Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Στα 10 κεντρικά υδατοδρόμια της Hellenic Seaplanes η Αμφιλοχία

hellenic-spot2
Το εταιρικό της προφίλ αλλά και τους άμεσους σχεδιασμούς της έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία «Ελληνικα Υδατοδρόμια» – Hellenic Seaplanes που όπως φαίνεται διεισδύει με δυναμική στο χώρο των αεροπορικών συγκοινωνιών και μεταφορών του εσωτερικού.

Σκοπός της εταιρίας είναι μέχρι το 2016 να αναπτύξει ένα δίκτυο 112 υδατοδρομίων σε όλη τη χώρα. Από αυτά τα δυο θα είναι μητροπολιτικά και τα δέκα κεντρικά και ένα από αυτά θα δημιουργηθεί στον Αμβρακικό και συγκεκριμένα στην Αμφιλοχία . Τα κεντρικά υδατοδρόμια θα έχουν τη δυνατότητα πρόσδεσης 3-5 υδροπλάνων και θα διαθέτουν χώρους αναμονής και check – in.
Στα υπόλοιπα 100 υδατοδρόμια θα περιλαμβάνεται , όπως δείχνει και ο σχετικός χάρτης και αυτό του Αγρινίου στη λίμνη Τριχωνίδα, σε χώρο, που να θυμίσουμε, έχει υποδειχθεί από τον δήμο Αγρινίου.
hellenic-spot1
Η εταιρεία εκτός από πτήσεις εσωτερικού, προγραμματίζει πτήσεις και σε παράκτιες περιοχές γειτονικών χωρών, όπως οι Δαλματικές ακτές, η Ιταλία και η Τουρκία, ενώ έως το 2017 αναμένεται να διαθέτει στόλο 20 αεροσκαφών, ορισμένα εκ των οποίων θα είναι και αμφίβια, δηλαδή θα έχουν τη δυνατότητα προσγείωσης και σε στεριά.

Η Ηellenic Seaplanes αναφέρει ακόμη πως οι πτήσεις με υδροπλάνο προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία αφού γίνονται σε ύψος 250 – 500 μέτρων και χρειάζονται έναν διάδρομο μολις μερικών εκατοντάδων μέτρων για να απογειωθούν – προσγειωθούν. Παράλληλα τα υδροπλάνα έχουν πιο χαμηλούς ρύπους ακόμη και από τα jet ski. Ένα από τα θετικά στοιχεία αυτών των ταξιδιών είναι και οι πολλοί σύντομοι χρόνοι για check – in και αναμονή, σε σχέση με το αεροπλάνο ή το πλοίο.
Τέλος επισημαίνεται πως στόχος της εταιρίας είναι η δημιουργία μέσα στα επόμενα τρία χρονιά 1.000 νέων θέσεων εργασίας.
agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου