Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Μνημεία κλειστά λόγω… έλλειψης προσωπικού. Κάστρο Βόνιτσας, Μουσείο Θυρρείου και κάστρο Αντιρρίου

«Κλειστόν λόγω έλλειψης προσωπικού…»

Σημαντικά μνημεία και αρχαιολογικοί χώροι της Αιτωλοακαρνανίας παραμένουν κλειστά για το ευρύ κοινό, εξαιτίας ολοκληρωτικής απουσίας προσωπικού φύλαξης. Εν όψει μάλιστα τουριστικής περιόδου, το πρόβλημα διογκώνεται, καθώς στερεί από συγκεκριμένες περιοχές τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα και περιθώρια για πολύπλευρη ανάπτυξη. Η απαξίωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς είναι δεδομένη, εξαιτίας της συρρίκνωσης του δημοσίου τομέα, χωρίς σχέδιο, πλάνο και αξιολόγηση. 
Όπως προέκυψε από την απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, στην κοινοβουλευτική παρέμβαση της Βουλευτού Αιτωλ/νίας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκης Φούντα για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Μουσείο Θυρρείου, το ερωτώμενο Υπουργείο παραδέχτηκε, πως το Μουσείο παραμένει κλειστό, καθώς έχουν καταργηθεί και οι 3 οργανικές θέσεις που κατείχε, χωρίς ακόμα να υπάρχει πρόβλεψη για πρόσληψη έστω έκτακτου προσωπικού.

Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στο Κάστρο της Βόνιτσας -ενός σπάνιας ιστορικής, πολιτισμικής και αρχιτεκτονικής σπουδαιότητας μνημείου - που μένει για χρόνια κλειστό, παρά τις ενέργειες ανάδειξής του, εξαιτίας της έλλειψης απαραίτητου προσωπικού. Το ζήτημα των ευθυνών του Κράτους για την«εγκατάλειψη» της πολιτισμικής μας κληρονομιάς -κι εδώ- είναι τεράστιο, αφού πρόσφατα μάλιστα δαπανήθηκαν τεράστια ποσά ευρωπαϊκών πόρων για την πλήρη αποκατάσταση του μνημείου και την ανάδειξή του! Το Υπουργείο Πολιτισμού δε -υποτίθεται ότι-  προστατεύει και την περιοχή γύρω από το διατηρητέο μνημείο, ως χαρακτηρισμένη ζώνη προστασίας.  Τις προηγούμενες μέρες κατεγράφησαν σοβαρά δείγματα βανδαλισμού στο δυτικό τείχος, ακριβώς ελλείψει φύλαξης…
Όσον αφορά στο Κάστρο Αντιρρίου: κι αυτό έχει αναπλαστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και τους καλοκαιρινούς μήνες γίνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ στους χώρους του στεγάζονται εργαστήρια συντήρησης του 22ης Εφορείας Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων και διατίθενται αίθουσες για διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων. Η ιδανική λειτουργία του, βέβαια, θα προϋπέθετε και σε αυτήν την περίπτωση, την παρουσία φυλακτικού προσωπικού, ώστε το μνημείο να είναι ανοιχτό κάθε μέρα και σε μεμονωμένους επισκέπτες. Αντ’ αυτού, οι πόρτες του παραμένουν ερμητικά κλειστές …

Η ανάγκη πρόσληψης προσωπικού αναδείχθηκε και κατά την πρόσφατη επίσκεψή της κ. Φούντα στην ΛΣΤ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, όπου γνωστοποιήθηκε πως στο Μουσείο Θυρρείου και στο Κάστρο της Βόνιτσας δεν υπάρχει ούτε ένας υπάλληλος, ενώ στο κάστρο Αντιρρίου, πληρείται μία μόλις θέση, που όμως καλύπτεται από υπάλληλο που βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια για λόγους υγείας.
Η Βουλευτής επανέρχεται με νέα Ερώτηση στους Υπουργούς Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εργασίας και Τουρισμού,  ζητώντας να εξεταστεί -έστω- η δυνατότητα πρόσληψης ατόμων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας έως 7 μηνών, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θυρρείου και στα Κάστρα Βόνιτσας και Αντιρρίου, εν όψει της τουριστικής περιόδου, δεδομένου ότι είναι ακόμα σε ισχύ η αναστολή προσλήψεων μόνιμου προσωπικού. Ταυτόχρονα, ζητά επιτέλους να αντιμετωπιστεί συνολικά και αποτελεσματικά το ζήτημα της γενικότερης απαξίωσης των αρχαιολογικών χώρων, που παραμένουν κλειστά λόγω έλλειψης προσωπικού. Σε μία χώρα με δυσθεώρητα πλέον ποσοστά ανεργίας, είναι τουλάχιστον παράλογο, να αντιλαμβανόμαστε ακόμα και σήμερα το ζήτημα του ευρύτερου δημοσίου τομέα, με ιδεολογικές εμμονές. 

Η ιστορική, πολιτιστική και αρχιτεκτονική μας κληρονομιά πρέπει να είναι προσβάσιμη σε όλους τους πολίτες. Όταν δεν λαμβάνουμε μέτρα για την προστασία και την ανάδειξη των μνημείων και των αρχαιολογικών μας χώρων, απαξιώνουμε ουσιαστικά το πολιτιστικό μας πλούτο, τον αφήνουμε έρμαιο στη φθορά του χρόνου και τους βανδαλιστές, τον στερούμε από τις επόμενες γενιές. 
Η μείωση του προσωπικού του δημοσίου τομέα, στο πλαίσιο της δημοσιονομικής προσαρμογής, δεν μπορεί να γίνεται οριζόντια, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι κατά τόπους ανάγκες. Ειδικά, εν όψει τουριστικής περιόδου, πρέπει να ληφθούν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα.
Καλούμε τα Υπουργεία να μην επιτρέψουν να «χαθεί» άλλος ένας χρόνος πολιτισμικής ανάπτυξης για τις τρεις περιοχές …
Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την Ερώτηση που κατέθεσε η κ .Φούντα:
http://nikifounta.gr/cms/uploaded_files/699.pdf



22 σχόλια:

  1. Πόσα χρόνια πρέπει να χαθούν για να γίνει το κάστρο μας επισκέψιμο ; Τι κάνει η δημοτική αρχή και ο υπεύθυνος για τα πολιτιστιά ; Μόνο μισθούς ξέρουνε να παίρνουνε ; σε πείσμα των αρχών, επισκέπτες ρωτούν για το κάστρο. Κι όμως, ακόμα και με εθελοντές θα μπορούσε το κάστρο να γίνει επισκέψιμο και πόλος έλξης. Ποιά άλλη αρχή θα έφηνε στη μοίρα του τέτοιο κάστρο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τουλάχιστον ο ΑΠοστολάκης με το έτσι θέλω , το κρατουσε ανοικτό. Η ΑΜΦΙΝΤΥΩΝΙΑ προσφέρεται και με υλικό και εθελοντές. Αλλά, ποιός ενδιαφέρεται ; ποιός ακούει ; ποιος θέλει και μπορεί ; Κατά τα άλλα, τα πτυχία και ο πολιτισμός μας μάρανανε. Αν οι "μορφωμένοι" αγνοούν τα αυτονόητα, Θα ψηφίσω Αποστολάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς τα αμόρφωτα πράσινα και το τελευταίο καιρό (μέχρι να ανακάμψει το ΠΑΣΟΚ) ανεξάρτητα παπαγαλάκια .
      Ο ΑΠοστολάκης ...ποιος είναι ο Gotzila;; Oρθωσε το στήθος του και έκαναν όλοι πίσω και του παρέδωσαν το κάστρο;;
      Τα κλειδιά του κάστρου τα έχει η Βυζαντινή εφορία Αρχαιοτήτων και δεν ανοιγει το κάστρο διότι δεν υπάρχουν λεφτά για φύλακες. Τα λεφτά τα έφαγε το ΠΑΣΟΚ για να διορίσει την μισή Αιτωλοακαρνανία....
      Μισό λεπτό να σκεφτώ ποια πράσινα παπαγαλάκια διόρισε το ΠΑΣΟΚ.
      Αρα αποκλείεται ο κύριος Αποστολάκης.

      Διαγραφή
    2. Aγαπητέ κύριε Ανώνυμε των 9.45
      Εμένα δεν με ενδιαφέρει εάν είναι αμόρφωτος ή μορφωμένος ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ αλλά να αγαπάει την ποδοσφαιρική ομάδα.
      Και το μόνο σίγουρο είναι ότι ο προηγούμενος Δήμαρχος δεν αγάπησε ποτέ την
      ΑΜΒΑΚΙΚΑΡΑ . Τοποθέτησε την ομάδα μέσα σε ένα γήπεδο βούρκο και η ομάδα αποσυντονίστηκε.
      Εμείς οι αγνοί φίλαθλοι που γαλουχηθήκαμε από τις τίμιες εξίσου αγνές ( και λίγο χουλιγκάνικες αρχές ) του Σουφλή (Σαλιαρη) που ανέβαινε στα σύρματα του γηπέδου και πέταγε πετριές στους διαιτητές (ελπίζω να μην είμαι εκτός θέματος) θέλουμε τον δήμαρχο να πονάει και να τρέχει για την ομάδα ..και εσείς κύριε Αποστολάκη δεν το κάνατε αυτό.
      Εμείς γιατί να σας ψηφίσουμε .
      Δεν βλέπω κανένα λόγο.

      Διαγραφή
  3. Το ένα απο τα τρία μεγαλύτερα κάστρα εγκατελειμένο στη τύχη του, η αξιοποίηση του παλιού κινηματογράφου της βόνιτσας ακόμα αποτελεί υπόσχεση, μερικές οργανώσεις - σύλλογοι που προσφέρουν όσα μπορούν χάριν της πρωτοβουλίας των μελών, εγκαταλλειμένοι κι αυτοί στη τύχη τους. Αυτό είναι το πολιτιστικό έργο της παρούσας δημοτικής αρχής. Αυτοί οι μορφωμένοι που λησμόνησαν κάθε τι που εχει σχέση με το πολιτισμό και την αν΄δειξη του τόπου. Και σου ζητάνε σήμερα τα ίδια πρόσωπα τη ψήφο σου, πάλι με ψεύτικες υποσ΄χεσεις. Ως πότε θα μας κοροϊδεύουν; Κρίμα τη μόρφωσή τους και τα πτυχία τους. Οικονομολόγοι, μαθηματικοί, φιλόλογοι, μηχανικοί , χημικοί , κομπιουτεράδες, έγραψαν ένα μεγάλο ΜΗΔΕΝ στα πολτιστικά. Κι όμως εισέπραταν απο το δημόσιο, από εμάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τόσο η παρούσα δημοτική αρχή όσο και οι προηγούμενη φέρνει βαρύτατες ευθύνες για την απουσία οποιασδήποτε δράσης και σχεδιασμού για τον πολιτισμό.
      Το όραμα όλων των προηγούμενων δημάρχων άρχιζε και τελείωνε σε μια καπελωμένη (από ιδιωτικά εκπαιδευτήρια ) συζήτηση για την ιστορία του κάστρου ή για πρόθεση(!!!) κάποιου τον να φτιάξει εργοστάσιο ζαχαρότευτλου.
      Δυό ώρες ατελείωτης βαρεμάρας στον Φαρο με κακοφτιαγμένο powerpoint να προσπαθούν να καλύψουν μια εικασία (διότι δεν αποδεικνύεται ότι τελικά έγινε) .Δυο ώρες χάσιμο χρόνου για να διαφημιστούν κάποιοι (τα εκπαιδευτήριά τους).
      Εκεί αρχίζει το πολιτιστικό όραμα κάποιων και εκεί τελειώνει .
      Για κάποιους άλλους το πολιτιστικό όραμα αρχίζει και τελειώνει με τις επιτυχίες ή αποτυχίες μιας ποδοσφαιρικής ομάδας και μάλιστα προβάλουν τον υποβιβασμό της ποδοσφαιρικής ομάδας σε ανικανότητα του υποψηφίου δημάρχου.
      Προσωπικώς χέστηκα για την πορεία του ποδοσφαίρου στην περιοχή για τον απλούστατο λόγο ότι ...το ποδοσφαιρο ΔΕΝ είναι πολιτισμός.
      Χάθηκε πολύτιμος χρόνος (αλλά και πολύτιμοι οικονομικοί πόροι) από ΟΛΕΣ τις προηγούμενες δημοτικές αρχές διότι το πολιστιστικό τους όραμα ήταν όλο και όλο ένα έθιμο που κανένας σε λίγο δεν επιθυμεί να το θυμάται ( Γρηγοράκης )...μια ποδοσφαιρική ομάδα .....και λίγες σούζες από άλογα σε ιπποδρομίες.
      Ολη η περιοχή έχει ανάγκη τον πολιτισμό και σίγουρα όλα τα παραπάνω ΔΕΝ είναι πολιστιμός.
      Πολιτισμός είναι πάνω από όλα η συνείδηση που αποκτάς για να καταλαβαίνεις την πραγματικότητα γύρω σου , τι την ορίζει αυτή την πραγματικότητα και εάν αυτό που βλέπεις γύρω σου δε σου αρέσει να χαράζεις δρόμους και τρόπους να το αλλάζεις.
      Άλογα....ποδόσφαιρο....ιστορίες σε powerpoint για εργοστάσια που δεν υπήρξαν (αποδεδειγμένα πουθενά ) υποτιμούν την νοημοσύνη μου για το τι εστί πολιτισμός.
      Η βιβλιοθήκη του εξωραϊστικού συλλόγου κάπου να σαπίζει και πραγματική αίθουσα πολιτισμού( π.χ. Σινεμά) που σαν κύτταρο θα μάζευε τον κόσμο και θα τον έκανε να αναζητήσει νέα πράγματα ....ανύπαρκτη!!
      Και με περίσιο θράσος η τωρινή δημοτική αρχή και ο πρωην δήμαρχος έρχονται να μας ζητήσουν την ψήφο τους !!
      Εχουμε καταλάβει το δούλεμα .Δε πάει άλλο!!

      Διαγραφή
    2. "....Οικονομολόγοι, μαθηματικοί, φιλόλογοι, μηχανικοί , χημικοί , κομπιουτεράδες, έγραψαν ένα μεγάλο ΜΗΔΕΝ στα πολτιστικά..."

      Να αγιάσει το στόμα σας κύριε ...συμφωνώ μαζί σας όταν η κεφαλή(Δήμαρχος)είναι αμόρφωτος ...τότε θα βάλει τον χημικό να φτιάχνει πεζοδρόμια ....τον μαθηματικό να οδηγεί το σκουπιδιάρικο ....και την φιλόλογο να εισπράττει τους λογαριασμούς ύδρευση.
      Αμόρφωτοι δήμαρχοι είναι ...επικίνδυνοι δήμαρχοι διότι δεν κατέχουν της τεχνη του διαμοιρασμού δυνατοτήτων όπως λέμε και εμείς στην Πογωνιά ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ

      Διαγραφή
    3. Λες να δέχτηκε ο χημικός να φτιάχνει πεζοδρόμια, ο μαθηματικός να οδηγεί σκουπιδιάρικο, η φιλόλογος να εισπράτει λογαριασμούς ; Αν το κατάφερε , μπράβο στο δήμαρχο. Θα μπορούσαν όμως όλοι αυτο΄να ΄είχαν έστω άποψη για τα πολιτιστικά. Κατά τα άλλα, ζήσε το όνειρο

      Διαγραφή
    4. Έχεις δίκιο 1:14. Για να μη αδικηθεί κανείς, συμπληρώνω και κάτι βραδυές κουλτουριάρικου σινεμά, δουλειά στο πόδι και ο κόσμος να τουρτουρίζει, αλλά για λίγους. Ο πολιτισμός απευθύνεται σε πολλούς και όχι σε παρεούλες που , μέσα από αυτό που κάνουν, θέλουν να δείξουν οτι διαφέρουν από τους πολλούς. Ας μείνουν λοιπόν μόνοι τους

      Διαγραφή
    5. Προς ανώνυμο των 2.47
      Στις βραδιές κουλτουριάρικου σινεμά που διοργανώθηκαν από τις ΓΕΦΥΡΕΣ μπήκε προσωπική εργασία πολλών μελών .Τα μέλη αυτά τυχαίνει να είναι απο διαφορετικούς πολιτικούς χώρους ΚΚΕ , ΣΥΡΙΖΑ , ΝΔ και ΠΑΣΟΚ .
      Εισιτήριο δεν υπήρξε ποτέ (και πολύ σωστά ) και μέσα απο τις εκδηλώσεις αυτές κανένας μας δεν διαφήμισε τις επαγγελματικές του δουλειές για να κερδίσει .
      Χαρά μας η συμμετοχή του κόσμου που όμως επέλεγε να πίνει μπύρες στην και να μην έρχεται.
      Τα μέσα εκπομπής φτωχά και ταπεινά αλλά εμείς δεν βάζαμε εισιτήριο.
      Στις ανακοινώσεις μας (που έγιναν σε μπλοκ ) δεν καλέσαμε ονομαστικά να έρθουν 28 άτομα για να δουν σινεμά.
      Εάν ο πολιτισμός απευθύνεται σε πολλούς τοτε ο Χατζηδάκις θα έπρεπε να συνθέσει για την φωνή της Ατζελας Δημητρίου ...ο Σεφέρης ....να γράψει ποίηση για να τραγουδηθεί απο τον Καρναβά και πάει λέγοντας.
      Οσα δεν καταλαβαίνει κανείς μέσα στην ποίηση τα αναγάγει σε διαφορετικότητα και σε παρεούλες !!!
      Ας μείνουμε στην μετριότητα των πολλών λοιπών ( του "ένας απο εμάς") που έχουν σαν όραμα πολιτισμού παραγελιά για 200 κιλα λαγανες στον φουρνο για την μεγάλη δευτέρα και το τρέξιμο που πρέπει να κανει κανείς για να σωθεί η ΑΜΒΡΑΚΙΚΑΡΑ.
      Ας γίνουμε λοιπών μια λαική πιστα σκυλάδικου επειδή η αμορφωσιά γεννιεται υπερισχύει και θριαμβεύει ως εξουσία ως πολιτισμός των πολλών"
      Ας εκλεξουμε τις μάζες των πολλών να μας διοηκήσουν ως δήμο.
      Η Αλήθεια είναι ότι η ομάδα (παρεούλα) είχε αίθουσα τεράστια και ζεστή που έκανε προβολές αλλά αποφάσισε να στέλνει τον κόσμο να τουρτουρίζει .

      Μην φας ...το βράδυ έχουμε γλαρόσουπα!!

      Διαγραφή
    6. Προς ανώνυμο 2:43
      Φυσικά και δεν δέχθηκε ο μαθηματικός να οδηγεί σκουπιδιάρικο ....απλά προσεληφθηκε , πληρώνεται από τα δημοτικά μου τέλη για να παίζει πασιετζα στο κομπουτερ απο ένα δήμαρχο που τους έδωσε δουλειά χωρίς να έχει ιεραρχήσει τις πραγματικές αναγκες του δήμου αλλα απο σκοπιμότητες.

      Διαγραφή
  4. Να δεχθώ όσα έκανε ή δεν έκανε ο Αποστολάκης, καλά και κακά.Η σημερινή δημοτική αρχή τι προσέφερε στο πολιτισμό στους δημότες ; Μπορεί κι αυτή να αριθμήσει τα καλά και τα κακά που προσέφερε στο πολιτισμό ; Όχι τις ιδιωτικές εκδηλώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα κύριε Ανώνυμε των 5:38
      Η σημερινή δημοτική αρχή προσέφερε σε θέματα πολιτισμού ...μηδέν.
      Και το μηδέν μερικές φορές δεν είναι απαραίτητα κακό!!! Είναι αφετηρία δημιουργίας ...διότι όταν πατώνεις ..θέλεις να δώσεις μια και να ξανασηκωθείς.
      Απ αυτήν την άποψη η ανύπαρκτη πολιτιστική πολιτική την τωρινής δημοτικής αρχής μας δίνει την ευκαιρία να πούμε ως εδώ και μην παρέκει!!
      Έχω τεράστιες απαιτήσεις από την τωρινή δημοτική αρχή και της δίνω μόνο 2 ελαφρυντικά για ότι δεν ...έκανε.
      α) Ο νυν δήμαρχος που δεν θα είναι ξανά υποψήφιος δεν ήταν από την Βόνιτσα για να την "πονάει"
      β) Οι δημοτικές εκλογές έγιναν μέσα στα 3 περίπου χρόνια και μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης (άρα με περιορισμένους πόρους για την τοπική αυτοδιοίκηση )

      Για μένα θα ήταν πολύ καλό στον δεύτερο γύρο να βρεθούν οι υποψήφιοι της ΝΔ και του Συριζα ....και από την δική μου πλευρά θα πάρω σαφής θέση στον δεύτερο γύρο αν και έχω αποφασίσει ήδη(για να βραχυκυκλώσω τα πράσινα -ανεξάρτητα παπαγαλάκια δεν θα πω ακόμα τι.)
      Κάποιος που δεν έχει υπόβαθρο μόρφωσης (όσο και να θέλει ) δεν μπορεί να αλλάξει την κατάσταση διορίζοντας χημικούς , μαθηματικούς και φιλολόγους και να επικαλείται αυτό ως σημείο υπεροχής του συνδυασμού του.
      Διαχειρίστηκε μεγάλα ποσά ο "πρώην" όσο ήταν δήμαρχος αλλά πήγαν σε πλατείες -γκαραζ και σε γήπεδα βουρκο .Ο πρώην ήταν καλός ως πρόθεση αλλά ελάχιστος πολιτιστικά ως αποτέλεσμα.
      Τέλος θα ήθελα να πω ότι ο πραγματικός πολιτισμός είναι αποτέλεσμα προσπάθειας των πολλών αλλά η πραγματική δημιουργία(ως σύλληψη) των ολίγων)
      Είναι πραγματικά σημαντικό για την περιοχή μας ότι υπάρχουν οι ΓΕΦΥΡΕΣ και με ελάχιστα χρήματα και χωρίς επίσημη κομματική γραμμή (πέρα από τις προσωπικές πολιτικέ επιλογές του καθενός)κάνει εκδηλώσεις σινεμά ή συναυλίες
      Οι ψυχρές κρύες αίθουσες δεν οφείλονται στις Γεφυρες και στις "παρεούλες" όπως λέει παραπάνω ένα πράσινο παπαγαλάκι αλλά στην αίθουσα πολιτιστική που ποτέ δεν παρέδωσαν σε συλλόγους για ευγενική εκμετάλλευση οι προηγούμενες δημοτικές αρχές γιατί ...έτρεχαν για ποδοσφαιρικές ομάδες.

      Καλό βράδυ Βονιτσάνικη επικράτεια.

      Διαγραφή
    2. Μπράβο ! Αν χρειάστηκαν τρισίμιση χρόνια να διαπιστώσουν το πρόβλημα, θα χρειαστούν τα επόμενα πέντε να διατυπώσουν λύσεις και ο ποιτισμός θα περιμένει. ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. Το ότι ο δήμαρχος ήταν από Πάλαιρο και ως εκ τούτου δεν έπρπεπε να ενδιαφέρεται Για ολα και για ολουσ στο δήμο, το αντιπαρέρχομαι. Ο πολιτισμός δεν είναι αποκλειστικά θέμα χρημάτων, πολλά μπορούν να ειπωθούν για χρήματα που δαπανήθηκαν στον αέρα και σε ταξιδάκια κολλητών. Για τις ΓΕΦΥΡΕΣ, προφανώς ΄δεν διάβασες όλα όσα ήρθαν στην επιφάνεια και όσα δεν ήρθαν. Για την επίσημη κοματική γραμμή, ρώτα τα μη κοματικά μέλη που έφυγαν. Συμφωνώ ότι ο παλιός κινηματογράφος έπρεπε να είχε αξιοποιηθεί. Σε πόσα χρόνια όμως; Αποτέλεσε το όνειρο και τις υποσχέσεις πολλών, αλλά τίποτε δεν έκαναν , μόνο λόγια. Ήδη θα χαρακτηριστεί κατεδαφιστέο κτίσμα.

      Διαγραφή
    3. Προς ανώνυμο 8:57
      "O πολιτισμός δεν είναι θέματα χρημάτων " λες συμφωνώ απόλυτα και προσθέτω ότι είναι και θέμα οράματος και πολλές φορές των ολίγων και όχι της μάζας.Διότι εάν πολιτισμός έπρεπε να απευθύνεται στη μάζα(πολλοί) τότε ο Διονύσιος Σολωμός θα έπρεπε να γράψει το "να 'χαν οι καρδιές αμπάρες να κλειδαμπαρώνουν" και όχι το "από τα κόκαλα βγαλμένη".

      Προσδοκώ από τον μελλοντικό Δήμαρχο ;
      1)Άμεση λειτουργία της βιβλιοθήκης (σαπίζουν τα βιβλία ρε κακόμοιροι , και εάν το επιτρέπουν οι οικονομικοί πόροι (οι οποία είναι ελάχιστοι το γνωρίζω) να πλαισιωθεί απο 4-5 υπολογιστές με πρόσβαση στο Ιντερνέτ. Να διερευνηθεί η δυνατότητα μέσα σπο τους 4-5 υπολογιστές να συνδεθεί με ψηφιακό περιέχομενο (άλλων βιβλιοθηκών) ώστε ο ενδιαφερόμενος να έχει την δυνατότητα να δει μάθει σε κάτι που τον ενδιαφέρει.
      Η βιβλιοθήκη αυτή να λειτουργήσει ΟΧΙ με νέο προσωπικό αλλά με μετακίνηση υφιστάμενου προσωπικού.Δεν μπορεί να κωλοβαράνε στο Ταμείο χαζεύοντας τα smartphones 10 υπάλληλοι
      2) Με κάθε θυσία δημιουργία Αίθουσας που θα έχει πολλαπλές χρήσεις (σινεμά συναυλίες , θέατρο , ομιλίες.) Η αίθουσα αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει το κύτταρο που θα συλλέξει πολιτιστικές πρωτοβουλίες .
      3) Για να πραγματοποιηθεί το 2(αίθουσα) ούτε ένα ευρώ σε δήθεν πολιτιστικές πρωτοβουλίες τύπου ...ποδόσφαιρο....Γρηγοράκης.....παρουσιάσεις powerpoint από ιδιωτικά εκπαιδευτήρια....και ιπποδρομίες .
      Αντιθέτως θα μπορούσαμε να εισπράξουμε ως δήμος χρήματα από την επιθυμία ενός ιδιώτη να διαφημιστεί (π.χ. εκπαιδευτήρια)
      Θέλεις κύριε ιδιώτη να διαφημιστείς κανένα πρόβλημα ..πλήρωσε μου την χρήση του δημόσιου χώρου.
      Ο πολιτισμός είναι ανάγκη όχι πολυτέλεια!!!
      Συμπέρασμα ενισχύουμε συμμετέχοντας (ως μέλη) σε πολιτιστικούς συλλόγους τις απόπειρες καλλιέργειας πολιτισμού με κάθε τρόπο. Ο τόπος το έχει ανάγκη .
      Στην παρούσα φάση απουσία άλλου πολιτιστικού συλλόγου πολλαπλασιάζουμε τα μέλη των Γεφυρών και εάν κάτι δεν μας αρέσει το θέτουμε σε ψηφοφορία και αλλάζουμε και τα πρόσωπα εάν είναι αναγκαίο.

      Πολιτισμός κύριοι ,Πολιτισμός η μόνη ελπίδα για να πάει μπροστά ο Τόπος !!

      Διαγραφή
    4. Eίναι υγεία για τον τόπο μας ένας πολιτιστικός σύλλογος ο οποίος με ελάχιστα χρηματικά μέσα προσπαθεί να δημιουργήσει πολιτιστική συνείδηση ( σινεμά ,συναυλίες κ.λ.π.). Η απάντηση στην κρίση την οικονομική (που είναι και κρίση ταυτότητας ) είναι η εξής:
      Να εγγραφούν όσοι περισσότεροι μπορούν στις Γέφυρες!! Η συμμετοχή είναι υγεία.
      Ο πολιτιστικός αυτός σύλλογος δεν διοικείται φεουδαρχικά !!Υπάρχουν διαδικασίες , υπάρχουν εκλογές , και αποφάσεις που δεν λαμβάνονται από έναν. Όποιος διαφωνεί με τις αποφάσεις να το λέει τεκμηριωμένα και με το θάρρος της γνώμης του και ανοιχτά μέσα στο σύλλογο και το κυριότερο όχι εκ των υστέρων .Πας προφήτης μετά Χριστόν ...ίσον βλάκας.
      Εάν με κάτι δεν συμφωνείτε αλλάξτε το με εκλογές ( τα πρόσωπα αλλά και το καταστατικό). Όσοι περισσότεροι πολίτες στον πολιτισμό τόσο μεγαλύτερο κέρδος για τον τόπο.
      Διάβασα και άκουσα προσεκτικά όσα έγιναν στις Γέφυρες.
      Το ΚΚΕ το συμπαθώ.... αλλά δεν κατάλαβα γιατί καταγγέλλεται ονομαστικά κάποιος για ΜΚΟ όταν στα δεκάδες πάνελ που συμμετέχει μέσα σε ένα μήνα δεν ανάφερε ξανά ονομαστικά ποτέ κανένα(!!!) άλλον όταν υπάρχουν εκατοντάδες ΜΚΟ με προυπολογισμούς εκατομμυρίων ευρώ. Λίγο ύποπτο και προβοκατόρικο.
      Εγώ πάντως δεν σκέφτηκα ότι το ΚΚΕ λειτουργεί καπιταλιστικά όταν πούλησε τον 902 σε ofshore (!!!!) εταιρία ,ουτε σκέφτηκα ότι εκμεταλευεται την αισθητική μου όταν απο το πρωί έως το βράδυ πουλούσε ο 902 ....μασαζοκαλσόν.
      Θα μπορούσα να δώσω και σημασία στον καταγγελτικό λόγο της Κανέλη εάν την έπαιρνα στα σοβαρά αλλά πως μπορώ να την πάρω στα σοβαρά όταν την συναντώ να προλογίζει το βιβλίο του ακροδεξιού Μπαλτάκου ( ναι του περίφημου με τα χθεσινά!!)
      http://reportaznet.blogspot.gr/2014/04/0.html

      Επί της ουσίας έγινε συνέλευση των Γεφυρών και αποκαταστάθηκε πλήρως η αλήθεια αν και μερικά μέλη (προσκείμενα στο ΚΚΕ ) αρνήθηκαν να πάρουν θέση όχι στο λάθος των αποφάσεων των Γεφυρών(δεν υπήρχε λάθος) αλλά απέναντι στην κομματική γραμμή του ΚΚΕ (δεν πειράζει έχουν τις κομματικές αγκυλώσεις τους και αυτοί).
      Δεν υπάρχει επίσημη κομματική γραμμή μέσα στις Γέφυρες διότι υπάρχει και ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ και ΝΔ ....και είναι καλοδεχούμενοι όλοι εκτός από χρυσαυγίτες (μακρυά και αλάργα) .
      Για τα μη κομματικά μέλη που έφυγαν θα πρέπει να γίνεις σαφής καθώς να πεις εάν έφυγαν τι λόγους επισήμως επικαλέστηκαν ....διότι στα καφενεία τα πράσινα-ανεξάρτητα παπαγαλάκια κάνουν θραύση στο κουτσομπολιό.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμε 1:52, βάλε κάπου τελεία, όσα κι αν γράφεις , τα αδικαιολόγητα ΔΕΝ δικαιολογούνται. Δεν κατάλαβες ότι ο "πλουραλιστικός σύλλογος" που υπερασπίζεσαι, μετά τα πρόσφατα γεγονότα που έμαθε ο κόσμος, έχει μείνει με το κούκο κι άλλους τρεις ; Εκτός κι αν φανούν κι άλλα "καταραμένα" (κατά το ΣΥΡΙΖΑ) προγράμματα με κονόμα ;

      Διαγραφή
    6. Κυριε Χατζηνικολάου ( χα χα ... βάλε κάπου τελεία) εγώ έχω μπερδευτεί .Ποιοι αποχώρησαν ή ποιοι έμειναν ο κουκος και οι τρεις.
      Γιατί μιλάς ως καφενόβιος αφού ο γραφικός σου χαρακτηρας δεν ταιριάζει με υποστηρικτή του Καρυ .Λάσπες ο κάρυ ριχνει στα καφενεία ...και ξανά δυό Κνίτες επειδή δεν συμετείχαν σε ταξιδάκια ωραία ποιότητα κνίτη)
      Εάν αποχώρησαν αυτοί που ήθελαν να φανε όπως λες τότε αυτοί που έμειναν δεν θέλουν να φάνε οπότε φαίνεται υγιές το σχήμα .
      Τι λες λοιπόν αρχίζουμε ;; Ποιοι έφυγαν ...όχι ζαβολιές ...ονόματα!!

      Διαγραφή
    7. Υπήρχε απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου για την υλοποιηση του προγράμματος της κοινωφελούς εργασία σε συνεργασία με τον Δήμο? Που πήγαν τα λεφτά της αμοιβής του Συλλόγου? Ποιο το κέρδος του Συλλόγου? Αποφάσισαν τα μελή στην τελευταία συνέλευση να παραμείνει ο σύλλογος σύλλογος και όχι ΜΚΟ?Ποιος πήρε την πρωτοβουλία χωρίς να ενημερωσει τα μέλη του συλλόγου να μετατρέψει το σύλλογο σε ΜΚΟ εξυπηρετώντας τα δικά του πολίτικα και οικονομικά συμφέροντα?

      Διαγραφή
    8. Aγαπητή Κνιτισα
      Δεν γνωρίζατε ποτέ την εμπλοκή ων Γεφυρών σε ΜΚΟ
      Αποφασισαν τα μέλη στην τελευταία γενική συνέλευση ;; Πας προφήτης μετά χριστόν ....βλάκας.

      Διαγραφή
  5. Είναι τέτοιο το πάθος ορισμένων να δικαιολογήσουν την αδικαιολογητη απουσία των εκλεκτών και τα εγγεγραμένα μηδενικά τους, που καταντούν γραφικές ανώνυμες παράνοιες . Και νομίζουν ότι προσφέρουν μάλιστα στο τόπο. Κακόμοιρη Βόνιτσα. Με τέτοιους ανθρώπους δεν μπορείς να πας μπροστά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "....την αδικαιολογητη απουσία των εκλεκτών και τα εγγεγραμένα μηδενικά τους, που καταντούν γραφικές ανώνυμες παράνοιες..."
      Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου . Ο Αποστολάκης βλέποντας ότι το έχει χάσει το παιγνίδι λειτουργεί διασκορπίζοντας φήμες
      Καταντάει γραφικός.

      Διαγραφή