονική τους πραγματικότητα. Μετά , αυτά τα σαχλά και θρασύδηλα άτομα , αντί να ζητήσουν συγγνώμη και να αποδεχτούν το ανθρώπινο λάθος τους , θα συνεχίσουν στην επόμενη λάσπη. Αλλά, ποιός ασχολείται μαζί τους; Τα υπ΄΄ολοιπα, θεωρώ ότι σκοπίμως τα έγραψες ασυνάρτητα και φαιδρά, για να ελαφρυνθεί η κατάσταση. Διαφορετικά , κάτι άλλο πρέπει να συμβαίνει. Κουράστηκα. Καληνύκτα. Ενδιαφέρουσες απόψεις πράγματι.

      Διαγραφή
    13. Α! Λησμόνησα να ικανοποιήσω την απορία σου - θα βάλω τα δυνατ΄΄α μου πράγματι- : Πράγματι , η ενασχόλησή μου με τα σχόλια έχει σχέση με το μεροκάματό μου. Κάπως πρέπει να ζήσουμε και οσο μπορούμε άκοπα. Με καταλαβαίεις , έτσι;. Buena noteeeee

      Διαγραφή
    14. ".....Πράγματι , η ενασχόλησή μου με τα σχόλια έχει σχέση με το μεροκάματό μου. Κάπως πρέπει να ζήσουμε και οσο μπορούμε άκοπα..."

      Aυτω κε εάν ήναι οιδηση !!! Ο αυτοδιμιουργητος Βασιλάκης Καιλας γαίνημα θραίμα του βαθαίως ΠΑΣΟΚ πληρώνοι για συνσχολιαστές!!!

      Σε περοίπτοσι που ηπάρχοι κανένα γραματηκό λάθως διορθωσέ το (πληρωνεσαι που πληρώνεσαι!!)

      Μουτσας γρατσιας κομπανιέρος

      Διαγραφή
  4. απάντηση στον 21 Ιουλίου 2014 - 9:51 π.μ. Εκεί που τσαπίζω εγώ φιλαράκο δεν έχει γαιδουράγκαθα, ούτε με ενδιέφερε ποτέ το δημαρχιλίκι,όχι μόνο εμένα αλλά και εκατοντάδες αξιοπρεπείς βονιτσάνους που δεν ασχολούνται με το δήμο.Ξέρεις γιατί; Απλά γιατί πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία σε κάτι γίδια σα και σένα!
    -paz/tis-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επιβεβαιώνεται η μίζερη πρόβλεψη του/της αρθρογράφου. Όσοι ενοχλούνται με τη πραγματικότητα και τα γεγονότα που βγαίνουν στο φως, προσπαθούν να πετάξουν τη μπάλλα στην εξέδρα και να θολώσουν το τοπίο. Ασχολούνται με το περιτύλιγμα και όχι το περιεχόμενο. Μάταια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. To ερώτημα προς τον διαχειριστή του blog συνεχίζει να μένει αναπάντητο ....δηλαδή τι είναι πολιτισμός για αυτόν έτσι ώστε να απαιτεί να υπάρχει στην περιοχή και να προσφέρεται προς κατανάλωση.
    Είναι η γιορτή του αλόγου και η ψητή "πρατίνα" που "θυσιάζεται" προς βρώση και τέρψη των νηστικών επισκεπτών;;
    Eίναι το πως το "τρίβουν το πιπέρι" που σπεύδει να αποθανατίσει σε βίντεο ο σχετικός bloger;;
    Eίναι πολιτισμός η είδηση εορτασμού "γιορτάστηκε ο τάδε Αγιος και τελέστηκε σχετική θεία λειτουργία" ...και να καμιά 50 αριά φωτογραφίες με τα κοφίνια άρτου και να καμιά πενηνταριά φωτογραφίες με τα σφαχτά που προετοιμάζονται κατά την παραμονή.
    Είναι πολιτισμός η αναπαραγωγή της είδησης ότι τελέστηκε το τάδε πανηγύρι με την τάδε λαικο-δημοτική τραγουδίστρια και με το συγκρότημα των επίσης τάδε συμπαθών τσιγγάνων που κυριολεκτικά "εκτέλεσαν" εν ψυχρώ το δημοτικό τραγούδι με τα ντραμς και την ηλεκτρική κιθάρα το μπάσο καθώς και τις κάκιστες μικροφωνικές εγκαταστάσεις που καλύπτουν και τις παραφωνίες του κλαρίνου ;;
    Eίναι πολιτισμός ο εκφυλισμός του αποκριάτικου εθίμου "Γρηγοράκης" .
    Που ακριβώς βρίσκεται το δικό σου πολιτιστικό στίγμα αγαπητέ διαχειριστή του blog ;;
    Aλήθεια πολιτισμό (για σένα) παράγει μόνο ο Δήμος στην περιοχή και κανένας άλλος;;
    Aν ναι ..περίμενε την επόμενη δημοτική αρχή που την στήριξες ανοικτά προεκλογικά να σου φτιάξει μια Αίθουσα πολιτισμού (τάχιστα) που θα μπορούσε να αποτελέσει το φυτώριο για ενδιαφέροντα μελλοντικά γεγονότα (κινηματογράφος,συναυλίες, ομιλίες θέατρο κ.λ.π.) ....μέχρι να σου την φτιάξει την αιθουσα ( ο νέος Δήμαρχος) μπορείς να παρεμβαίνεις απο το παρόν blog δημιουργικά στα πολιστιστικά πράγματα του τόπου μας ως εξής :

    Φτιάξε ένα post στο οποίο θα αναρωτιέσαι τι έγινε και εξαφανίστηκε η δανειστική βιβλιοθήκη της Βόνιτσας !!
    Ποιός ηλίθιος είχε την έμπνευση να σταματήσει τις δραστηριότητες του αναγνωστηρίου και πότε θα ξαναρχίσει η λειτουργία της.
    Και είναι πολύ σημαντική η λειτουργία της δανειστικής βιβλιοθήκης διότι το διάβασμα δημιουργεί ερεθίσματα στην σκέψη και βελτιώνει την κριτική ικανότητα .Βελτιώνοντας την κριτική ικανότητα θα αποφύγουμε στο μέλλον αμόρφωτοι "καριόληδες" να διαφεντεύουν το μέλλον του τόπου μας .

    Αγαπητέ διαχειριστή του blog ;; Φτιάξε ένα ποστ (ανάρτηση) όπου θα μας πληροφορείς για την έκθεση ζωγραφικής της τάδε συμπολίτισσας μας και όχι απλά αυτό αλλά θα της πάρεις και μικρή συνέντευξη π.χ. πως εμπνέεται , από που αντλεί τα θέματα της κ.λ.π.

    Πηγαινε (αγαπητέ bloger) σε μια απο τις φιλολογικές βραδιές που διοργανώνονται στην Βόνιτσα βάλε την κάμερα να γράφει και ανέβασε στο youtube έστω ένα απόσπασμα απο τις ομιλίες .

    Mμπορείς να ενημερώνεις τον κόσμο για τις πραγματικές πολιτιστικές εκδηλώσεις που κάνουν οι όμοροι δήμοι (Λευκάδας και Πρέβεζας ) .Αφού στην Βόνιτσα δεν διοργανώνεται τίποτε πολιτιστικά να προτείνεις την συναυλία του Μάλαμα στην Λευκάδα , την γιορτή της Σαρδέλας στην Πρέβεζα , την τάδε θεατρική παράσταση .Αφού ο πολιτισμός δεν προσφέρεται στην περιοχή μας ...εεεε.... τότε κάνε τον νέο κόσμο να σηκωθεί απο την φραπεδιά του κάθε Τζεφριού και να αναζητήσει εκεί κοντά του πολιτισμό(έστω της Λευκάδας και της Πρέβεζας).

    Άλλη παρέμβαση αγαπητέ blogger που μπορείς να κάνεις Υπάρχουν πολιτιστικοί σύλλογοι στην περιοχή μας ;; A ναι παρουσίασε τους , πάρε συνέντευξη για τους σκοπούς τους , ανάδειξε εκδηλώσεις τους .
    Μπορείς να κάνεις χίλια πράγματα εάν πραγματικά ενδιαφέρεσαι για τον πολιτισμό.

    Επίσης περιμένουμε να μάθουμε ποιά είναι η Οργάνωση ( το Ομικρον με κεφαλαίο !!) των κολλητών που επιδοτείται για ταξιδάκια αναψυχής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φαίνεται ότι η διαφορά για σένα μεταξύ γιορτής της ψητής πρατίνας (που παράγουμε εμείς) και της γιορτής της σαρδέλας που αλιεύεται στη Πρέβεζα , έχει να κάνει με τους χορτασμένους ή πεινασμένους επισκέπτες. Κατάλαβα. Εσείς οι πολιτισμένοι χορτασμένοι για σαρδέλα, εμείς οι αμόρφωτοι και πεινασμένοι για πρατίνα . Μην αναζητήσεις χαρακτηρισμούς και σχόλια για αυτή τη ποιοτική διαφοροποίηση. Αντιλαμβάνεσαι που κλείνει η ζυγαριά.
    Δεν μπόρεσες να καταλάβεις το σχόλιο ανωνύμου για το πόσο πλατιά είναι η έννοια του πολιτισμού μιας κοινωνίας και επιμένεις να ρωτάς μπας και συμφωνήσει κάποιος με τις απόψεις σου. Μελέτησε Καζαντζάκη τούτο το καλοκαίρι να καταλάβεις τον άρρηκτο σύνδεσμο πολιτισμού και Ιστορίας κάθε τόπου και των ανθρώπων του. Να καταλάβεις τη σχέση που έχει η Θρησκεία στη πορεία κάθε λαού , ακόμα και των ειδωλολατρών. Και βέβαια αν ο Παλαμάς, ο Χατζιδάκις αλλά και η Νικολακοπούλου , η ΤΣώτου και τόσοι άλλοι σύγχρονοι άκουγαν τους περισσότερους στίχους των εν νεφέλαις μαλαμοζερβουδάκηδων θα έφριτταν. Ικανοποιούν βέβαια κάποιους μοναχικούς κουλτουριάρηδες. Γράφουν που και που και καμμιά επιτυχία. Ακριβώς η ποιότητά τους δεν τους χάρισε τη διαχρονική αναγνώριση του Καρναβά, του Τσιτσάνη, του Αγγελόπουλου, του Καζαντζίδη , του Νικολάου, του Χατζή, του Θεοδωράκη, και τόσων ατελείωτων άλλων. Αυτοί έγραψαν πολιτισμό, όπως και οι αρχαίοι , που συγκινεί άλλους λαούς αλλά όχι τους εντόπιους πολιτισμένους. Γιατί αυτοί εξέφραζαν έννοιες και αξίες με σαφήνεια που αντιλαμβάνονταν εύκολα και ο κάθε «αμόρφωτος» , γιατί σ’ αυτούς κυρίως απευθύνονταν
    Θεωρείς τον κάθε διαχειριστή αρμόδιο να ερμηνεύει έννοιες και να δίνει ορισμούς ; Να γράφει προς τέρψιν των ολίγων ; Τότε οι ιστοσελίδες θα χαρακτηρίζονταν σαν προπαγανδιστικές, μονόπλευρες, κλπ ,κλπ αν μη χειρότερα. Ο ρόλος τους είναι να ενημερώνουν όσο μπορούν για όσα οι άλλοι αποκρύπτουν .Γιατί προσκαλείς τον διαχειριστή και δεν ενεργείς ΕΣΥ σαν πολιτισμένο άτομο που θέλει και επιδιώκει να καλύψει τα κενά του πολιτισμού του χωριού; Που θέλει να βοηθήσει στην ανύψωση του επιπέδου ; Να δούμε πόσοι αμόρφωτοι θα αποδεχθούν τη χρησιμότητα του πολιτισμού σου; ΕΣΥ τι έκανες για να έχεις το δικαίωμα της κριτικής και των υποδείξεων ; Φραπεδιά στο κήπο και τα ξενόφερτα οινοπνευματώδη , μια και το καφεδάκι , το κρασάκι και το τσίπουρο θεωρούνται ίδιον των θολοκουλτουριάρηδων ξεπερασμένων των παραλιακών κέντρων ; . Ευτυχώς για εμάς τους παραδοσιακούς επισκέπτες που επιμένουμε ελληνικά (αν σου λέει κάτι η έννοια). Πολλά έγραψαν , εν γνώσει μου ότι τα έγραψα επί ματαίω. Δεν πειράζει, θα ωφεληθούν κάποιοι άλλοι αναγνώστες. Και δεν είμαι ούτε εγώ διαχειριστής – βρε μανία με τις λέξεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Α! Μη το ξεζάσω : Αν θέλεις να μάθεις ποιά είναι η Οργάνωση (το Όμικρον με κεφαλαία) πρέπει να εξέλθεις του κουβουκλίου σου, τουτέστιν του στενού κύκλου σου , να εισέλθεις και να συμ-βιώσεις στη ταξική κοινωνία που επέλεξες να ζεις για να νοιώσεις το παλμό και να αποκτήσεις τη δυνατότητα ορθής ερμηνείας των πράξεων της , όπως π.χ. όταν χορεύει παθιασμένα ζεϊμπέκικο ή Πως το τρίβουν το πιπέρι (με μικρά) Μπλιάχχχ το χορό.= εννοώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς ανώνυμο των σχολίων 3:18 και 3:23 (προφανώς ο ίδιος λόγω χρονικής απόστασης των σχολίων ).
      Διακρίνω μια τρικυμία εν κρανίω ή μου φαίνεται ;;

      Eάν η αρχική ανάρτηση (περί πολιτιστικής ένδειας ) έχει γραφεί από τον διαχειριστή του blog δικαίωμα μου να τον εγκαλώ να μου πεί πως αντιλαμβάνεται τον πολιτισμό για να καταλάβω τι εννοεί Ομάδες γνωστών με ταξιδάκια.Εσύ τι ζορι τραβάς;
      Eκτός και εάν ταυτιζεται ο διαχειριστής με σένα.Οπότε μιλάμε σε διαφορετική βάση.
      Αν μου αποδείξεις εσύ την άρρηκτη σχέση της θρησκείας στην πορεία του λαού στην οποία αναφέρεται ο (αφορισμένος απο την Εκκλησία ) Καζατζάκης θα σου χαρίσω χρυσούν ωρολόγιον .Καλύτερα να ξαναδιαβάσεις εσύ Καζατζάκη για να εννοήσεις τι εννοεί!!
      Η Τσωτου στο ίδιο επίπεδο με τον Παλαμά και τον Χατζιδάκι (ο οποίος ήταν συνθέτης και όχι στιχουργός ή ποιητής!!).
      Ελεος ρε ανωνυμε ....μας διαβάζουν και κάποιοι σοβαροί άνθρωποι!!
      Ωστε πολιτισμό έγραψε ο Καρναβάς, ο Νικόλαος ( ποιός είναι πάλι αυτός ;;) ο Χατζής και ο θεοδωράκης (στα γνωστά του και όχι στο ορατόρια του και στα διάφορα Canto Ηeneral ) αλλά πολιτισμό δεν γράφει ο Ελύτης , ο Σεφερης , Ο Αναγνωστάκης ο Εμπειρίκος , ο Καρουζος , ο Τασος Λειβαδίτης διότι δεν είναι ευρεία αναγνωρίσιμοι απο το πόπολο που γνωρίζει την Σωτια Τσώτου και τον Κωστα Χατζή;; (Ξέχασες την μαρινέλα πάνε σετ αυτοί ) .

      "....Ο ρόλος τους είναι να ενημερώνουν όσο μπορούν για όσα οι άλλοι αποκρύπτουν .Γιατί προσκαλείς τον διαχειριστή και δεν ενεργείς ΕΣΥ σαν πολιτισμένο άτομο που θέλει και επιδιώκει να καλύψει τα κενά του πολιτισμού του χωριού;..."

      Αυτό πάντα κάνει ο διαχειριστής ;; Tότε ας μας ενημερώσει εάν υπάρχουν διοικητικές κυρώσεις (και ποιές) στο νέο δήμαρχο ή θα το κοιτάξουμε στο φλυτζάνι να το βρούμε;;
      Oταν θα αποκτήσω blog θα ενημερώσω τον κόσμο για τις αισθητικές μου επιλογές .Οταν αποκτήσω αίθουσα πολιτισμού θα καταγράψω τις επιθυμίες μου για καλλιτεχνικές παρεμβάσεις.Μέχρι τότε έχω το δικαίωμα να εγκαλώ αυτόν που "επηρεάζει ( όσο επηρεάζει) τις συνειδήσεις μέσω blog να αποδείξει την ορθότητα της είδησης περί "Οργανωσης" και περί ανθρώπων που υπάρχουν αλλά δεν αξιοποιούνται .
      Τα άλλα περί αμόρφωτων που θα αποδεχτούν την χρησιμότητα του πολιτισμού "Μου" ( δυστυχώς δεν παράγω πολιτισμό για να κατέχω ) είναι ένα παραλήρημα χωρίς λογική και επιχειρήματα ....και για να το πω λαϊκά ...σοφιστείες του κώλου !!
      Αντιστρέφω το ερώτημα ....τι έχει κάνει ο δημιουργός του blog πολιτιστικά για να απαιτεί πολιτισμό .Εάν δεν έχει κάνει τίποτε ...εεεε..ούτε και αυτός (ο διαχειριστής) .....εεεεε....ας μην μιλάει ούτε και αυτός !!

      Τέλος ας αφεθούμε στην μαγεία ...της Ποίησης της Τσώτου (η οποία είναι πολιτισμός κατ' εσένα ) και στην ποίηση του Μιχάλη Κατσαρού που είναι θεωρείται θολοκουλτουριάρης (ως γνωστόν στον πολιστισμικό μικρόκοσμό σου!!) και μη αναγνωρίσιμος. Μάντεψε ποιό είναι ποιού ;;

      "...Tα νιάτα του έφαγε ο Στρατής
      στα ναυπηγεία ολημερίς
      φτιάχνει τα πιο γερά σκαριά
      να παν οι άλλοι μακριά
      να ταξιδέψουνε τη γη
      οι τυχεροί, οι τυχεροί..."

      ".....Αντισταθείτε, σ’ αυτόν που χτίζει ένα μικρό σπιτάκι
      και λέει καλά είμ’ εδώ.
      Αντισταθείτε, σ’ αυτόν που πάλι γύριζε στο σπίτι
      και λέει Δόξα σοι ο Θεός.
      Στον περσικό τάπητα των πολυκατοικιών
      τον κοντό άνθρωπο του γραφείου
      στην εταιρεία εισαγωγαί εξαγωγαί
      στην κρατική εκπαίδευση και το φόρο
      αντισταθείτε σε μένα ακόμα που ιστορώ...."

      YΓ .
      Τι θα γίνει με το όνομα της Οργανωσης θα το μάθουμε ( το ξέρει ο παραδοσιακός επισκέπτης της Κατούνας ποιό πάνω όπως λέει ) και δεν το ξέρουμε εμείς .

      Ποια είναι τα ικανά άτομα poy μπορούν να χορτάσουν την πολιτιστική δίψα του παρόντος blogger ;;

      Διαγραφή
    2. Από το λόγο του Κολοκοτρώνη στη Πνύκα , πνευματική παρακαταθήκη του Γέρου του Μωριά προς τη νέα γενιά (μπορείς να τον βρείς πολύ ευκολα, αν δεν τον έχεις ήδη) . Απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου , παρουσία του μεγάλου Γ. Γεννάδιου Θα διαπιστώσεις πόσο απλά συνδέει την αρχαία Ελλάδα και τη θρησκεία με το χριστιανισμό , στην αρχή του λόγου του. Αποσπάσματα : «Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση.» Ξεκινάει από το κλήρο , όχι από τη τάξη του τους στρατιωτικούς. Προφανής η εξήγηση , όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν με λογισμούς να την ανατρέψουν. Και ευθύς παρακάτω «Πρέπει να φυλάξετε την πίστη σας και να την στερεώσετε, διότι, όταν επιάσαμε τα άρματα είπαμε πρώτα υπέρ πίστεως και έπειτα υπέρ πατρίδος. Όλα τα έθνη του κόσμου έχουν και φυλάττουν μια Θρησκεία. Και αυτοί, οι Εβραίοι, οι όποίοι κατατρέχοντο και μισούντο και από όλα τα έθνη, μένουν σταθεροί εις την πίστη τους.» Θα μου πεις Τι περίμενες να πει ΕΝΑΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ! Ψάξτο καλλίτερα. Κολοκοτρώνης τέλος. Δεν ξέρω αν ο πολιτισμός σου σου επιτρέπει να ακούσεις Βέμπο στα τραγούδια του 40. Κάνε για χάρη μου υπομονή , να διευρύνεις τον ορίζοντα. Ξέρω τον αντίλογο για κάθε θέση περί αλληλεξάρτησης θρησκείας- πατρίδας , ιδιαίτερα από όσους θεωρούν τη θρησκεία – πίστη το όπιον του λαού. Διαφέρουμε στις κοσμοθεωρίες. Και η δική μου είναι ευρύτατα και σταθερά αποδεκτή , η άλλη με όποιον μανδύα κι αν παρουσιάζεται, αποκαλύπτεται και απορρίπτεται

      Πιστεύω αν δεν σε βοήθησα να κατανοήσεις τη σχέση , τουλάχιστον σε προβλημάτισα για να το ψάξεις. Αλλά , κι αν όχι, δεν πειράζει, δεν περίμενα πολλά το καλοκαίρι (ξαναγυρναμε στο δημοσίευμα)

      Διαγραφή
    3. 22-7 435 Πόσο έξυπνος/η είσαι που κατάλαβες ότι είναι το ίδιο πρόσωπο. Ορκίζομαι ότι προσωπικά δεν σε κατάλαβα, κι αν έχεις Θεό , πίστεψέ με. Χρειάζονται τόσα πολλά για να επιδείξεις τις πνευμ ικανότητες σου ; Σε διαβεβαιώ πως όχι. Ο καθείς καταλαβαίνει το μορφωτικό σου επίπεδο και το ύψος που βρίσκεται , και δεν εννοώ τα πτυχία. Συγχαρητήρια για την επιμονή και υπομονή σου να συνομιλείς (κάτι σαν το chat των μορφωμένων) με αμόρφωτους. Συνιστώ σε κάθε αναγνώστη να διαβάζει 2 και 3 φορές αργά τα κείμενα και να διατηρεί τη συνέχεια των ισχυρισμών εκάστου.

      Διαγραφή
    4. Δεν γνωρίζω ανώνυμε των 5:26 εάν είσαι ο ίδιος με τα σχόλια στις 22 Ιουλίου 3:18 καθώς και 3:23 (τις IP των σχολιαστών τις ξέρει ο διαχειριστής του blog και όχι εγώ) αλλά την κουβέντα για την θρησκεία και πως μπλέκεται μέσα στον πολιτισμό δεν την ξεκίνησα εγώ .Άλλος ανέφερε την ταύτιση (??!!) του Καζατζάκη με το θρησκευτικό συναίσθημα.
      Αφού επιμένεις λοιπόν για το ρόλο της θρησκείας στην ιστορία και στον πολιτισμό ενός έθνους ας αναφέρω και εγώ μερικά πράγματα που έπεσαν στην αντίληψή μου τα οποία δεν ταυτίζονται ακριβώς με αυτά που αναφέρεις εδώ.

      Στον ίδιο τον λόγο του Κολοκοτρώνη στην Πνύκα αναφέρει το εξής
      " ....Σαν είδε τούτο ο σουλτάνος, διόρισε ένα βιτσερέ (αντιβασιλέα), έναν πατριάρχη, και του έδωσε την εξουσία της εκκλησίας. Αυτός και ο λοιπός κλήρος έκαμαν ό,τι τους έλεγε ο σουλτάνος. Ύστερον έγιναν οι κοτζαμπάσηδες (προεστοί) εις όλα τα μέρη. Η τρίτη τάξις, οι έμποροι και οι προκομμένοι, το καλύτερο μέρος των πολιτών, μην υποφέροντες τον ζυγό έφευγαν, και οι γραμματισμένοι επήραν και έφευγαν από την Ελλάδα, την πατρίδα των, και έτσι ο λαός, όστις στερημένος από τα μέσα της προκοπής, εκατήντησεν εις αθλίαν κατάσταση, και αυτή αύξαινε κάθε ήμέρα χειρότερα, διότι, αν ευρίσκετο μεταξύ του λαού κανείς με ολίγην μάθηση, τον ελάμβανε ο κλήρος, όστις έχαιρε προνόμια, ή εσύρετο από τον έμπορο της Ευρώπης ως βοηθός του ή εγίνετο γραμματικός του προεστού...."

      Τι λέει καθαρά ο Κολοκοτώνης ότι ο κλήρος έχαιρε της εμπιστοσύνης της υψηλής Πύλης (Σουλτάνου).Κάποια στιγμή κάποιοι (όχι όλοι !!!) μην αντέχοντας την σκλαβιά επαναστάτησαν (και μέσα σε αυτούς τους κάποιους ήταν και κληρικοί).
      Γιατί αναφέρει πρώτα τους κληρικούς ;;Πιθανόν γιατί εκτός των μαθητών που τον άκουγαν ήταν και κληρικοί (τιμής ένεκεν)
      Δεν υπάρχει πουθενά ιστορική πηγή που να αναφέρει ότι την επανάσταση την ξεκίνησαν οι κληρικοί για να αναφέρεται σε αυτούς.
      Στον ίδιο τον λόγο του ο Κολοκοτρώνης αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής "

      "...Εἰς αὐτὴν τὴν δυστυχισμένη κατάσταση μερικοὶ ἀπὸ τοὺς φυγάδες γραμματισμένους ἐμετάφραζαν καὶ ἔστελναν εἰς τὴν Ἑλλάδα βιβλία, καὶ εἰς αὐτοὺς πρέπει νὰ χρωστοῦμε εὐγνωμοσύνη, διότι εὐθὺς ὁποὺ κανένας ἄνθρωπος ἀπὸ τὸ λαὸ ἐμάνθανε τὰ κοινὰ γράμματα, ἐδιάβαζεν αὐτὰ τὰ βιβλία καὶ ἔβλεπε ποίους εἴχαμε προγόνους, τί ἔκαμεν ὁ Θεμιστοκλῆς, ὁ Ἀριστείδης καὶ ἄλλοι πολλοὶ παλαιοί μας, καὶ ἐβλέπαμε καὶ εἰς ποίαν κατάσταση εὑρισκόμεθα τότε. Ὅθεν μᾶς ἦλθεν εἰς τὸ νοῦ νὰ τοὺς μιμηθοῦμε καὶ νὰ γίνουμε εὐτυχέστεροι. Καὶ ἔτσι ἔγινε καὶ ἐπροόδευσεν ἡ Ἑταιρεία...."

      Kαθώς καταλαβαίνεις η ευγνωμοσύνη δεν αποδίδεται στο κλήρο ....διότι ο κλήρος δεν θα κάθονταν ποτέ να μεταφράσει Αριστείδη και Θουκυδίδη (τους ειδωλολάτρες !!!!) αλλά στους πεφωτισμένους της εποχής (γραμματιζούμενους).

      Γιατί όμως μου αναφέρεις τον λόγο του Κολοκοτρώνη στην Πνύκα και δεν αναφέρεις το πολύ σπουδαίο βιβλίο Ελληνική Νομαρχία του Ανωνύμου Έλληνος που περιγράφει τον ρόλο της εκκλησίας της εποχής εκείνης ως εξής.

      "«το σημερινόν ελληνικόν ιερατείον εμποδίζει και κρύπτει την οδόν της ελευθερώσεως των ελλήνων, και αύτη εστίν η πρώτη και μεγαλειτέρα αιτία, οπού μέχρι της σήμερον ευρισκόμεθα υπό της οθωμανικής τυραννίας»

      Επίσης ξέχασες να μου παραθέσεις το απόσπασμα του πατριαρχείου της εποχής εκείνης με τον αφορισμό της Ελληνικής επανάστασης.
      "...«Πού να εύρωμεν ένα άλλον βασιλέα(εννοεί τον Σουλτάνο) τόσον εύσπλαγχνον, και τόσον καλόν; Τί είναι αυτή η ελευθερία; Η ελευθερία ούτε εστάθη, ούτε θέλει σταθή. Πού να χύσωμεν τόσον αίμα!» είναι «ανάξιοι εις το να ωφελήσουν την πατρίδα, και πόσον επιτήδειοι εις το να την ζημιώσουν;»

      Διαγραφή
    5. ....Συνεχίζω από το το προηγούμενο σχόλιο.
      Δεν με ενδιαφέρει να αντιπαραθέσω επιχειρήματα για τον ρόλο της θρησκείας, αλλά τι ορίζεται ως πολιτισμός.
      Δεν αποκάλεσα αμόρφωτο κάποιον εδώ μέσα πόσο μάλλον εσένα που δεν σε ξέρω (κάνω μια εξαίρεση στον νέο δήμαρχο διότι είναι αμόρφωτος ) .
      Εκείνο που με αφήνει άφωνο είναι τα διάφορα καριόλικα παπαγαλάκια (εξ αθηνων ορμόμενα ) όταν έρχονται στην Βόνιτσα τον πολιτισμό τον αντιλαμβάνονται ως Καρναβά, ψητή πρατίνα και άλογα (προσπαθώ να θυμηθώ πότε ήταν έθιμο καθε τρεις και λίγο στην βόνιτσα τα άλογα ) .
      Για τα παπαγαλάκια αυτά όλοι εμείς που δεν μπορούμε να ακούσουμε Νικόλα (αγνοώ ποιόν εννοεί ο σχολιαστής) ,Τσωτου και Χατζή είμαστε θολο-κουλτουριάρηδες . Να είναι όλα τα παπαγαλάκια αυτά λαικιστές του κώλου αποκλειέται δηλαδή ;;

      Eμ πάσει περιπτώσει θα πρέπει να σε προβληματίζει εσένα γιατί είμαστε το μοναδικό υπουργείο παιδείας και ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ στην Ευρώπη.

      Κλείνω με έναν τραγουδάκι της Βέμπο (ευκαιρία τώρα που ανέλαβε ο γίγαντας και κοινωνικά αναγνωρίσιμος νέος Δήμαρχος να κάνει μια λαική βραδυά με την Βέμπο στην Κατούνα ...διότι στην Βόνιτσα τα αμόρφωτα ακουνε ρειβ και χαουζ.


      Το `θελα κι εγώ σαν τρελή
      το `θελες κι εσύ πιο πολύ
      κι έγινα παιδί μου για πάντα δική σου
      Όμως ούτε το `χα σκεφτεί
      ούτε το `χα ονειρευτεί
      πόσο ευτυχισμένη θα είμαι μαζί σου

      Το πρωί με ξυπνάς με φιλιά
      μου χαϊδεύεις μετά τα μαλλιά
      όλη μέρα γελάς
      λόγια λες τρυφερά
      και γεμίζεις το σπίτι χαρά
      Πόσο χαίρομαι που μ’ αγαπάς
      πάντα κάπου τα βράδια με πας
      και τις νύχτες ρωτάς
      αν κι’ εγώ σ’ αγαπώ
      αλλά πια δεν μπορώ να τα πω

      Βρίσκουμε τις μέρες μικρές
      που περνούν γεμάτες χαρές
      πάντα με την ίδια που λέγαμε τάξη
      άλλο δεν προσμένω καλό
      και μονάχα παρακαλώ
      στη ζωή μας τίποτα να μην αλλάξει

      Διαγραφή
    6. Στο είπα ευσχήμως να αποφεύγουμε τις σκόπιμες σοφιστίες και λγισμούς (όπως ο ανθρωπος έχει 2 πόδια, η κόττα 2 , συμπέρασμα….) . ΔΕΝ λέει καθαρά ο Κολοκοτώνης ότι ο κλήρος έχαιρε της εμπιστοσύνης της υψηλής Πύλης , ΑΛΛΑ ότι ο σουλτάνος βρήκε - επέλεξε έναν από τους λίγους που είναι αναγκαίοι ως εξαιρέσεις για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα (που δεν θέλεις καν να εξετάσεις) . Και μόνο που τους ανέφερε πρώτους «τιμής ένεκεν» θα έπρεπε να σε προβληματίσει . Όσο δε για ιστορικές πηγές , διάβασε έστω Καργάκο αλλά και πολλούς άλλους αναγνωρισμένους και όχι από τους αρνητές αντιρρησίες του κάθε τι . Δεν ήταν / είναι όλοι άγιοι (θα γιορτάζαμε κάθε μέρα οπότε δεν θα μάθαιναν τα παιδιά γράμματα) . Είπαμε , οι εξαιρέσεις χρειάζονται για επιβεβαίωση του κανόνα. Ξέρεις φαντάζομαι ότι δεν αρκεί να σου δίνουν ένα βιβλίο, πρέπει να ξέρεις στοιχειώδη ανάγνωση . Ποιος τους μάθαινε ανάγνωση ; Γιατί τους στέλνανε αρχαίους ; Ώστε να μην αποκοπεί το έθνος από τις ρίζες του ; το παρελθον του ; Για το δεύτερο στοιχείο που αναφέρεις για να στηρίξεις την άποψή σου, πρέπει να κατανοήσεις τι σήμαινε τότε που γράφηκε η λέξη «ιερατείο» και πως ανέρχονταν στη θέση. Πλέον ξεχώρισε στο μυαλό σου ότι θρησκεία, εκπρόσωποι και ιεραττεία είναι διαφορετικά . Για το απόσπασμα του πατριαρχείου τα είπαμε παραπάνω :τουρκοκρατία και ο τρόπος επιλογής πατριάρχη αλλά και ο φόβος, ενδεχομένως δε και σκοπιμότητες ανώτερες. Α! και λίγο από το περιβάλλον. Πρέπει να ξέρεις ότι το πρόβατο κατεβάζει ό,τι χόρτο του δίνουνε αλλά μετά σταλίζει και το αναμασά για να το χωνέψει. Αν στο βάλουν σε διαγώνισμα, τώρα θα πάρεις 10’
      Υ.Γ. Σε βρίσκω πολύ ποιητικό/ή σήμερα . Νοιώθω ωραία......

      Διαγραφή
    7. Μη το χοντραίνεις το παιχνιδι όταν αναφέρεις σε όλους τους πατριώτες. ως εκεί . Αν σε ενοχλούν τα αμόρφωτα της Βόνιτσας ο πολιτισμός μας και τι ακούμε , άλλαξε γρήγορα χωριό πριν το πληρώσεις ψυχοπνευματικοακουστιοοφθαλμικά . Ευτυχώς που το υπουργείο δεν λέγεται Παιδείας και Χριστιανισμού. Λοιπόν, κάποιοι που εμεις οι πολλοί τους στείλαμε στο υπουργείο , αναγνωρίζοντας την από αρχαιοτάτων χρόνων σχεση θρησκείας και ανάπτυξης - αγωγής του πολίτη το ονόμασαν έτσι. Προσπάθησαν διάφοροι συνοδοιπόροι , αλλά δεν κατάφεραν να το αλλάξουν ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ . Αν κι αυτό σ’ ενοχλεί , ΑΛΛΑΞΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΟΠΟ. Σε παραπέμπω σε πρόσφατη δήλωση της αυστριαλιανής πρωθυπουργού για το θέμα.

      Διαγραφή
    8. Πολύ καλή η συζήτησή σας αλλά εγώ θα συμφωνήσω με τον σχολιαστή 23 Ιουλίου 3 & 47 μμ

      Στον Καργάκο θα αντιπαραθέσω τον Ραφαηλίδη .....

      "....οι “Ελληνες Κοτζαμπάσηδες (οι προ­στατευόμενοι των Τούρκων προύχοντες – φεουδάρχες). καθώς και ο ανώτερος ορθόδοξος κλήρος σούρθηκαν στην επανάσταση με το ζόρι, και αφού καιροσκόπησαν για πολύ. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, πως ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης, μετά την απελευθέρωση, ζη­τούσε για φέουδό του ολόκληρη την Εύβοια κι ότι ο Πατριάρχης Γρηγόριος ο Ε”, που έγινε κατά λάθος εθνικός ήρωας, κρεμάστηκε απ” τους Τούρκους εντε­λώς τυχαία, προς παραδειγματισμόν και μόνο και χωρίς να έχει φταίξει σε τίποτα, αφού ήταν φίλος εγκάρδιος των Τούρκων. Η πολιτική σκαρώνει συχνά τέτοια αστεία. Και η τούρκικη πολιτική ήταν πάντα αδίστακτη – και πάντα αποτελεσματική.

      Το ότι έχασαν, τελικά, τον πόλεμο οι Τούρκοι στη γεωγραφική περιοχή της Ελλάδας, δεν οφείλεται μόνο στον αναμφισβήτητο ηρωισμό των λαών που κατοικού­σαν εδώ, αλλά κυρίως στην απόφαση των μεγάλων δυνά­μεων της εποχής να δώσουν οπωσδήποτε μια λύση στο περίφημο «ανατολικό ζήτημα», δηλαδή στο πρόβλημα που δημιούργησε η καταρρέουσα πολυεθνική Οθωμα­νική Αυτοκρατορία. Κάτι έπρεπε να γίνει με τα συν­τρίμμια αυτής της Αυτοκρατορίας. Και η δημιουργία κρατών απ” τα περιτρίμματα της Οθωμανικής Αυτο­κρατορίας ήταν πράγματι ένα τόσο πολύπλοκο πρό­βλημα, που δε βρήκε ακόμα την οριστική του λύση. Από δω και οι σημερινές διεκδικήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο. Από δω επίσης και η επικράτηση στη γλώσσα του λαού της έκφρασης «ανατολικό ζήτημα» για κάθε μακρόχρονη και άλυτη περιπλοκή. (Λέμε, «μην το κάνεις ανατολικό ζήτημα» ή «ανατολικό ζήτη­μα το έκανες».)
      "..Στην Ελλάδα, λέει ο Κακλαμάνης, λόγω της πολυε­θνικής της κοινωνικής σύνθεσης δεν υπήρχαν καταστά­σεις κοινές σε μεγάλες μάζες ανθρώπων, διότι η κατά­σταση μιας εθνότητας δεν είναι η κατάσταση της άλλης. Και η κατάσταση που ένωνε τους λαούς που εξεγέρθη­καν κατά των Τούρκων σε τούτο τον τόπο ήταν η υπο­δούλωση ανθρώπων διαφορετικής εθνολογικής προέ­λευσης, μηδέ των φτωχών Τούρκων εξαιρουμένων. στον ίδιο δυνάστη – και πέραν τούτου ουδέν. Ούτε καν η ελληνική παιδεία. Διότι παιδεία δεν είναι τα κολλυβογράμματα του Κρυφού Σχολειού. Ούτε η αποστήθιση παραγράφων από την Αγία Γραφή. Άλλωστε, στο Κρυφό Σχολειό μάθαιναν γράμματα – στα παιδιά – όσα τους μάθαιναν, τέλος πάντων – όχι, βέβαια, για να διαβάζουν τους κλασικούς στο πρωτότυπο, ή έστω σε με­τάφραση, αλλά για να «κοινωνούν της Αγίας Γραφής» στην έτσι κι αλλιώς ακατανόητη για τους πολλούς μετά­φραση των Εβδομήκοντα στην αλεξανδρινή διάλεκτο.

      Στη διάρκεια της τουρκοκρατίας η Εκκλησία έκανε καλά τη δουλειά της από εκκλησιαστική άποψη. Και έκανε πολύ καλά που έκανε καλά τη δουλειά της. Αλλά είναι τερατώδες να βαφτίζουμε εθνικό ένα έργο που εί­ναι μόνο θρησκευτικό, βάζοντας έτσι τα «ιστορικά θε­μέλια» για τη φριχτή απάτη που πήρε το ψευδώνυμο «ελληνοχριστιανικός πολιτισμός». Πρέπει να καταλά­βουμε επιτέλους πως «Έλληνες εισί, οι της ελληνικής παιδείας μετέχοντες» – και τίποτα περισσότερο.


      Τέλος να αφιερωσω και εγώ ένα τραγουδάκι ...Μαλαμα για να μπώ στο μάτι των βλαχαδερών που θέλουν καρναβά και πρατίνα .

      "...Μέρες βαριές χοντρές ψιχάλες
      πάνω σε χάπια και μπουκάλες
      δε θα γυρέψω νοσηλεία
      στα σινεμά και στα βιβλία

      Πάω ν’ αδειάσω το τασάκι
      κι αυτό το σκούρο σου σακάκι
      θα το πετάξω απ’ το μπαλκόνι
      να βρει κανέναν που κρυώνει κι εγώ...

      Να βάλω τα μεταξωτά και να φυσάει
      στα εργοστάσια μπροστά και στα σκουπίδια πλάι
      να μπερδευτώ με τους εργάτες
      να πω τον πόνο μου στις γάτες
      και στη φουφού του καστανά
      στάχτη να γίνεις σατανά

      Έχει ψυχρούλα και μ’ αρέσει
      κι αν δε μου πάει θα σπάσω μέση
      η αγάπη πάει με μπαστούνι
      κι εγώ με γκάζια στο τακούνι

      Το άσθμα μου κι ο βρυχηθμός μου
      στα ραδιόφωνα του κόσμου
      με τρύπια βάρκα και ναυτία
      βγαίνω λοιπόν στην πειρατεία κι εγώ...

      Να βάλω τα μεταξωτά και να φυσάει
      στα εργοστάσια μπροστά και στα σκουπίδια πλάι
      να μπερδευτώ με τους εργάτες
      να πω τον πόνο μου στις γάτες
      και στη φουφού του καστανά
      στάχτη να γίνεις σατανά.."

      Διαγραφή
    9. Προς ανώνυμο καριόλικο μπουχαλιώτικο παγαγαλάκι που άφησε την κουτσουλιά του στις 8 και 59 μμ

      "....άλλαξε γρήγορα χωριό πριν το πληρώσεις ψυχοπνευματικοακουστιοοφθαλμικά ...." Α μπα απειλούμε κι όλας στην Δημοκρατία του ΠΑΣΟΚΙΣΤΑΝ που γέννησε ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ με μυαλό κότας;;
      Bρε ουστ από εκεί κηφηναριό που θα με διώξεις από το Βονιτσανικο χώμα των προγόνων μου !! Από ξεκάμπισες ρε εσύ από το Αχυρά που θα μου κάνεις μάθημα για την σχέση θρησκείας και ανάπτυξης !!
      Πατριδοκοπηλο χρυσαυγητάκι !!

      Διαγραφή
    10. Ποιόν Ραφαηλίδη ; Το γνωστό κολοτούμπα φερέφωνο των κρατούντων ; Έχει αποκαλυφθεί ο ρόλος του.
      «…τους λαούς που κατοικούσαν εδώ» ; και ποιοι ήταν εκείνοι οι λαοί ;
      Εντελώς τυχαία κρέμασαν το πατριάρχη ; Δεν ταιριάζει με αυτό που επικαλείσε «προς παραδειγματισμόν» : ή τυχαία , ή προς παράδειγματισμό», Και τα 2 δεν γίνεται.
      Ακριβώς : οι κοτσαμπάσηδες και ο ανώτερος κλήρος. Τα είπαμε παραπάνω : για να επιβεβαιωθείι ο κανών (των πολλών και ανώνυμων) χρειάζονται εξαιρέσεις (των ολίγων και επώνυμων).
      Απόφαση να λύσουν το ανατολικό ή ο φόβος εξάπλωσης απελευθερωτικών επαναστασεων τους οδήγησε στην ανάγκη αποδοχής και αναγνώρισης του κολοβού κράτους; Και άλλοι σημαντικοί λόγοι.
      Αντιπαραθέτω στο «Έλληνες εισί, οι της ελληνικής παιδείας μετέχοντες» το «πας μη έλλην, βάρβαρος» αλλά και το ομαιμον, το ομόθρησκον κλπ κλπ. Αλλά και το «μετέχοντες» δεν σημαίνει απλά όσοι παρακολούθησαν αλλά μετείχαν. Κι αν κατά την άποψή σου , όσοι μετείχαν της ελλην. παιδείας , έλληνες εισί, τότε για ποιους άλλους λαούς μιλάς ;
      Βέβαια, ειπε ο λαός « στου κουφού τη πόρτα όσο θέλεις βρόντα». _ τελεία και παύλα.

      Διαγραφή
  9. Προς Ανωνυμο Χρυσαυγίτη ( σχόλιο 8:59)
    α) "...ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ".....Πότε έγινε ερώτημα από την επίσημη πολιτεία προς τους ψηφοφόρους και έτσι το θέλησαν οι περισσότεροι Ελληνες ;;Mήπως μπορείς να μου το θυμίσεις ;;

    β) "....αναγνωρίζοντας την από αρχαιοτάτων χρόνων σχεση θρησκείας και ανάπτυξης ...." από που προκύπτει η σχέση θρησκείας και ανάπτυξης πτωχέ Παναγιωτάκη ;;
    Ιστορικά καρατσεκαρισμένο... όπου η θρησκεία μπλέχτηκε με την εξέλιξη της ανθρώπινης ζωής ή έπνιξε στο αίμα την ίδια την ζωή ( βλέπε 4 σταυροφορίες ) ή οδήγησε σε απίστευτο πνευματικό σκοταδισμό μια ολοκληρη αυτοκτρατορία για 500 χρόνια τουλάχιστον (βυζάντιο) .
    Την θρησκευτική εμπλοκή και τον σκοταδισμό της τον βιώνουμε εξάλλου ολοφάνερα μέχρι σήμερα στον τόπο μας (πανελλαδικώς) ...τα συπτώματα άφθονα !! ....ωχαφελφισμός , σταρχιδισμός ( στα αμελέτητα μας δηλαδή) , έχει ο θεός ....ο θεός μπορεί να έχει ..κάποιοι από εμάς δεν έχουν σιγουρα στοιχειώδες IQ που συνεχίζουν να νομίζουν ότι εμπλοκή της θρησκειας στην καθημερινή κοινωνική εξέλιξη οφείλει να είναι θεμελιακή ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σκοταδισμός το Βυζάντιο;;;
      το ακούσαμε και αυτό... κάτι άλλο καινούργιο θα μας πεις;
      Κάπως μπερδεμένα τα έχεις τα πράγματα στο μυαλουδάκι σου φίλε.
      Εν τέλει, άλλο πράγμα η θρησκεία ως πίστη και άλλο πράγμα το αν κάποιοι κατά καιρούς, μέσα στην Ιστορία, χρησιμοποίησαν τη θρησκεία ελιτε ως μέσο έιτε ως πρόφαση ώστε να κάνουν πολέμους και κάθε λογής ανομίες.
      Το διεστραμένο μυαλό του ανθρώπου φταίει και όχι η θρησκεία.
      Ας μην "κλάνει" το μυαλό κάποιων εδώ μέσα.

      Διαγραφή
    2. Εσένα θα σου απαντήσω άλλη στιγμή τεκμηριωμένα διότι θέλω να πάω ...εσπερινό!!
      ".....κάποιοι κατά καιρούς, μέσα στην Ιστορία, χρησιμοποίησαν τη θρησκεία ελιτε ως μέσο έιτε ως πρόφαση ώστε να κάνουν πολέμους και κάθε λογής ανομίες...." ....καλως τονε και ας άργησε !!!

      καποιοι ...καποια χρόνια !!!! Μωρέ τι μας λες !! πολλοί ...για πολλά χρόνια !!! Το 20ο αιώνα σταμάτησε η παρέμβαση της θρησκειας στα δρώμενα ...και το παπαδαριό που από αμβωνος διακυρρήτει΄ ότι ο θεός σημείωσε με αναπηρία τον Στηβεν Χωκινς επειδή δεν πιστεύει στο θεό ...μας προκαλεί άφφονο γέλιο.

      Ξερεις ποιο είναι το πρόβλημα ανώνυμε των 5 και 11 ότι όποιος κλάνει δεν την μυρίζει όπως η γύρω του που λιποθυμούν από τις ευδωδίες της κλανιάς .
      Μόλις την αμολησες και ούτε που το κατάλαβες !!!

      Αργησα ...πάω στον εσπερινο...........Εμμμμμμμ......τεριρεμμμμμμμ.......εεεεμμμμμμ....τεριρεμμμμμμ

      Διαγραφή
    3. τρικυμία εν κρανίω μου φαίνεται ότι έχεις... άλλο πράγμα η θρησκεία, η πίστη ως δόγμα και άλλο πράγμα η χρησιμοποίησή της απο τις πολιτικές ηγεσίες για δικά τους συμφέροντα. Άλλωστε κάτι παρόμοιο δεν έγινε και με πολιτικές ιδεολογίες;
      Σφαγές έγιναν με τις Σταυροφορίες, σφαγές έγιναν και για την επιβολή του Κομμουνισμού και πολλά άλλα. Η Ιστορία είναι γεμάτη από τέτοια παραδείγματα. Άνοιξε και κανένα βιβλίο και μην μένεις στο τι σου έχουν πει ή έχεις ακούσει.
      Τώρα όσο για τον εσπερινό καλά έκανες και πήγες. Βοήθειά σου!
      Άκουσε φίλε. Μπορεί να μην πιστεύεις κάπου. Δικαίωμά σου. Από τις φράσεις που χρησιμοποιείς δείχνεις το επίπεδό σου και τον σεβασμό στην οποιαδήποτε θρησκεία που στη συγκεκριμένη θρησκεία που είναι η Χριστιανική. Προσπάθησε τουλάχιστον να μην κοροιδεύεις και να ειρωνεύεσαι την πίστη των άλλων, αλλιώς δεν διαφέρεις σε τίποτα από τους "φασίστες" που ανέφερες προηγουμένως. Έτσι δείχνεις την ανοχή και το σεβασμό σου στα θρησκευτικά "πιστεύω" των άλλων; ........ " ότι ο θεός σημείωσε με αναπηρία τον Στηβεν Χωκινς επειδή δεν πιστεύει στο θεό ...μας προκαλεί άφφονο γέλιο"..... Δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις, φαίνεται από το παραλήρημα στο οποίο βρισκόσουν δεν πρόσεχες τι έγραφες. Αν θες μου εξηγείς. Καλό βράδυ. .

      Διαγραφή
    4. Kαμιά τρικυμία εν κρανίω ανωνυμε των 9 & 44 μμ δεν υπάρχει, δεν κοροιδευω την πιστη κανενός αλλά την εμμονή (επιθυμία) κάποιων εδώ μέσα η θρησκεία να συνεχίζει να ορίζει την εξέλιξη .
      Από αυτά που γράφεις καταλαβαίνω ...ότι δεν έχεις καταλάβει τίποτε από όσα ειπώθηκαν εδώ μέσα από εμένα .
      Η πίστη του καθενός είναι προσωπική ανάγκη και συναίσθημα πάνω από όλα . Μεχρι εδώ καλά και δεν έχω κανένα πρόβλημα . Το να προσπαθούν κάποιοι να με πείσουν ότι η συνύπαρξη της θρησκείας είναι συνυφασμένη με την ανάπτυξη και την εξέλιξη του ελληνισμού ....εεεε αυτό αυτό με κάνει να πιστεύω ότι ακριβώς το συνολικό χάλι που παρατηρείται στον συγχρονο Ελληνισμό έχει να κάνει με αυτό το σφιχταγκάλιασμα (θρήσκειας και πολιτικής ) Ολη η σοβαρή Ευρώπη που προοδεύει έχει διαχωρήσει το κράτος της από την θρησκεία από την βιομηχανική επανάσταση και εδώ το κάθε χρυσαυγιτικο μπασμένο προσπαθεί να μας πεί ότι το σφιχταγκάλιασμα αυτό οδηγεί στην Σωτηρία.

      Κακώς κάκιστα τέθηκε μέσα σε αυτό το post το θέμα θρησκεία διότι μιλάμε πως μπορεί να παραχθεί σύγχρονος πολιτισμός στην Ελληνική κοινωνία και ειδικά στην Βονιτσανικη κοιωνία ( ή μάλλον καλύτερα του δήμου) .
      Η αποψή μου είναι ότι ακριβώς επειδή η θρησκεία είναι ανάγκη και συναισθημα (και άρα έχει πεπερασμένα όρια) δεν μπορεί να αναδειχθεί ως πολιστιστική πρόταση η ως κουλτουρα. Ο πολιτισμός είναι η εξέλιξη που αλλάζει από εποχή σε εποχή ενώ η θρησκεία είναι δόγμα (σταθερό και απαράλαχτο)
      Η επιθυμία μου ήταν να απαντήσω στην πασοκική (καριόλικη) υποκουλτούρα (γλύτσα την ονομάζω εγώ) η οποία θέλει να προσομειώσει όλους εμάς (όσοι λίγοι και εάν είμαστε ) στο επίπεδο των δικών τους αισθητικών πολιτιστικών επιλογών (ψητή πρατίνα , άλογα , κλαρίνα και μέσα μέσα κανένα ξέκωλο (με Βουλγάρες ) μπαρ για να ακούσουμε Μακη Χριστοδουλοπουλο και να ξεχάσουμε έστω για λίγο ότι ισως να έχουμε ψιλοβαρεθεί την γυναίκα μας .
      Αυτός είναι ο πολιτισμός της πασοκικής γλύτσας ο οποίος εμένα δεν με αφορά . Αντι αυτοί οι αγύρτες να προσπαθήσουν να αλλάξουν αισθητικές (πολιτιστικά)επιλογές (μπας και αλλάξει η ποιότητα της ζωή τους) και επειδή δεν καταλαβαίνουν τίποτε άλλο από την ψητή πρατίνα , και το άλογο που κάνει σουζα .....μας καλούν να αποδεχτούμε αυτά που καταλαβαίνει η πλειοψηφία .....η πλειοψηφία που κατάστρεψε την Ελλάδα μεταπολεμικά έως σήμερα

      Όταν κάποιος ποιο πάνω επικαλείται τον Καζαντζάκη για να μου δείξει την αρμονική σχέση λογοτεχνίας με την θρησκευτική πίστη και συνακόλουθα με τον πολιτισμό μου προκαλεί γέλιο όχι γιατί πιστεύει στην οροθοδοξία αλλά γιατί μοιάζει να αγνοεί ότι ο Καζαντζάκης αφορίστηκε από την εκκλησία ακριβώς επειδή η εκκλησία είναι δόγμα ενώ ο Καζαντζάκης είναι πολιτισμός ( εξέλιξη ) δύο ανόμοια πράγματα που δεν πρέπει να εμπλέκονται διότι οδηγούν σε σκοταδισμό. Το δόγμα τραβάει μια γραμμή και λέει "εδώ είμαι μην αμφισβητείς" ...και ένα δόγμα δεν εξελίσεται αντίθετα με το πολιτισμό.
      Ένα παράδειγμα.... όταν ο Γαβράς με ένα βίντεο (animation) στο τότε καινούργιο μουσείο της Ακρόπολης προσπάθησε να δείξει στους επισκέπτες πως διασώθηκε το μνημείο της Ακρόπολης από τις βαρβαρικές επιθέσεις αιώνων...σύσσωμη η εκκλησία ξεσηκώθηκε εναντίον του βίντεο διότι έδειχνε σε ένα χρονικό σημείο τις επεμβάσεις της εκκλησίας στα χρόνια στου Βυζαντίου που ήθελε να δημιουργήσει εκκλησία μέσα στο ίδιο το μνημείο και κυριολεκτικά (δυστυχώς ) τα κατάφερε. Διέλυσε το μνημείο!! Αυτό που προσπάθησε να κάνει ο Γαβράς είναι με ιστορική τεκμηρίωση να δείξει το μεγαλείο του αρχαίο ελληνικού πολιτισμού. Τι προσπάθησε να κάνει η τωρινή εκκλησία να "σβήσει" τα ίχνη της επέμβασης της στο μνημείο . Ο Γαβράς κάνει πολιτισμό .....η ελληνική εκκλησία ...καταστρέφει πολιτισμό .
      Μπες στο youtube και βρες το βίντεο του Γαβρά και θα καταλάβεις.

      Περί Στηβεν Χώκινς http://eineken.pblogs.gr/2010/09/678950.html

      Δεν σου φτάνει το παραπάνω link
      http://news247.gr/eidiseis/gnomes/manos-xorianopoulos/o_serafeim_kai_to_mpozonio_toy_ewsforoy.1844326.html

      Oταν η θρησκεία εξέρχεται από τον οίκο του θεού(ναός) γίνεται τρομακτικά σκοταδιστική και επικίνδυνη .

      Καλό βράδυ

      Διαγραφή
  10. Αι σιχτίρ πια... μας έχετε όλοι ζαλίσει με τον πολιτισμό που κουβαλάτε!!!
    όλοι οι ψευτοθολοκουλτουριάρηδες έχουν μαζευτεί στη βόνιτσα! ο ένας κατηγορεί τον άλλον για το τι ακούει και τι βλέπει και γι' αυτό η Βόνιτσα είναι μια ζωή ΣΚΑΤΑ!!! το θέμα είναι να μην κατηγορείς μόνο, αλλά και τι ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ για να αλλάξεις κάτι σ'αυτό το μπάχαλο. ΠΡΟΤΑΣΗ: κάντε μια ανοιχτή πρόσκληση όσοι θέλετε να κάνετε κάτι που δεν υπάρχει (ώρα-μέρος) και ξεκινήστε να δημιουργήσετε κάτι που να σας αντιπροσωπεύει εσάς (γιατί όλοι ήμαστε ίσοι αλλά όχι ίδιοι) και όποιον άλλο το γουστάρει (πολιτιστικά-αθλητικά-μορφωτικά-πολιτικά) όπως έκαναν οι αλογομούρηδες, οι ποδηλάτες και ο ναυταθλητικός όμιλος και ΣΤΑΜΑΤΉΣΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΙΝΙΕΣ!!!! κακό κάνετε και όχι καλό, μην περιμένετε τους άλλους να κάνουν κάτι για σας, εξάλλου όλοι μέσα στη Βόνιτσα ζούμε και ξέρουμε τι ρόλο βαράει ο ένας και ο άλλος, αλλά πίσω από το πληκτρολόγιο το παίζουμε ότι είμαστε κάποιοι άλλοι (βάζω και τον εαυτό μου μέσα) . όλοι από μια αγροτική, ψαράδικη ή κτηνοτροφική οικογένεια ξεκινήσαμε (δεν είναι κακό- και ξέρω ότι η Βόνιτσα δεν έχει ούτε βιομηχάνους ούτε εφοπλιστές) θα πουν κάποιοι: εγώ δεν ανήκω σ'αυτή την κατηγορία, ο πατέρας μου δεν είχε τέτοια ασχολία (για ψάξου καλύτερα) γιαυτό λοιπόν αφήστε τις κατινιές και τις κατηγορίες (καριολικοι-αντικαριολικοί, μορφωμένοι-αμόρφωτοι, πολιτισμένοι-απολίτιστοι κλπ) και ας κάνουμε κάτι να αλλάξουμε την πόλη που ζούμε αλλάζοντας πρώτα τον εαυτό μας!! θέλετε μια πρόταση από μένα? μην κατεβαίνετε με αυτοκίνητο στην παραλία και ξεβρομίστε το δρόμο έξω από το σπίτι σας (και η βόνιτσα θα είναι καθαρή και τη βόλτα ή τον καφέ απολαμβάνετε) απλές προτάσεις-ενέργειες χωρίς κόστος,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Βόνιτσα δεν είναι σκατά επειδή κάποιοι είναι "ψευτοθολοκουλτουριάρηδες" αλλά επειδή η επικρατούσα λογική είναι ότι ο Πολιτισμός είναι η ψητή πρατίνα , το ψωριάρικο άλογο που κάνει σούζα κάθε τρεις μήνες ( για να εντυπωσιαστεί το τρελό γκομενάκι και να μας βγάλει για ποτό ) και η Τασία Βέρα με τον Γιαννάκη Κωσταντίνου στο κλαρίνο. Προσπαθούν να μας πείσουν όλοι αυτοί ότι επειδή είναι η πλειοψηφία θα πρέπει να ασχολούμαστε με όλα αυτά( κοφίνια σε εκκλησίες , σφαχτά έξω από τις εκκλησίες την παραμονή του αγίου άντε και κανένα χορευτικό) και να πάψουμε να διεκδικούμε εναλλακτικές μορφές πολιτισμού .
      Εκείνο που κάνω εγώ για να αλλάξω πολιτισμικά είναι να επηρεάσω τον μικρό περιγυρό μου με προτάσεις και ιδέες . Για να αλλάξει η νοοτροπία συνολικά στην περιοχή (ειδικά της Βόνιτσας ) θέλει σίγουρα εμπνευσμένη τοπική αυτοδιοίκηση που θα αντιλαμβάνεται τον πολιστιμό σαν ανάγκη και όχι σας συμπλήρωμα . Που θα οργανώσει την δημοτική βιβλιοθήκη (που δεν υπάρχει πιά ) που θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να οργανωθεί μια αίθουσα πολιτισμού (π,χ, κινηματογράφος ) που θα μπορούσαν να συναντηθούν οι τέχνες (μουσική,κιμηματογραφος,χορός κ.λ.π.) αλλά και δημιουργοί καλιτεχνες.
      Χρειάζονται χρήματα που δεν υπάρχουν ούτε δια δειγμα όχι γιατί διατέθηκαν σε ανύπαρκτο τμήμα πολιτισμού και τα έφαγαν κάποιοι αλλά διότι εξαντλήθηκαν και αναλώθηκαν σε ηλιθιότητες να μην πω τίποτε χειρότερο ( έχει ξηλωθεί η πλατεία καμιά δεκαριά φορές , φτιάξανε γρασίδι στον βάλτο , κάκιστος δρόμος με πέτρες στο ιστορικό κέντρο κ.λ.π.)
      Όταν δεν υπάρχει πολιτιστικό όραμα στην τοπική αυτοδιοίκηση....εεεε... τότε δεν υπάρχει όραμα και διάθεση για να εκπολιτιστούν οι αλογομούρηδες , και οι λαικιστές που θεωρούν την ψητή πρατίνα ως πολιστιστικό σημείο αναφοράς....

      Για την πρόταση σου να μην κατεβαίνουν με τα αυτοκίνητα οι Βονιτσάνοι στην Παραλία ...καλύτερα πέστο στου Κουφού την πόρτα θα έχεις περισσότερη πιθανότητα να σε ακούσει!! Ας βάλει ηλεκτρονικά πασαλάκια μπροστά στο Ηρώο και κοντά στην Μαρίνα .Πόσο στοιχίζουν αυτά ;; Λιγότερο από τα παρτέρια (ποιός ηλίθιος τα εμπνευστηκε ) με λουλουδια για να μην αράζουν οι Ελληναράδες με τα ΙΧ τους .

      Διαγραφή
    2. σωστός ο φίλος....
      απλά να συμπληρώσω... κατεβείτε με το αυτοκίνητο στην παραλία αν θέλετε... δικαίωμά σας......αλλά πηγαίνετε να το παρκάρετε στο πάρκινγκ, που είναι λίγα μέτρα πιο μακρυά... δεν θα σας πέσει ο κώλος αν περπατήσετε 50 μέτρα και έτσι δεν θα ενοχλείτε και δεν θα σας σηχτιρίζουν όσοι θέλουν να πιούν το καφεδάκι τους και να απολαύσουν την πανέμορφη θέα της θάλασσας... με τις καθημερινές πράξεις δείχνει ο καθένας την ποιότητά του και την ποιότητα της κοινωνίας στην οποία ζει και όχι με λόγια....

      Διαγραφή
    3. Η εποχούμενη κάθοδος-επίδειξη στη παραλία = δικαίωμα, η στάθμευση στους καθορισμένους χώρους Υ Π Ο Χ Ρ Ε Ω ΣΗ και αυτοσεβασμός. . Εξιρούνται βέβαια οι ανάπηροι.

      Διαγραφή
    4. Τελικά , το θέμα ήταν οι πολιτιστικές δραστηριότητες στο δήμο σου . Και ως πολιτισμένοι άνθρωποι ΟΛΟΙ ΜΑΣ τρέξαμε να καλύψουμε τα κενά , πολλές φορές χρησιμοποιώντας εκφράσεις και μεθοδολογίες δηλωτικές του χαμηλού επιπέδου. Κανείς δεν ασχολήθηκε με το ΤΙΠΟΤΑ του αρθρογράφου. ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ . . . . Εν αγνοία μας , συμβάλλουμε στην επιβεβαίωση " τέτοιοι είμαστε , τέτοια θέλουμε " .

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμε στις ( 25 Ιουλίου 2014 - 8:48 π.μ.) δεν τρέξαμε κάποιοι εδώ μέσα ΟΛΟΙ ΜΑΣ να καλύψουν τα κενά του πολιστισμού. Μερικοί το έκαναν .
      Ακόμα και η αρχική ανάρτηση η οποία δεν υπογράφεται άρα θεωρώ ότι ανήκει στον Admimistrator θολώνει παρά μιλά για πολιτισμό. Μιλαει για την γνωστή Οργανωση και για ταξιδάκια αναψυχής χωρίς να αναφέρει την Οργάνωση και τα ταξιδάκια
      Εάν η καριόλικη πλευρά κατηγορεί τους απέναντι ότι του ρίχνουν λάσπη , η άλλη πλευρά του ποταμού γιατί δικαιούται να ρίχνει λάσπη;;
      Γιατί δεν περιμένει την νέα δημοτική αρχή να μιλήσει για πολιτισμό αφού σε λίγες ημέρες αναλαμβάνει αυτή. Διότι και η νέα δημοτική αρχή φαντάζομαι ότι θα έχει κάποιες ιδέες για πολιτισμό (εκτός και εάν δεν έχει !!!!)

      Και δεν ασχολήθηκε κανένας με το ΤΙΠΟΤΑ του αρθρογράφου ακριβώς γιατι ο ΙΔΙΟΣ ο αρθρογραφος ΤΙΠΟΤΕ δεν λεει!!
      Φιλότιμα προσπαθώ σε μερικά παραπάνω post να ανοιξω κουβέντα τι είναι πολιτισμός για να αποφασίσουμε εάν πρέπει να τον έχουμε καμιά απάντηση ούτε από τον Aministrator παρά απο τον κυριο που προτείνει να ακουμε Μαρινέλα και Χατζή.

      Ρε(φιλικό το ρε") administrator τελικά τι συμπέρασμα έβγαλες (απο τα ip που βλέπεις ) ενδιαφέρθηκαν πολλοί για το ασαφές ζητημα ;;
      Κατα τα άλλα το "τέτοιοι είμαστε , τέτοια θέλουμε " φάνηκε και αποδείχτηκε στις εκλογές τις τοπικές πρόσφατα..οπότε είναι πλεονασμός να το ξαναθέτεις εδώ .

      Διαγραφή
    6. Το blog έχει 3 διαχειριστές κι όχι έναν... Νομίζω πως όλοι ξέρετε ποιοι είναι. Το ότι γράφεται ένα άρθρο από κάποιον από τους διαχειριστές δε σημαίνει πως οι άλλοι δύο είναι υπεύθυνοι για τα γραφτά του συντάκτη ούτε σημαίνει ότι συμφωνούν με αυτά και πρέπει να τα υπερασπιστούν ή να απαντήσουν. Ο συντάκτης αυτού του άρθρου που όπως καταλάβατε δεν είμαι εγώ ας απαντήσει... Γ. Α.

      Διαγραφή
    7. "....Νομίζω πως όλοι ξέρετε ποιοι είναι...."
      Εγώ δεν γνωρίζω !! Και ίσως δεν γνωρίζουν και άλλοι ...αν και δεν θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να μάθω.
      Εκείνο που έχω ανάγκη να υπάρχει και δεν το βλέπω εδώ είναι η τεκμηρίωση αυτών που γράφετε...και ποιο συγκεκριμένα όταν αναφέρετε οργανώσεις (με όμικρον κεφαλαίο) και για κολλητούς με ταξιδάκια αναψυχής .

      Δεν απαιτώ να μοιάσετε στους New York Times αλλά μια τεκμηρίωση δεν είναι κακή ....το αντίθετο μάλιστα, θα μας προστατεύσει μελλοντικά από να εμπιστευτούμε πολιτικά τους ...."καριόληδες" που αυτοπροτείνονται ως οι σωτήρες (πολιτικά και πολιστισμικά ) για τον τόπο.

      Εκείνο που με κούφανε αγαπητό aktiovonitsanews είναι ότι στις εκκλήσεις κάποιων από εμάς "τι εννοεί ο ποιητής" με τις οργανώσεις και τους κολλητούς ....απαντάει ο διαχειριστής Γ.Α. ....ο οποίος καλεί τον άλλο διαχειριστή να απαντήσει...η απάντηση του οποίου έκτοτε ....χμμμμ....αγνοείται!!
      Οχι τρεις ..πενηντατρείς να είστε ως διαχειριστές , η πολυφωνία και οι διαφορετικές απόψεις είναι καλό και υγιές.
      Αλλά όταν εκφέρετε απόψεις όπως η παρούσα καλό είναι να βάζετε κάποια αρχικά ονόματος (π.χ. όπως Γ.Α.) και καλό μετά είναι να απαντάτε τεκμηριωμένα.

      Εμ πάσει πάσει περιπτώσει ας κλείσουμε εδώ την συζήτηση αφιερώνοντας το παρακάτω μικρό απόσπασμα του Νίκου Καζαντζάκη που είχε την ατυχία ο σχολιαστής της 22ης Ιουλίου στις 3:18 μ.μ. να τον μνημονεύσει για να απόδειξει την άρρηκτη σχέση λογοτεχνίας(πολιτισμού ) με την θρησκεία.
      Το παρακάτω αφιερώνεται και στα τοπικά blogs εκείνα που το Σαββατοκύριακο μας γέμισαν με εκαντοντάδες φωτογραφίες με σφαχτά, αρτοκλασίες , επιμνημόσυνες δεήσεις κ.λ.π.απο τις τοπικούς εορτασμούς της Αγίας Παρασκευής(βοηθειά μας!!)
      Σε μια εποχή που υπάρχει η ανάγκη για τεκμηρίωση , αμφισβήτηση (για να γκρεμιστούν τα κακώς κείμενα) ,έρευνα και τέλος σύνθεση (μέσα απο τις διαφορετικές απόψεις ) για να πάμε μπροστά ...κάποιοι επιλέγουν τα θρησκευτικά πανηγύρια ως είδηση...

      "...Θράσεψα, δεν μπορούσα πια να χωρέσω στο σημερινό άνθρωπο, όπως εκατάντησε, μήτε στο Χριστό, όπως τον κατάντησαν.

      Α! φώναζα αγαναχτισμένος, η παμπόνηρη θρησκεία που μετατοπίζει τις αμοιβές και τιμωρίες σε μελλούμενη ζωή, για να παρηγορήσει τους σκλάβους, τους κιότηδες, τους αδικημένους, και να μπορέσουν να βαστάξουν αγόγγυστα τη σίγουρη ετούτη επίγεια ζωή και να σκύβουν υπομονετικά το σβέρκο στους αφεντάδες! Τι οβραίικη Αγία Τράπεζα η θρησκεία ετούτη, που δίνεις μια πεντάρα στην επίγεια ζωή κι εισπράττεις αθάνατα εκατομμύρια στην άλλη! Τι απλοϊκότητα, τι πονηριά, τι τοκογλυφία! Όχι, δεν μπορεί να ‘ναι λεύτερος που ελπίζει Παράδεισο ή που φοβάται την Κόλαση.

      Ντροπή πια να μεθούμε στις ταβέρνες της ελπίδας! Ή κάτω στα υπόγεια του φόβου. Πόσα χρόνια και δεν το ‘χα καταλάβει, κι έπρεπε να ‘ρθει ο άγριος ετούτος προφήτης να μου ανοίξει τα μάτια! […] Κι άξαφνα η Εκκλησία του Χριστού, όπως την κατάντησαν οι ρασοφόροι, μου φάνταξε μια μάντρα, όπου μερόνυχτα βελάζουν, ακουμπώντας το ένα στο άλλο, χιλιάδες πρόβατα κυριεμένα από πανικό κι απλώνουν το λαιμό κι αγλείφουν το χέρι και το μαχαίρι που τα σφάζει. Κι άλλα τρέμουν γιατί φοβούνται πως θα σουβλίζουνται αιώνια στις φλόγες, κι άλλα βιάζουνται να σφαχτούν για να βόσκουν στους αιώνες των αιώνων σε αθάνατο ανοιξιάτικο χορτάρι..."

      Νίκος Καζαντζάκης

      Διαγραφή