Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Τρίτη 19 Αυγούστου η ορκωμοσία της Νέας Δημοτικής Αρχής Ακτίου Βόνιτσας με Δήμαρχο τον Γ. Αποστολάκη

       Ο Καλλικράτης (Νόμος 3852/2010) αναφέρει στο άρθρο 52 ότι ο ακριβής χρόνος (ημερομηνία και ώρα) της νέας Δημοτικής Αρχής, ορίζεται από τον εκλεγέντα Δήμαρχο.
     Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚATOYNA NEWS ο νέος Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας Γιώργος  Αποστολάκης προσανατολίζεται να γίνει η ορκωμοσία του, την Τρίτη 19 Αυγούστου 2014, το απόγευμα.
       Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα ο νέος  Δήμαρχος, Γιώργος Αποστολάκης θα αποστείλει  πρόσκληση σε όλους του εκλεγέντες, στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου, δημοτικούς συμβούλους, συμβούλους και εκπροσώπους τοπικών κοινοτήτων, και θα  τους καλεί να δώσουν τον προβλεπόμενο, από το νόμο όρκο, σε μια τελετή που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στη Βόνιτσα............
Νόμος 3852/2010 (Καλλικράτης)

Αρθρο 52
Ορκωμοσία των δημοτικών αρχών

1.Μετά την ανακήρυξη του επιτυχόντος και των επιλαχόντων συνδυασμών ο δήμαρχος, οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι σύμβουλοι του συμβουλίου της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας και οι τοπικοί εκπρόσωποι κοινοτήτων πριν από την ημέρα εγκατάστασης και ανάληψης των καθηκόντων τους δίνουν τον ακόλουθο όρκο: «Ορκίζομαι να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».
2.Η ορκωμοσία γίνεται στο κατάστημα του δήμου σε δημόσια συνεδρίαση, της οποίας ο ακριβής χρόνος (ημερομηνία και ώρα) ορίζεται από τον εκλεγέντα δήμαρχο.
3.Για την ορκωμοσία συντάσσεται πρακτικό, το οποίο υπογράφεται από το δήμαρχο, τους συμβούλους και τους τοπικούς εκπροσώπους που ορκίστηκαν.
Το πρακτικό αυτό συντάσσεται σε δύο (2) αντίτυπα, από τα οποία το ένα αντίτυπο παραμένει στο δήμο και το άλλο αποστέλλεται στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Τα προαναφερόμενα πρόσωπα αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους από την ημέρα της εγκατάστασης.
4. Σε όσες περιπτώσεις η ορκωμοσία δεν πραγματοποιήθηκε για λόγους αντικειμενικής αδυναμίας, ο δήμαρχος καλεί τον επιτυχόντα προς ορκωμοσία εντός πέντε (5) ημερών, αφότου του γνωστοποιήθηκε η άρση των λόγων.
5. Αν γίνει δεκτή η ένσταση που ασκήθηκε σύμφωνα με το άρθρο 47 και ακυρωθεί από το αρμόδιο δικαστήριο η απόφαση του άρθρου 44, η διαδικασία των προηγούμενων παραγράφων επαναλαμβάνεται με πρωτοβουλία του δημάρχου που εκλέγεται με βάση τη δικαστική απόφαση.

6 σχόλια:

  1. Δήμαρχε βάλε χιλιάδες παρτέρια με λουλούδια ( τώρα που ο καλικρατικός δήμος έχει άφθονους πόρους) σε όλο το μήκος και πλάτος της παραλίας για να μην αράζουνε οι χωριάτες που κατεβαίνουνε για να πάρουν μάτι από το νυφοπάζαρο της παραλίας .
    Οι Λευκαδίτες και οι πρεβεζάνοι είναι ηλίθιοι που δεν έφτιαξαν παρτέρια και απλά δεν επιτρέπουν το πάρκινγκ!!Εμείς είμαστε οι έξυπνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το βρήκαμε τώρα. Επειδή η μακακία δεν φορολογείται , πετάει ο καθένας πικραμένος κι απο μία. Εχεις πολύ καιρό να περάσεις από λευκάδα - πρέβεζα και καλά κάνεις αφού επιμένεις να μένεις Βόνιτσα. Πέρνα το κεντρικό δρόμο της πρέβεζας , παρά τις παρακάμψεις , και μέτρα π΄΄οσες φορές θα ξεβαφτιστείς. Κάνε μια βόλτα στο παραλιακό της λευκάδας και βρες υποτιθέμενη θέση να παρκάρεις. Και οι δυο διαθέτουν παραλιακούς μεγάλους χώρους πάρκινγκ. Όσο για τα λουλουδάκια , άλλος σε συνεργασία με άλλη εκλεγμένη,, γέμιζαν το χωριό με λουλούδια. Ποιός τα πουλούσε ; Να γιατίι τα έχουν καλά.....

      Διαγραφή
  2. O Δήμαρχος φταίει αν η αστυνομία δεν κάνει την δουλειά της, Γιατί σήμανση απαγόρευσης της στάθμευσης υπάρχει στην παραλία. Όπως υπάρχει σήμανση για την στάθμευση και στον κεντρικό. Αλλά να παρκάρουν στην παραλία και από τις δύο μεριές ήταν φρούτο που έφερε η απερχόμενη Δημοτική Αρχή. Πόσες φορές στην διάρκεια της θητείας της κάλεσε την αστυνομία να γράψει τα παράνομα παρκαρισμένα οχήματα.? Που πάρκαραν οι αιρετοί δίνοντας το καλό παράδειγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το τελευταίο είναι η πικρή αλήθεια. Μέσα από τις μπάρες το ΙΧ με τα φιμέ τζάμια. "ΕΙΜΑΙ (ΗΜΟΥΝΑ δλδ) ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΓΩ ΡΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΚΑΡΩ ΟΠΟΥ ΜΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ" . Γι αυτό τον στείλαμε ΟΠΟΥ ΜΑΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ , εκεί , ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑΑΑΑΑΑΑΑ. Όσο πιο μακρυά τοοοοοσο καλλίτερα.

      Διαγραφή
  3. Ρε κάποιος να πάψει την κυκλοφορία των οχημάτων στο ιστορικό κέντρο το οποίο ιστορικό κέντρο ο αμόρφωτος δήμαρχος το έκανε ένα απέραντο πάρκινγκ ( βλέπε πλατεία )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός 10000% . Αλλά πέρασαν 4 χρόνια και ούτε ο σημερινός δήμαρχος και ο εκάστοτε πρόεδρος κατάφερε να κάνουν κάτι. Γιατί άραγε;

      Διαγραφή