Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Το ΥΠ.ΕΣ καλεί δήμους και περιφέρειες να καταθέσουν έκθεση προϋπολογισμού έως τα τέλη Ιουλίου




Τις οικονομικές επιτροπές των δήμων και των περιφερειών καλεί το υπουργείο Εσωτερικών να υποβάλουν εκθέσεις για τα αποτελέσματα εκτέλεσης του προϋπολογισμού, από την αρχή του έτους έως και το τέλος του τριμήνου. Σύμφωνα με την εγκύκλιο που στάλθηκε 4/7 στους γενικούς γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, οι οικονομικές επιτροπές θα πρέπει εντός 30 ημερών από τη λήξη του τριμήνου (δηλ. έως τέλος Ιουλίου) να υποβάλουν στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια έκθεση για τα αποτελέσματα εκτέλεσης του προϋπολογισμού. 
Στις περιπτώσεις που από την έκθεση προκύπτει ότι στον προϋπολογισμό έχουν εγγραφεί υπερεκτιμημένα έσοδα ή έσοδα που εκτιμάται ότι δεν θα εισπραχθούν έως το τέλος της χρήσης, το Δημοτικό/Περιφερειακό Συμβούλιο θα πρέπει υποχρεωτικά να προχωρήσει σε αναμόρφωση του προϋπολογισμού -με απόφαση που λαμβάνεται εντός 15 ημερών από την υποβολή της έκθεσης- ώστε να μην καταστεί σε καμία περίπτωση ελλειμματικός ο προϋπολογισμός.


σ.σ. Για το Δήμο μας οι πληροφορίες λένε ότι, κατά την ενημέωση της νέας δημοτικής αρχής , οι περισσότεροι κωδικοί είναι μηδενισμένοι ή με ελάχιστα υπόλοιπα, δυσανάλογα για τη κάλυψη των αναγκών του διαστήματος που απομένει μέχρι τέλος Δεκεμβρίου 2014, οπότε λήγει το οικονομικό έτος. Αν επαληθευτούν οι πληροφορίες, είναι δείγμα χρηστής οικονομικής διαχείρισης των απερχομένων. Ακόμα, πολλοί εργάτες παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα, με πρόσφατη τη δικαστική απόφαση κατάσχεσης (;) από τους εργαζομένους στη καθαριότητα. Ας περιμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα και ας ζητηθούν ευθύνες.

15 σχόλια:

  1. εμ, ακόμη και τώρα η Οικ. Επιτροπή κάνει απ'ευθείας αναθέσεις!!!! βέβαια ποιός θα τους ελέγξει? ήθελε να βγει και.... δήμαρχος ο.... μορφωμένος!!! στο 3μηνο μέχρι να αναλάβει ο νέος δήμαρχος κόβονται εντάλματα και εντάλματα, φαντάζεστε τι θα γινόταν αν έβγαινε και δήμαρχος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εμ, ακόμη και τώρα η Οικ. Επιτροπή κάνει απ'ευθείας αναθέσεις!!!! βέβαια ποιός θα τους ελέγξει? ήθελε να βγει και.... δήμαρχος ο.... μορφωμένος!!! στο 3μηνο μέχρι να αναλάβει ο νέος δήμαρχος κόβονται εντάλματα και εντάλματα, φαντάζεστε τι θα γινόταν αν έβγαινε και δήμαρχος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "....ποιός θα τους ελέγξει? ...."

      Ας τους ελέγξει ο αμόρφωτος που βγήκε !! Επειδή αναλαμβάνει σε 2 μήνες ...δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να ελέγξει και να καταγγείλει εάν βρει κάτι το μεμπτόν !!

      Ε ρε γλέντια !!!....ο αμόρφωτος έταξε απο σφαγεία και πολιτιστικά κέντρα !! Τα λεφτά που θα τα βρεί σε ένα κράτος που χρεωκόπησε απο το κόμμα(ΠΑΣΟΚ) που τον ανάδειξε(τον αμόρφωτο)

      Διαγραφή
    2. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΘΡΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ. ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΑΚΟΥΕΙ ; ΠΡΩΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ

      Διαγραφή
  3. Η νέα δημοτική αρχή οφείλει να κάνει ελέγχους. Δεν μπορεί κ΄ποιος να καταναλώνει όλα τα λεφτά λόγω προεκλογικής περιόδου, αδιαφορώντας για το πως θα λειτουργήσει ο δήμος επί 4 μήνες. Τις ευθύνες κάποιων δεν επιτρέπεται να τις πληρώνει ο πολίτης. Φτάνει πιά. Ο Αποστολάκης και η ομάδα του έχουν την αποκλειστική ευθύνη απέναντι σε όλους τους δημότες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kοιτάξτε να δείτε ο κύριος Αποστολάκης θα αναλάβει την 01-09 . Θα ασχοληθεί με αυτά τα θέματα απο Σεπτέμβριο και μετά, αφήστε που στην αντζετα των προταιραιοτήτων του είναι τα σφαγεία της Κατούνας ....και κατά δεύτερο λόγο το γρασίδι του γηπέδου στον Βάλτο!!

      Διαγραφή
  4. Θα έρθει η στιγμή που θα μιλήσει και ο αμόρφωτος Δήμαρχος που εκλέξαμε. Μιλάει πάντα τελευταίος όπως μίλησε και στις εκλογές. Η διάλυση του Δήμου ,διοικητική και οικονομική από τους μορφωμένους που θα αφήσουν χρέη και απλήρωτο πολύ κόσμο είναι γεγονος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "....Θα έρθει η στιγμή που θα μιλήσει και ο αμόρφωτος Δήμαρχος..."
      Αμάν !!!....σκιάχτηκα!!
      Τις κροκάλες και το πάρκινγκ από το ιστορικό κέντρο ποιός θα τα απομακρύνει ο αμόρφωτος;;

      Για μισό λεπτό ρε παιδιά ο αμόρφωτος λίγο πριν χάσει τις εκλογές διόρισε στον δήμο ...και την κουτσή Μαρία !! Τι κανουμε ...ο απερχόμενος έπεσε πάνω στην κρίση και δε μπορεί να τους πληρώσει.

      Διαγραφή
    2. Όλα στην ώρα τους. Ποιους ακριβώς διόρισε ο αμόρφωτος? Ονόματα και διευθύνσεις? Όχι τσάμπα μάγκες και λάσπη.

      Διαγραφή
  5. η δημοτικη αρχη ειχε την μικροτερη θητεια που εχει υπαρξει κ το δυσκολο εργο της ενοποιησης 3 μεγαλων δημων ,μαζι με μια πρωτοφανη οικονομικη κριση.Οσο για διαλυση κ χρηστη διαχειριση που λετε ,οι δικες κ οι καταδικες για καριολη τρεχουν(βυτιο με χρηματα που δεν φαινονται πουθενα,συνδεσεις υδρευσης το ιδιο).Τωρα για το αμορφωτος γιατι σας πειραζει τοσο,ειναι ψεματα οτι ειναι ο πλεον ευνοημενος υπαλληλισκος.ακονιστε τις κουταλες κ τις μπουλντοζες σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακόμη ψέμματα και λάσπη ρίχνετε, μυαλό δε βάλατε να δουλέψετε και λίγο... Και που είστε στις 19 Αυγούστου έχει την ορκωμοσία του ΔΗΜΑΡΧΟΥ Αποστολάκη και των δημοτικών συμβούλων σε αντίθεση με αυτά που συνεχίζετε ψευδώς να λέτε στα καφενεία...

      Διαγραφή
    2. Σε ποιά φυλακή τον έχουμε , να του πάμε τσιγάρα ;

      Διαγραφή
  6. ¨Ηταν τόση η αγάπη τους για το τοπο και η ευθύνη τους για τους πολιτες , που αμέσως μετά τις εκλογές που έχασαν , έβαλαν τον αυτόματο πιλότο και εξαφανίστηκαν. Το μόνο που κάνουν είναι να κόβουν εντάλματα. Και φυσικά , να πληρώνονται πρώτοι και καλλίτεροι . Ευτυχώς υπάρχει η μαρτυριάρικη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.. Άφησαν τους εργάτες απλήρωτους και κινδυνεύει ο δημος - δηλαδή ΕΜΕΙΣ και όχι ΑΥΤΟΙ - με κατασχέσεις. Οι δρόμοι χορταριασμένοι , τα πολιτιστικά ούτε καν σε μια κόλα χαρτί, τα φώτα στο κάστρο σβησμένα για οικονομία, στη Σάλτινη χώρος αναψυχής βοβοειδών, η Πάλαιρος χώρος απόθεσης σκουπιδιών. Αν ανέβεις προς Κατούνα, ο δρόμος έχει στενέψει από τα χορτάρια και τα κλαδιά. Να είναι σίγουροι ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥς ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. Και μετά πο 5 χρόνια, ας ξαναζητήσουν τη ψήφο μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "...στη Σάλτινη χώρος αναψυχής βοβοειδών...." κάτω τα χέρια από τα βοοειδή(συμπαθέστατα) του θείου του "αμόρφωτου"
      Τα βοοειδή σας πείραξαν ....το ότι καθε τρεις και λίγο φέρνουμε αλογάκια για σούζες ...τσιμουδιά έτσι;;....εμ βέβαια αφου οι αλογάδες είναι ψηφοφόροι του αμόρφωτου !!!

      Χορτάριασε ο δρόμος προς την κατούνα ;; Nα πάτε να τσαπίσετε κανένα χορταράκι ....ο αμόρφωτος έταξε σφαγείο ..όχι να σας κόψει και τα χόρτα ....να μην λέμε ότι θέλουμε .

      Διαγραφή
    2. στο πάνο μέροσ ειναι γραμένη η ημερομηνια. Να την προσέχης (να υπήρχε μια επιλογή προφιλ Αγράμματος , και τι στο κόσμο)

      Διαγραφή