Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Σκότωσαν το φίδι πριν μπει στο δημαρχείο

Έχουμε γράψει αρκετές φορές για τα φίδια που γέμισε ο τόπος. Διαβάζουμε καθημερινά δημοσιεύματα σε πόλεις σπίτια χωριά που κάνουν την εμφάνιση τους.
!cid_PART_1403794566641
Πολλοί είναι αυτοί που φοβούνται αυτά τα ερπετά που σέρνονται, πολλοί όμως δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Η αλήθεια είναι ότι παντού και πάντα υπήρχαν φίδια. Δεν τα βλέπουμε γιατί είναι πολύ διακριτικές παρουσίες.
Ένα τέτοιο ερπετό αρκετά μεγάλο έκανε και την εμφάνιση του πρόσφατα στο Δημαρχείο Κατούνας,  «σήμανε συναγερμός» και πριν συρθεί στα σκαλιά του Δημαρχεία το σκότωσαν. Πληροφορίες λένε πως το φίδι αυτό ήταν σαΐτα το λεγόμενο  σαιτούρι, άλλοι είπαν πως είναι δεντρογαλιά αλλά και άλλοι είδος οχιάς  χωρίς αυτό να΄ ναι σίγουρο. ..

Πάντως πολλοί αγαπούν τα φίδια αλλά οι περισσότεροι τα φοβούνται η τα σιχαίνονται, υπάρχουν πολλά ρητά για τα φίδια και για τα ερπετά γενικότερα βγαλμένα μέσα από την ζωή.
«Ούτε φίδι στο κόρφο μας», «αν δεν το σκοτώσεις το χειμώνα θα σε φάει το καλοκαίρι», «φίλος σαν φίδι», «είσαι φίδι και σέρνεσαι», «σε ζώσαν τα φίδια», «θα σέρνεσαι σα φίδι»,
«Θα βγάλει το φίδι από την τρύπα», «Ζέσταινε φίδι το Χειμώνα, να σε φάει το Καλοκαίρι», «Ο καλός λόγος βγάζει το φίδι από την τρύπα», «Χύνει το φαρμάκι του σαν οχιά, σαν φίδι…»
 «Το αυγό του φιδιού και πάλι επωάστηκε», «εσύ δεν είσαι φίλος είσαι φίδι» και άλλα πολλά.
!cid_PART_1403794637716
Δεν υπάρχει και ο μπάρμπας που περιφερόταν από χωριό σε χωριό που πουλούσε φιδόσκονη για προστασία από το δάγκωμα των φιδιών.
Πολλοί πάντως θεώρησαν την εμφάνιση του ερπετού ως οιωνό στην είσοδο του Δημαρχείου.

katounanews

1 σχόλιο:

  1. Οιωνός?? Τι εννοείτε;;
    Είναι φως φανάρι ότι ο Καρυ επειδή δεν έχει αναλάβει επίσημα δήμαρχος ..στέλνει τα φίδια μπας και διώξει νωρίτερα την απερχόμενη δημοτικη αρχη για να φτιάξει τα σφαγεία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή