Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Δημοτικές εκλογές: Λήγει την Κυριακή η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων


Την προσεχή Κυριακή (του Θωμά) 27 Απριλίου 2014, και ώρα 24.00 το βράδυ λήγει η προθεσμία για τις δηλώσεις των Δημοτικών Συνδυασμών και την επίδοση στον Πρόεδρο του αρμόδιου Πρωτοδικείου της ΔΗΛΩΣΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ (άρθρο 19, παρ. 7 του ν. 3852/2010), όπως αναφέρεται στην επικαιροποιημένη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών η οποία εκδόθηκε.
Ενω το Σάββατο 3 Μαΐου 2014, ενεργείται η ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ από το Πρωτοδικείο (με τη διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας, άρθρο 20, παρ. 1 του ν. 3852/2010)
* Η δήλωση του Συνδυασμού συντάσσεται ατελώς σε απλό φύλλο χάρτου, που υπογράφουν όλοι οι υποψήφιοι που τον αποτελούν, και επισυνάπτονται τα εξής δικαιολογητικά για κάθε έναν υποψήφιο:
- Για τους Έλληνες πολίτες:
α) Πιστοποιητικό εγγραφής στο δημοτολόγιο του δήμου που είναι υποψήφιοι,



β) Υπεύθυνη δήλωση του υποψήφιου, με την οποία θα δηλώνεται ότι: α) δεν έχει στερηθεί κανένα πολιτικό του δικαίωμα ή ότι έληξε η πρόσκαιρη αποστέρηση των δικαιωμάτων αυτών ή θα έχει λήξει την ημέρα της εκλογής, β) δεν συντρέχουν στο πρόσωπό του τα κωλύματα εκλογιμότητας του άρθρου 14 του ν. 3852/ 2010150 και γ) αποδέχεται την υποψηφιότητά του.
γ) Αποδεικτικό είσπραξης ΔΟΥ, από το οποίο θα προκύπτει ότι ο υποψήφιος Δήμαρχος έχει καταθέσει το ποσό των 100 ευρώ και ο κάθε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος το ποσό των 50 ευρώ.
- Οι υποψήφιοι σύμβουλοι δημοτικής κοινότητας, καθώς και οι σύμβουλοι ή ο εκπρόσωπος της τοπικής κοινότητας δεν υποχρεούνται σε κατάθεση οποιουδήποτε ποσού.
- Σημειώνεται ότι με το άρθρο 33, παρ. 1 του ν. 4255/ 2014 έχει καταργηθεί η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης, προκειμένου για τον υποψήφιο σύμβουλο δημοτικής ή τοπικής κοινότητας, ότι είναι κάτοικος της περιφέρειας της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας, στην οποία είναι υποψήφιος.
- Στις ανωτέρω υπεύθυνες δηλώσεις δεν απαιτείται το γνήσιο της υπογραφής, εφόσον τούτο δεν προβλέπεται στις κείμενες διατάξεις, ως εκ τούτου οι ανωτέρω υπεύθυνες δηλώσεις δεν υπάγονται στις γενικές προβλέψεις του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας.

agriniopress

10 σχόλια:

  1. Aκούγεται ότι έχει μεγάλες διαρροές υποψηφίων ο συνδυασμός του Αποστολάκη τις τελευταίες ημέρες.
    Επιτέλους οι πολίτες αποκτούν αυτογνωσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακούγεται ότι αυτά ακούει ο φιλόδοξος διάδοχος και δια δακτυλιδίου δημοκρατικά αναδειχθείς υποψήφιος περιμένει εναγωνίως τους λακίσαντες από τον Αποστολάκη, όπως άλλωστε έκαμε με τους υποψηφίους του Ζαχαράκη. Τη δεύτερη κυριακή θα στηρίξει Νίκο. Αλλά, ποιός θέλει να στηρίζεται σε γκρεμοτσακισμένους ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα ξυπνήσετε την μερα των εκλογων και θα είναι βράδυ μετά τα αποτελέσματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πρωί - πρωί θα ξεκινήσω την ημέρα των εκλογών να ψηφίσω υποψήφιο που δεν έχει ανακατευτεί με τα δημαρχιακά στο παρελθόν. Αρα απορίπτεται ο "ανεξάρτητος" Αποστολάκης και ο δεξιός (χωρίς δακτυλίδι) Φερεντίνος.
      Ακολούθως για περιφεριάρχη θα ψηφίσω Ανταρσύα καθώς επίσης και στις Ευρωεκλογές.

      Διαγραφή
    2. AKOYΓΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΘΥΜΙΟΣ ΣΚΟΡΠΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΣΑΚΚΟΥΛΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΔΩΣΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ!!!!!!! ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ!!!!!!! ΑΝ ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΛΕΦΤΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΛΟΓΕΣ....... ΑΛΛΑ ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΣΑΚΚΟΥΛΑΣ ΜΟΙΡΑΖΕΙ........ΟΧΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ......

      Διαγραφή
  4. Ακούγεται ότι δεξιός υποψήφιος βρίσκεται από καιρό σε συνεργασία αλληλοστήριξης με πρωτοκλασάτους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ και συνεργάζεται σε πολλά θέματα μαζί τους , γιατί αμφότεροι δεν χωνεύουν τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ , που μέχρι πρότινος λιβάνιζε και πονηρά υποστήριζε και ψήφιζε . Έχει ο καιρός γυρίσματα. Και κατηγορούν όσους δεξιούς - συριζαίους δεν εντάσσονται στο σχήμα μίσους. Μη πάει ο νούς σας στο δικός μας δήμο. Πιπέρι στο στόμα και στο μυαλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όποιος θέλει να είναι ενήμερος για το τι συμβαίνει , ας μπεί στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ , να πάει στη περιοχή που αφορά το δήμο κα θα διαπιστώσει πόσα πεντοχίλιαρα κόβονται για μικροέργα στο δήμο τελευταία , από την Οικονομική επιτροπή , που πρόεδρος είναι ο αντιδήμαρος και υποψήφιος κ Φερεντ΄νος και να πάει να δει που γίνονται τα τελευταία έργα. Και μη πει μετά ότι δεν γνώριζε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός.....Νέοι, αφθαρτοι,και με ήθος! Πανω απ'ολα όμως τίμιοι!

      Διαγραφή
  6. Άνοιξα τα ΔΙΑΥΓΕΙΑ . Έφριξα . Μειοψηφεί μόνο ο Πέρλης. Τα χρήματα των φορολογουμένων έπιασαν τόπο, οι ζημιές θεραπεύτηκαν και όλα καλά. Εις υγείαν των

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Από περιέργεια μπήκα στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και διαπίστωσα ότι το τελευταίο μήνα εγκρίνονται πολλές απ' ευθείας αναθέσεις, αναμορφώσεις προϋπολογισμού και παρόμοια πολιντικάντικα παιχνίδια. Περιμένω να δω αν τα έργα θα γίνουν άμεσα και μέχρι τις εκλογές. Τότε θα διαπιστώσω αν νέοι άνθρωποι χρησιμοποιούν την εξουσία προς όφελος τους για να κερδίσουν μερικούς ψήφους και να εκμεταλλευτούν το λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή