Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Ανακοίνωση της Αστυνομίας για τον ηρωικό 26χρονο αρχιφύλακα στη Βόνιτσα

     «Διασώθηκε μετά την άμεση επέμβαση Αρχιφύλακα του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας, 75χρονος ημεδαπός, ο οποίος έχασε τις αισθήσεις του, την ώρα που κολυμπούσε» αναφερει ειδικότερα η ανακοίνωση τύπου του Αρχηγείου της Ελληνικης Αστυνομιας για την ηρωική διάσωση του ηλικιωμένου.
     Ειδικότερα, σήμερα (23-7-2014) το μεσημέρι, το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα ενημερώθηκε τηλεφωνικά για ηλικιωμένο άτομο, το οποίο κινδύνευε να πνιγεί στη θαλάσσια περιοχή της Βόνιτσας.
    Άμεσα μετέβησαν στο σημείο 26χρονος Αρχιφύλακας, που εκτελούσε καθήκοντα Αξιωματικού Υπηρεσίας στο Αστυνομικό Τμήμα Βόνιτσας και άλλοι αστυνομικοί του ιδίου Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου, οι οποίοι εκτελούσαν υπηρεσία εποχούμενης περιπολίας.
    Οι αστυνομικοί εντόπισαν το σημείο, όπου βρισκόταν ο ηλικιωμένος μέσα στη θάλασσα, σε απόσταση 300 μέτρων περίπου από την ακτή. Ο 75χρονος ήταν σε ύπτια θέση και προφανώς σε ημιλιπόθυμη κατάσταση.........
    Ο Αρχιφύλακας - Αξιωματικός Υπηρεσίας, αντιλαμβανόμενος τον άμεσο κίνδυνο πνιγμού του ηλικιωμένου, βούτηξε στη θάλασσα και αφού τον προσέγγισε, κατόρθωσε να τον πιάσει και άρχισε να τον μεταφέρει προς την ακτή.
     Με τη βοήθεια των άλλων αστυνομικών, καθώς και ιδιώτη που διέθεσε τη βάρκα του, κατάφεραν να ανασύρουν τον 75χρονο στην παραλία. Ακολούθως με σταθμό του Ε.Κ.Α.Β. διεκομίσθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Βόνιτσας και στη συνέχεια στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Πρέβέζας, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

http://www.agriniopress.gr/ 

1 σχόλιο: