Γράφει ο
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ακτίου Βόνιτσας
Φίλες και φίλοι των ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΩΝ ΝΕΩΝ, σε περίπου ένα μήνα θα έχουμε Δημοτικές Εκλογές, εκλογές αρκετά κρίσιμες αφού η δημοτική αρχή που θα προκύψει θα οδηγήσει το καράβι του δήμου Ακτίου Βόνιτσας την επόμενη πενταετία. Μία πενταετία με προκλήσεις, με δυσκολίες και με πολλές αλλαγές στον τρόπο σκέψης και διοίκησης του Δήμου.
Η Δημοτική αρχή που φεύγει δυστυχώς δεν πρόσφερε πολλά. Για εμένα ο κυριότερος λόγος ήταν οι άνθρωποι που βρέθηκαν στο πλάι του Νικου Σολδάτου. Δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του δήμου, δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες του απερχόμενου δημάρχου. Με πρωτεργάτη τον σημερινό9 υποψήφιο δήμαρχο κ. Ευθύμιο Φερεντίνο ο οποίος το μόνο που έκανε αυτά τα τρία και μισό χρόνια ήταν να πριονίζει, να πριονίζει, να πριονίζει την καρέκλα του κ. Σολδάτου με μόνη φιλοδοξία να γίνονταν αυτός κάποια στιγμή δήμαρχος. Ο κ. Φερεντίνος έβαλε πάνω από όλα τον εαυτό του και όχι τα προβλήματα των πολιτών και του Δήμου που τον τίμησαν με την ψήφο τους. Κατά την άποψή μου αυτά που πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα και αυτά που πρέπει να κάνει η δημοτική αρχή που θα αναλάβει την διοίκηση του Δήμου τον Σεπτέμβριο του 2014 είναι τα κάτωθι:
Η περιοχή του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας είναι άκρως αγροτοκτηνοτροφική, με τεράστιες προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης. Για να πετύχει ένας Δήμος και για να είναι ωφέλιμος στους πολίτες θα πρέπει το αναπτυξιακό του πρόγραμμα να στρέφεται γύρω από την οικονομική ενίσχυση των πολιτών του. Στους χαλεπούς καιρούς που περνάμε ο επιχειρηματίας και ο αγροτοκτηνοτρόφος χρειάζεται όσο τίποτε άλλο την ουσιαστική συμπαράσταση και στήριξη του Δήμου. Ο Δήμος θα πρέπει να βάλει σε προτεραιότητα την ανάγκη του αγρότη και του κτηνοτρόφου να φτάνει στα χωράφια του και τα μαντριά του. Αυτό που εν έτη 2014 πρέπει να θεωρείτε αυτονόητο δεν υπάρχει σε όλο τον πρώην Δήμο Μεδεώνος, στο Μοναστηράκι, στο Θύρρειο και σε άλλα διαμερίσματα του Δήμου ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος δεν μπορεί να πάει στην δουλειά του. Είναι ανάγκη και προτεραιότητα της νέας δημοτικής αρχής να στηρίξει τους αγρότες μέσα από την δημιουργία δρόμων και αρδευτικών συστημάτων σε όλη την επικράτεια του Δήμου. Από εκεί και πέρα θα πρέπει ο Δήμος μέσα από προγράμματα να του δείξει τον δρόμο και να τον βάλει στην διαδικασία να ασχοληθεί πιο ενεργά και πιο ουσιαστικά με νέες καλλιέργειες και με νέα συστήματα αγροτικής και κτηνοτροφικής ανάπτυξης. Μέχρι τώρα έχουν γίνει σεμινάρια, ημερίδες αλλά κανείς δεν έχει πάρει τους αγρότες της περιοχής, να τους πάει στο χωράφι και να τους δείξει ποια καλλιέργεια είναι δόκιμη στην περιοχή, ποια καλλιέργεια έχει απόδοση και τι χρειάζεται για να φεύγει το προιόν με ασφάλεια και κέρδος από τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο στον έμπορο. Για να μην παρεξηγηθούμε, αυτό που λέω δεν είναι να γίνει ο Δήμος ο μεσάζοντας και αυτός που θα σκαλίσει το χωράφι, αλλά με την τεχνογνωσία και την δύναμη που έχει να οδηγήσει τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο στον σωστό δρόμο.
Από εκεί και πέρα στον Δήμο Μεδεώνος, είναι απαραίτητη η άμεση ολοκλήρωση και λειτουργία των Σφαγείων της Κατούνας. Έχουμε πει πολλές φορές ότι είναι πηγή οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας για την περιοχή να δουλέψουν επιτέλους τα σφαγεία. Πόσοι κτηνοτρόφοι8 και έμποροι αναγκάζονται να ξοδέψουν χρήματα και να φύγουν μακριά για να σφάξουν τα ζώα τους. Πόσα χρήματα χάνονται;
Τα εξαιρετικής ομορφιάς ιαματικά λουτρά της Τρύφου που είναι παντελώς άγνωστα στο ευρύ κοινό και που εδώ και χρόνια είναι κλειστά θα πρέπει να δουλέψουν. Η ιδιωτική πρωτοβουλία πρέπει να στηριχθεί από τον Δήμο και να δώσει ζωή και πνοή στην περιοχή.
Τέλος, στον πρώην Δήμο Μεδεώνος ανήκει ένα μεγάλο κομμάτι του Ξηρομέρου που διαθέτει περιοχές φυσικού κάλους που πολλοί φυσιολάτρες και τουρίστες από την κεντρική Ευρώπη αλλά και από όλο τον κόσμο σίγουρα θα επισκέπτονταν. Περιοχές όπως η Νήσσα αλλά και οι καταρράκτες και τα μονοπάτια που έχει αυτή η περιοχή θα πρέπει να αξιοποιηθούν. Θα πρέπει να γίνουν γνωστές σε όλο τον κόσμο. Τι πιο ωραίο έχουν τα Άγραφα και τα Τζουμέρκα αν εξαιρέσουμε το χιόνι; Σε τίποτα δεν διαφέρουν από το Ξηρόμερο. Ο Δήμος μπορεί να προκαλέσει την τουριστική ανάπτυξη και την ιδιωτική πρωτοβουλία. Δεν λέω ότι όποιος θα έρθει στην εξουσία θα τα κάνει αυτά αύριο το πρωί, αλλά σε αυτό το κομμάτι θα πρέπει να βάλει ένα λιθαράκι έτσι ώστε να έρθουν οι επόμενες γενιές και αυτό το λιθαράκι να γίνει η πραγματική ανάπτυξη του Ξηρομέρου (μετά την ανάπτυξη της αγροτοκτηνοτροφίας).
Στον πρώην Δήμο Παλαίρου ο οποίος έχει το δυναμικό κομμάτι της παραθαλάσσιας περιοχής (Πάλαιρος, Πογωνιά και Πλαγιά). Η έμφαση πρέπει να δοθεί εκεί. Η Παλαιρος είναι κεντρικά τοποθετημένη στο σημείο αυτό και μπορεί να αποτελέσει το τουριστικό κέντρο ανάπτυξης του Δήμου. Ο πρώτος τρόπος ανάδειξης της περιοχής αυτής είναι η διάνοιξη της παραλιακής λεωφόρου από Πάλαιρο και Πογωνιά εως την Πλαγιά και σύνδεση με την Λευκάδα. Κανένα σοβαρό τουριστικό μέρος δεν νοείται χωρίς τέτοιους δρόμους από την στιγμή που υπάρχει η δυνατότητα και ειδικά όταν αυτός ο δρόμος διασχίζει ένα από τα ομορφότερα σημεία με θέα στο Ιόνιο Πέλαγος. Αν γίνει αυτό είναι βέβαιο ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία θα ανοίξει μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και θα γίνουν όπως έχει ήδη γίνει και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, πολλές εξοχικές κατοικίες. Είναι ευκαιρία γιατί η περιοχή διαθέτει και ένα αεροδρόμιο που μέχρι τώρα εκμεταλλεύεται μ όνο η Πρέβεζα και η Λευκάδα, γιατί να μην το εκμεταλλευτεί και ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας; Η περιοχή της Παλαίρου διαθέτει απίστευτες παραλίες όπως το Ποταμάκι και το Βαθυαβάλι, διαθέτει χωριά με τρομερή θέα, Πογωνιά, Περατιά, Πλαγιά και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την Λευκάδα. Καταλαβαίνετε λοιπόν πως μία παραλιακή οδός θα δώσει ανάπτυξη και σε αυτά τα χωριά. Γιατί ο τουρίστας να πηγαίνει στην Καρυά για φαγητό και να μην πηγαίνει στην Περατιά ή στην Πλαγιά;
Τέλος η ακτογραμμή της Παλαίρου έχει μεγάλες δυνατότητες για την δημιουργία μαρίνας που μέχρι τώρα έχει μείνει στα χαρτιά και σε προσχέδια. Πρέπει και εδώ να γίνει κάτι, πρέπει και εδώ κάποιος να προκαλέσει την ιδιωτική πρωτοβουλία και αυτός δεν είναι άλλος από τον Δήμο.
Στον πρώην Δήμο Ανακτορίου θα ξεκινήσω την αναφορά μου από το Μοναστηράκι όπου ο Κεφαλόβρυσος Μοναστηρακίου είναι ο ποταμός που διατρέχει όλη την περιοχή Μοναστηρακίου Βόνιτσας, ενώνεται με το ποτάμι της Κορπής και καταλήγει στην Βόνιτσα. Όλη η διαδρομή του έχει απίστευτα τοπία, καταρράκτες, ρυάκια, απαράμιλλης ομορφιάς φύση που συνιστούν φανταστική πηγή δημιουργίας ποδηλατοδρόμων, περιπατητικών δρόμων και πάρκων. Η αξιοποίηση του θα δώσει άλλη πνοή στην περιοχή. Μαζί με αυτό της Κατούνας που ανέφερα πιο πάνω θα δώσουν ένα διαφορετικό τουριστικό ύφος με κοινά χαρακτηριστικά στην περιοχή. Από την στιγμή που ο οδικός άξονας Ακτιο Αμβρακία περνάει έξω από την Βόνιτσα (ο νέος δρόμος θα διέλθει με γέφυρα πάνω από το ποτάμι και σε εκείνο το σημείο θα υπάρξει ο κόμβος της Βόνιτσας) δίνει μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ανάπτυξη του Κεφαλόβρυσου αφού θα μπορεί κάποιος να την επισκεφτεί εύκολα. Σήμερα το μεγαλύτερο μέρος του ποταμιού είναι απροσπέλαστο και ρημαγμένο. Εύκολα και μικρό κόστος μπορεί να δημιουργηθεί ένα απίστευτο πάρκο.
Από εκεί και πέρα ο Δήμος Ανακτορίου (όπως και η Πάλαιρος) διαθέτει δύο φοβερούς αρχαιολογικούς χώρους, το Κάστρο της Βόνιτσας και το Μουσείο του Θυρρείου. Το Θύρρειο πέρα από το μουσείο διαθέτει και τα απομεινάρια της μεγαλύτερης πόλης της αρχαίας Ακαρνανίας. Είναι δύσκολο ο Δήμος να προκαλέσει ανασκαφές, αλλά μπορεί να προσκαλέσει ένα ίδρυμα ή ένα πανεπιστήμιο που θα έχει την δυνατότητα να κάνει ανασκαφές και να φέρει στο φως του ήλιου έναν τρομερό αρχαίο πολιτισμό. Άλλωστε πρόσφατα ανακαλύφθηκε ολόκληρος ναός έξω από τον Δρυμό. Σκεφτείτε τι θα γίνει αν πραγματικά βρεθούν τα απομεινάρια μιας αρχαίας μεγάλης πόλης. Ο δήμος δεν χρειάζεται απαραίτητα να ασχοληθεί με αυτό, υπάρχουν όμως οι άνθρωποι σε όλο τον Δήμο που ασχολούνται με την αρχαιολογική έρευνα και με την ιστορία της περιοχής. Το κάστρο της Βόνιτσας είναι ένα ακόμη …θαύμα που παραμένει κλειστό και αναξιοποίητο. Ο δήμος πρέπει να παρέμβει και αν στο Θύρρειο πρέπει να ζητήσει την βοήθεια άλλων, σε ότι αφορά το Κάστρο θα πρέπει ο ίδιος να κάνει ενέργειες έτσι ώστε το Κάστρο να αποκτήσει την πραγματική του αίγλη και να μπορεί ο κάθε επισκέπτης να το απολαμβάνει.
Τελειώνοντας, θα θελα να αναφερθώ και τον Αμβρακικό Κόλπο. Αξιοποίηση και κέρδη από την μαρίνα της Βόνιτσας. Διοργάνωση ναυταθλητικών αγώνων που μπορούν να γίνουν λόγω της δομής του Αμβρακικού Κόλπου και που μπορεί να είναι από ευρωπαϊκούς αγώνες Κανόε Καγιάκ μέχρι και θαλασσίου σκι. Επίσης στον Αγιο Νικόλαο που αποτελεί και κομμάτι του Ιονίου και που είναι κατάλληλο για Kitesurf μπορούν να δημιουργηθούν οι υποδομές για διεθνείς αγώνες.
Όλα αυτά που ανέφερα μπορούν να γίνουν στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας. Δεν είμαι τρελός και γνωρίζω ότι απαιτείται, χρόνος, δουλειά, θυσίες, παρακάλια και κόπος για να μπορέσουν να ξεκινήσουν όλα αυτά. Γνωρίζω ότι όλα αυτά δεν θα γίνουν μαζί αλλά πρέπει κάποια από αυτά να ολοκληρωθούν και κάποια να ξεκινήσουν. Ο μόνος κατάλληλος, όπως το έχει αποδείξει η ιστορία είναι ο Γιώργος Αποστολάκης, ο οποίος τα χρόνια που ήταν δήμαρχος απέδειξε ότι μπορεί να προσφέρει και ότι μπορεί να κυνηγήσει. Έχοντας στο πλευρό του μία δημοτική ομάδα που έχω την τιμή να είμαι μέλος και μπορεί όλη μαζί αυτή η ομάδα να δουλέψει, ανεξάρτητα αν θα εκλεγεί ή όχι για την τουριστική και αγροτοκτηνοτροφική ανάπτυξη του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΑ ΝΕΑ»
Οι περισσότερες προτάσεις είναι εκτός πραγματικότητας.
ΑπάντησηΔιαγραφήα)"......Ο Δήμος θα πρέπει να βάλει σε προτεραιότητα την ανάγκη του αγρότη και του κτηνοτρόφου να φτάνει στα χωράφια του και τα μαντριά του...."
Μέχρι τώρα πως πήγαινε στα χωράφια του και στα μαντριά του πετώντας;; Οι πόροι πιά είναι ελάχιστοι και φυσικά το κεντρικό μοντέλο ανάπτυξης(προβλέπει λόγω μνημονίου) την λιγότερη δυνατή εμπλοκή του δημοσίου στην επιχειριματικότητα.
Για να αναπτυχθεί ο αγροτικός τομέας χρειάζεται να αλλάξει το μοντέλο παραγωγής από τα θεμέλια.
Μικρές εκτάσεις(κλήροι) γής που είναι χαρακτηριστικό της περιοχής δεν αποδίδουν και δεν είναι κερδοφόρες.
Λύση θα ήταν μικροί συνεταιρισμοί παραγωγών που θα παρήγαγαν καινοτόμα προϊόντα...και όχι καλαμπόκι και τριφύλλι!!
Λυσεις δεν μπορέι να ΄δωσει ο δήμος αλλά ίσως το υπουργείο γεωργίας.
β) Η Βόνιτσα δεν μπορεί να αναπτυχθεί τουριστικά γιατί της λείπει κάτι βασικό που το έχουν οι ανταγωνίστριες περιοχές ...οι αμμουδιές!!
Αν θέλει ο Αποστολάκης να ξεκινήσει από τα βασικά μπορεί να έχει πιθανότητα να μας πείσει.
Τα βασικά είναι τα εξής
1)Ξήλωμα του κατσικόδρομου στο κέντρο της πόλης που αυτός έφτιαξε (άμεσα)
2)Απόδοση της ακτής της Αγίας Παρασκευής στους δημότες (άμεσα) διότι έχει καταληφθεί από ιδιώτη, και απαγορευεται η πρόσβαση μας.
3)Δημιουργία πολιτιστικού κέντρου (αίθουσας) άμεσα.
4)Απομάκρυνση του ιπποδρόμου και των ζώων που βόσκουν κατά εκατοντάδες (γελάδια) στην περιοχή της Σάλτινης.
5)Εγκατάληψη κάθε ιδέας να συντηρηθεί(με οικονομικούς πόρους) το γκαζόν(του γηπέδου) που βρίσκεται στον βάλτο.
6)Αναδιάταξη των υπηρεσιών του δήμου. Πολλά άτομα στο δημόσιο ταμείο τα οποία δεν κάνουν τίποτε.
Αυτά για την αρχή και βλέπουμε...
Η ελεύθερη πρόσβαση στον αιγιαλό είναι κατοχυρωμένη.
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://epitropesdiodiastop.blogspot.gr/2011/06/blog-post_8575.html
Εγώ ο 5:46 δεν μπορώ να φτιάξω και να διαχειριστώ τίποτα γιατί είμαι ένας απλός δημότης που λέει τη γνώμη του ανώνυμα σε ένα σχόλιο ενός άλλου ανώνυμου σχολιαστή. Μου φαίνεται ότι εσύ δεν έχεις πάει ποτέ στην πλαζ της Αγίας Παρασκευής... Στην πλαζ της Αγ. Παρασκευής δεν έχει μάντρα, μάντρα και φράχτη έχει στην περιουσία του ο άνθρωπος εκεί που τελειώνει ο δρόμος... Ξέρεις τα όρια του οικοπέδου του; Παλιά είχες πρόσβαση γιατί ο ιδιοκτήτης διατηρούσε στο οικόπεδο του επιχείρηση (εστιατόριο) από τη στιγμή που έκλεισες τοι μαγαζί δεν έχεις το δικαίωμα να περάσεις μέσα από το οικόπεδο του άλλου... Αν πας από τη θαλάσσα με βάρκα όπως έχω πάει αρκετές φορές ο ιδιοκτήτης δεν θα σε ενοχλήσει, όπως δεν ενόχλησε κι εμένα κι άλλους τόσους Βονιτσάνους γιατί δεν έχει δικαίωμα να μας ενοχλήσει... αφού η πλαζ δεν είναι στο οικόπεδο του.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπειδή έχω βάρκα και έχω περάσει εκατοντάδες φορές καλοκαίρι από εκεί , η αλήθεια είναι ότι έχω δεί μόνο μια βάρκα αραγμένη ...προφανώς είναι του ανωνύμου του 6:23 ..o οποίος θα έχει έρθει σε ειδική συμφωνία με τον ιδιοκτήτη!!
ΔιαγραφήΠροφανώς και δεν έχεις δει τα οχυρωματικά έργα 100 μέτρα από την εκκλησία η μάντρα είναι τουλάχιστον 2 μέτρα μέσα στην θάλασσα !!
Να μελετήσεις το σύνταγμα και ειδικότερα το άρθρο 24 του συντάγματος για ελεύθερη πρόσβαση στον αιγιαλό....και όχι ΜΟΝΟ στις πλάζ!!!
Καταλαβαινόμαστε ή όχι ;;
http://www.nomosphysis.org.gr/articles.php?artid=4193&lang=1&catpid=1
Δεν γνωρίζω εάν είσαι υποψήφιος με οποιανδήποτε συνδυασμό ανώνυμε των 5 και 46 αλλά όταν αγνοείς βασικά ζητήματα καλά είναι να μην κατέβεις (ως υποψήφιος) ...μέχρι να μάθεις βασικά ζητήματα.
"προφανώς είναι του ανωνύμου του 6:23" .....εννοούσα τον ανώνυμο των 5:46 (εξάλλου εννοείται και από το ύφος του κειμένου)
ΔιαγραφήΔεν ξέρεις να διαβάζεις μου φαίνεται: 'Στην πλαζ της Αγ. Παρασκευής δεν έχει μάντρα, μάντρα και φράχτη έχει στην περιουσία του ο άνθρωπος εκεί που τελειώνει ο δρόμος...' συμφωνώ ότι εκεί μπαίνει στη θάλασσα η μάντρα αλλά εκεί ξεκινά το οικόπεδο του ανθρώπου και δεν έχει στην πλευρά που είναι το σημείο εκείνο καμία πλαζ για να σε εμποδίζει η μάντρα να πας. Η πλαζ είναι από την άλλη πλευρά του κάβου της Αγ. Παρασκευής και για να πας εκεί πρέπει να πας από ιδιωτική περιουσία. Κι η ιδιοκτησία προστατεύεται από το Σύνταγμα, με ποιο δικαίωμα θες να περάσεις από την ιδιοκτησία του άλλου χωρίς την άδεια του. Οταν το καταλάβεις αυτό έλα να μου πεις αν αγνοώ βασικά θέματα. Μέχρι να γίνει με κάποιο τρόπο ένα δημόσιο μονοπάτι για να έχεις πρόσβαση από στεριά, πήγαινε με τη βάρκα σου δε θα σε ενοχλήσει κανένας...
ΑπάντησηΔιαγραφή"....συμφωνώ ότι εκεί μπαίνει στη θάλασσα η μάντρα αλλά εκεί ξεκινά το οικόπεδο του ανθρώπου..."
ΔιαγραφήΆνθρωπέ μου ξέρεις να\διαβάζεις ναι ή όχι ;;
Aπαγορευεται οποιαδήποτε μάντρα να μπαίνει μέσα στην θάλασσα είτε είναι οικόπεδο είτε όχι !!! Καταλαβαίνεις τα link που σου παραθέτω ναι ή όχι ;;
Δεν νομιμοποιούται καμιά ιδιοκτησία(οικόπεδο ή βίλα) να κτίζει και να απαγορεύει την πρόσβαση σε ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον Αιγιαλό της ιδιοκτησίας της ;;
Καταλαβαίνεις ότι σε ολόκληρο τον γύρο της αγίας Παρασκευής και όχι μόνο στην ακτή είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη η πρόσβαση;;
Eπειτα για πιά ιδιοκτησία μιλάς ;;
Eχει κανένα συμβολαιο μεταβίβασης ο ιδιώτης για να θεωρείται ιδιοκτησία του ;;
Exεις δεί καμία άλλη βίλα να φράζει την ακτογραμμή ( π.χ. βίλα του Νικυ) ...τι ασυναρτησίες μου λές !!
Θα κατέβεις ως υποψήφιος τελικά ;; Γιατί δεν απαντάς
Να μελετήσεις προσεκτικά τι λέει αυτό !!
http://www.nomosphysis.org.gr/articles.php?artid=4193&lang=1&catpid=1
Δε σου έβγαλα άδικο στο ότι είναι παράνομο να έχει τη μάντρα στη θάλασσα, αλλά ούτε και το να πας από τον γύρο που δεν γίνεται πρακτικά γιατί είναι εντελώς δυσπρόσιτο... Η πιο απλή λύση είναι ένα μονοπάτι πίσω από την μονή με την άδεια της εκκλησίας.Στο Δρίβα, στον Καλύβα και στη Φράγκου στο κεφάλι της Παναγιάς μπορείς να πας από τη στεριά δηλαδή; Μόνο από θάλασσα ή εκτός αν σε αφήσουν αυτοί να περάσεις από το οικόπεδο τους. Σου είπα ότι είμαι ένας απλός δημότης και δεν κατεβαίνω για υποψήφιος. Ξέρεις εσύ αν έχει ή δεν έχει συμβόλαιο; Αν έχεις στοιχεία ότι δεν έχει κάνε καταγγελία κι εγώ θα είμαι μαζί σου...
ΔιαγραφήΣυμβολαιο δεν υπάρχει μόνο εθιμικό δίκαιο ..οποίος προλάβαινε παλιά έλεγε ότι είναι δικό του !!
ΔιαγραφήΕπιτέλους έρχεσαι στα λόγια μου !!
1) η μάντρα που μπαίνει στην θάλασσα να γκρεμιστεί (είναι παράνομη !!) την μάντρα του και τον φράχτη του να τον απομακρύνει 15 μέτρα από την ακτή .το δημόσιο και η τοπική αυτοδιοίκηση να προστατεύσει τα συμφέροντά της.
2)Εάν η επόμενη δημοτική αρχή δεν απαιτήσει τα αυτονόητα θα το κάνουμε εμείς οι δημότες.
Σαν ετεροδημότης που πονάει το τόπο του λυπάμαι ειλικρινά και για τη μπουρδολογία του άρθρου,και για την έλλειψη σοβαρών προτάσεων!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλήθεια τι μπορεί να κάνει ένας δήμαρχος πχ για την γεωργική και κτηνοτροφική πολιτική της χώρας; Ας επικεντρωθούμε στα απλά καθημερινά προβλήματα που μας βασανίζουν όλους,όπως καθαριότητα,συντήρηση υποδομών και χώρων (τα φώτα στη παραλία και τα κάγκελα στη γέφυρα της Κουκουμίτσας είναι υπό κατάρρευση) και στη συνέχεια ,κυκλοφοριακό(κεντρικός δρόμος),πλατεία, Λα'ίς κα
Η Βόνιτσα έχει τεράστιες τουριστικές δυνατότητες που ποτέ όμως,κανένας δήμαρχος δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά. Δεν είναι θέμα αμμουδιών,όταν ένας ξένος έρχεται το μόνο που δε κοιτάζει είναι οι λεπτομέρειες του χάρτη αλλά η ομορφιά του τοπίου. Το μόνο μειονέκτημα της Βόνιτσας είναι τα σόγια, που μας κυβερνούν δεκαετίες τώρα!